ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 23:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Saki & Miško,

ma sve 5…imaju oni pravo sa svojom imovinom raditi što ih je volja samo je malo loš tajming za prodaju, pored najprije Rajfice, sada i PBZ-a prodaje i uprava svoje dionice…veliki pritisak na kupnju pa cijena ne može ići onim smijerom kojim bi mi željeli. S obzirom da su navedeni fondovi i gospar iz uprave do dionica došli puno povoljnije nego primjerice ja, naravno da mi nije drago gledati takvu rasprodaju. S te strane , slažem se sa Governerom i Vordom.
Dobro je u svemu tome što neke od transakcija prolaze u blokovima što znači i da kupnja ima svoju potporu što ovu dionicu ćini jednom od najlikvidnijih.
Whatever, optimist sam u pogledu kretanja cijene ATPL kroz iduće razdoblje. Da nije tako, odavno bih je prodao.
BTW, to što je uprava ljubazna na skupštini dioničara društva nije ništa neobično, zar bi trebali urlati na suvlasnike svoje kompanije ili ih ismijavati?!

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Pala mi je na pamet crna misao.
Uprava izlazi i drzi cijenu na 2500-2700, sa po 1000 komada na dan, da li je moguce, moguce je.
P/E 4 i jos stopaju cijenu.
Sa brdo casha kupuju te iste dionice na trzistu sukladno odredbi, nema izvanredne dividende i iste te dionice daju upravi.
Skroz crnjak, nisam gledao da li postoji zabrana da se te dionce daju upravi u odluci..

Pozdrav
Iako ne vjerujem u ovo..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Uprava izlazi i drzi cijenu na 2500-2700, sa po 1000 komada na dan, da li je moguce, moguce je.
Sa brdo casha kupuju te iste dionice na trzistu sukladno odredbi, nema izvanredne dividende i iste te dionice daju upravi.
Skroz crnjak, nisam gledao da li postoji zabrana da se te dionce daju upravi u odluci..

Pozdrav
Iako ne vjerujem u ovo..

Moguća uzročno-posljedična veza. Osim uprave tuku i fondovi, tuku sa svih strana. No pamtili smo i gore dane.
Do pobjede uvijek!
Zastavnik Đemo [thumbsup]

Ako novac zaista ne donosi sreću, onda mi ga vratite

Čitam tu neko napiso Vlaho je zapravo pomogao malim dioničarima jer je prodavo… Bože kakve gluposti. Gospodine Vlaho, molim vas prestanite nam pomagati, dosta ste nam pomogli!!

ja bio taj "neko".

meni pomogao. kupio sam za 2300 a inače bih valjda za 2500. a ako nastavi, možda dobijem i jeftinije.

a ti se izgleda voliš trpati na višim cijenama? e pa ne znam tko je od nas taj koji valja gluposti.
[/quote]

Ajde ne trkeljaj jer neznaš. Ako baš hoćeš, imaš na "što smo danas tržili".str 1045 kad sam najviše utrpo ATPL. Pogledaj datum pa istraži koja je cijena bila taj dan. Kupovao sam doduše i na višim cijenama, ali i na nižim!

I puna mi je više kapa jer se po treći put, polako ali sigurno cijena približava na te razine. Ako je Lonza čemu pomogao, eto tome je pomogao. Pitam se igramo li mi uopće za isti tim, ili je i Lonzek jedan od famoznih "Kneletovih frendova".

Pogledajmo istini u oči. Fondovi i velike ribe iza skrbničkih već skoro godinu dana imaju izlaznu strategiju odavde, a prodaju upravo nama. Čitate li vi taj podatak u FI-jima? Kako stvari stoje, ni do pola nisu došli. Ja sam svoj TG revidirao za dobrih 500 kn naniže (brojka počinje sa 3, i nije blizu 4). Vremena imam na pretek, a vi koji sanjate Četvorku ili više, pozdravite mi slatkoriječivog Lonzeka, Jerkeca i ekipu na sljedećoj skupštini. I budite sigurni, imali budu puno manje dionica nego sad… [kiss] [bye]

I'LL BE BACK

Pozdrav
Iako ne vjerujem u ovo..

Blueman, kasno pališ, al scenarij je moguć. Gledam ih pod povećalom. [cool]

I'LL BE BACK

ma sve 5…imaju oni pravo sa svojom imovinom raditi što ih je volja samo je malo loš tajming za prodaju, pored najprije Rajfice, sada i PBZ-a prodaje i uprava svoje dionice…veliki pritisak na kupnju pa cijena ne može ići onim smijerom kojim bi mi željeli. S obzirom da su navedeni fondovi i gospar iz uprave do dionica došli puno povoljnije nego primjerice ja, naravno da mi nije drago gledati takvu rasprodaju. S te strane , slažem se sa Governerom i Vordom.
Dobro je u svemu tome što neke od transakcija prolaze u blokovima što znači i da kupnja ima svoju potporu što ovu dionicu ćini jednom od najlikvidnijih.
Whatever, optimist sam u pogledu kretanja cijene ATPL kroz iduće razdoblje. Da nije tako, odavno bih je prodao.

Upravo o tomu se i radi, nisam fan bezuvjetno zaluđen Upravom i zato sam i išao na Skupštinu da dobijem odgovore na neka pitanja koja i mene muče i mogu ih svrstati u pogrešne (gledajući samo s aspekta dioničara) poteze Uprave, ali sudjelovati u komunikaciji na forumu gdje se članove Uprave jedne od najboljih firmi u Hrvatskoj i šire naziva "kretenima", je stvarno degutantno…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Dosada nisam sudjelovao u ovoj raspravi i protiv uprave nisam rekao ništa. Davnih dana sam njih navodio upravo kao primjer dobre uprave, ali na nekom drugom topicu.

Ali sada, kada su već svi zabrijali, bio bi reda da se kaže ono što se aludirao kroz tvoje postove.

Iskreno, već sam te tokom dana mislio pitat što bi to značilo "izdizanje iznad njezinih granica", ali kako ću već saznat što se događalo dolje odustao sam.

Nego, ako se već raspravlja o nečemu (iako mi nije bitno što Vlaho i trezor rade) ako već imate informacije, bilo bi lijepo da ih iznesete na forumu.

Na kažem da ste dužni to učiniti, ali kad bi to učinili vjerovatno bi bilo manje "degutantnih" komentara na forumu.

Spasite sebe i nas takvih, pa napišite nešto konkretno.

P.S. Ovo "izdizanje iznad njezinih granica" me stvarno zaintrigiralo.

U vašim kalkulacijama dobiti ATPL za 2008 godinu zaboravljate jednu bitnu stvar, dio poslovanja ATPL su hoteli i avioprijevoz koji imaju sezonski karakter i u 3. kvartalu generiraju većinu dobiti. Ukupno gledano taj dio poslovanja je za ATPL pozitivan s solidnom dobiti.

Pošto ne postoje odvojeni podaci po tvrtkama unutar ATPL, ugrubo procjenjujem:

Jerković je dao podatak o čistoj dobiti iz poslovanja "gotovo" 30mil$ za 1Q, to bi bilo oko 140mil kn po ondašnjem tečaju

Dva najveća "subjekta konsolidacije" su hoteli Imperial i Lapad u kojima ATPL ima oko 80% vlasništva, u ostalima je 100% vlasnik, i ako manjinski interesi iznose -6,5mil onda su gubici ATPL na tom dijelu poslovanja cca 4X6,5=26mil kn

Ako je dobit 1Q 258milkn i ako je 140milkn (30mil$) brod, onda je dobit iz poslovanja 118milkn ali dobit grupe bez hotela je 144mil kn ili upravo kako je Jerković najavio!!

Naravno, hoteli su profitabilni i oni će vrtatiti sve ove gubitke u 3Q!

Ako uzmemo da je dobit iz redovnog poslovanja bila 140milkn u 1Q i da možemo očekivati ovaj prosjek do kraja godine, dobit iz redovnog poslovanja bi bila 560milkn, sa hotelima, novim brodovima i avioprijevozom sigurno preko 600milkn!

Dosada nisam sudjelovao u ovoj raspravi i protiv uprave nisam rekao ništa. Davnih dana sam njih navodio upravo kao primjer dobre uprave, ali na nekom drugom topicu.

Ali sada, kada su već svi zabrijali, bio bi reda da se kaže ono što se aludirao kroz tvoje postove.

Iskreno, već sam te tokom dana mislio pitat što bi to značilo "izdizanje iznad njezinih granica", ali kako ću već saznat što se događalo dolje odustao sam.

Nego, ako se već raspravlja o nečemu (iako mi nije bitno što Vlaho i trezor rade) ako već imate informacije, bilo bi lijepo da ih iznesete na forumu.

Na kažem da ste dužni to učiniti, ali kad bi to učinili vjerovatno bi bilo manje "degutantnih" komentara na forumu.

Spasite sebe i nas takvih, pa napišite nešto konkretno.

P.S. Ovo "izdizanje iznad njezinih granica" me stvarno zaintrigiralo.

Mudro čovjek veli, da pređemo na stvar. [smiley]

Evo, ja sam dobila informaciju sa skupštine da je za ovaj novi brod sklopljen trogodišnji ugovor o najmu na 60.000 USD dnevno, što bi ga praktički otplatilo u tom periodu..

Imam informaciju da će još dva stara broda ići na prodaju u ovoj godini te da će se 2 nova naručivati.

P.S. ispričavam se ako je netko ove informacije već dao, nisam baš detaljno čitala jer nažalost većinom je bilo natezanja a malo informacija i razmišljanja.

ako već imate informacije, bilo bi lijepo da ih iznesete na forumu.

Ionako su već dežurni drukeri pripremili teren zadnjih dana i mislim da nisu dostojni tih informacija. Pa zar ne vidiš koliko je stručnjaka za ovo područje prestalo išta ozbiljno pisati i informacije razmjenjuju mailom, telefonom i susretima?!

Što se mene tiče, ja nikad nisam drukao ni gore ni dolje, uvijek sam čak i priznao kad sam kupio a kad prodao, sad mi je žao zbog te iskrenosti! A sa svake Skupštine sam izvijestio strogo o podacima, koje su onda neki naknadno mrcvarili i navlačili kako im odgovara za ukrcaj ili iskrcaj, ali vidi vraga nitko nije rekao "hvala, Miško"! Nego sad kad nekolicina forumaša više ne želi ništa pisati jer jednostavno neki ljudi na ovom mjestu prave informacije ne zaslužuju znati, još usto treba i pljuvati!

Naravno, pljuvati treba i "kretene" iz Uprave, jer svi su krivi kad cijena padne ispod nečije kupovne! Nitko ne smije prodavati, ne daj Bože netko iz Uprave, izgleda da se trebaju strpiti da cijena naraste i baš vas pričekati! Naravno…zato da se vi iskrcate!

Da se razumijemo, ne želim mistificirati ono što smo čuli na Skupštini i nama pridavati veliku važnost, jer smatram da je svaki ozbiljniji investitor u ovu firmu odavno izračunao dobit za 1H, 3Q i za 2008. godinu, čak i dividendu za 2008. godinu, uz odstupanje od samo par posto. Tako da i nismo neke face što smo bili na Skupštini!

@febo, slažem se s tobom i potpisujem sve što si rekao, mene samo smeta NAČIN na koji neki ukazuju na tzv. "propuste" Uprave (njihov dojam, moj nije), jer dobro znam da ta gospoda ne zaslužuju pogrdne nazive! I nije to samo moje mišljenje stečeno na dosadašnjim Skupštinama i kontaktima s firmom i Upravom, nego i mišljenje gostiju Dubrovnika koji su se na ovoj Skupštini po prvi put uvjerili ko su u svemu ovome "gospari"!

Toliko od mene, pozdrav i živjeli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

ako već imate informacije, bilo bi lijepo da ih iznesete na forumu.

Nego sad kad nekolicina forumaša više ne želi ništa pisati jer jednostavno neki ljudi na ovom mjestu prave informacije ne zaslužuju znati, još usto treba i pljuvati!
[/quote]

Zato se i pitam. Gdje su Špancir i ostali?

Misko ne uzrujavaj se bezveze. Popijte ti i Sakai nekaj u moje ime i pustite ove ….. ovdje

New Report

Close