ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 21:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako pretpostavimo, da bi ove godine o trećem i četvrtom kvartalu dobit od vozarina bila ista t.j. oko 110 mil. kn na kraju godine dobiti bi od vozarina iznosila 440 mil. kn. Prodaja broda je donijela 32 mil $ ili 146 mil kn (tečaj je tada iznosio 1US$=4.55kn) a prodaja Mljeta donijet će još oko 20 mil $.

Znači ukopno sa vozarinama i prodajom brodava dobit bi krajem godine bila oko 676 mil. kn. Dodatne su činjenice, da nam dolazi prvi brod Zagreb iz Kine krajem sedmog mjeseca, dolazi Miho Pracat sredinom osmog mjeseca što će još uvećati dobit. Kod cijene 2400 kn P/E bi nam krajem godine onda bio oko 3. što je već sada neodrživo.

a prodaja Mljeta donijet će još oko 20 mil $.

Znači ukopno sa vozarinama i prodajom brodava dobit bi krajem godine bila oko 676 mil. kn.

Osim Mljeta, ove godine ide i prodaja Jadrana (25-30M USD) što bi onda iznosilo oko 800M kn dobiti, a EPS i P/E ostavljam vama da izračunate…
Ali ajmo smanjit očekivanja jer i manja dobit je odlična!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

. Pozdrav gospodinu Misku , jasno i ostalima …..

– Kopirali ste jedan dio moje poruke , a zatim ustvrdili kako ja nazivam "našu" upravu …..

– To jednostavno nije točno , niti koristim taj "sleng" , gospodin Arnold S. je malo
pretjerao , ali i njega treba razumjeti …… , vjerujem kako nije bilo ružnih namjera ….

– Unatoč lamentiranju nekih , mislim kako neki potezi nisu baš bezazleni , posljedice i nisu
važne za nas koji imamo cash , ali onaj tko je u "margin-dealu" tome baš i nije svejedno
ako netko sa svojim nalogom sruši cijenu 1-2% , pa opet , pa opet ….. , a mogao je to
disperzirati , ili da je "poslovne mudrosti" ( koja im se ovdje pripisuje) napraviti to u
vrijeme prometa od 20-ak mil. na dan , kakvih je bilo , a i ponovo će ih biti …..
… (ako mu je bilo hitno zbog bolesti , ja ću mu dati i ovih jadnih stotinjak , ali nisam
uvjeren …… )

– Moji postovi su (uglavnom) šaljivi , ali meni je i tako sve palo sa neba , ali nekima sada
nije do šale i to treba razumjeti ….

– Nadam se kako radi o bezazlenoj grešci …… [smiley]

. Dr M Wagner

a prodaja Mljeta donijet će još oko 20 mil $.

Znači ukopno sa vozarinama i prodajom brodava dobit bi krajem godine bila oko 676 mil. kn.

Osim Mljeta, ove godine ide i prodaja Jadrana (25-30M USD) što bi onda iznosilo oko 800M kn dobiti, a EPS i P/E ostavljam vama da izračunate…
Ali ajmo smanjit očekivanja jer i manja dobit je odlična!

[/quote]

Možda i ne moramo smanjiti očekivanja (npr. Zagreb će ove godine puno više donositi prihoda u odnosu na Mljet zbog daleko boljeg ugovora, cca 15-20mil kn više), čak bi rekao da bi EPS ispod 550 kn za ovu godinu predstavljao svojevrsni podbačaj uz ovakve uvjete. A ako dobro posluže vijesti u narednim mjesecima mogli bi zbrajati dobit od 850mil kn što predstavlja vraški dobar EPS od 666kn. [smiley]

Eh, kolki će biti P/E tko zna. Ako se sve obistini i usput zadrži trgovanje na recimo sadašnjih P/E 7 to je cijena odoka 4 do 4,5 tisuće po komadu…

Ali ajmo pričekati još neko vrijeme, sve je još neslužbeno i daleko je FI za ovu godinu.

Ljudi moji pustite budućnost, nego tko nam može reći kolika je izglasana dividenda i kada je isplata, trenutno mi je to najvažnije jer putujem na odmor? [cool]

Ljudi moji pustite budućnost, nego tko nam može reći kolika je izglasana dividenda i kada je isplata, trenutno mi je to najvažnije jer putujem na odmor? [cool]

50 kn p/S

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Sve ti piše u bulletinu.Jedini je problem, što se nema vremena za čitanje, jel"tako?
Neka netko drugi odradi moj posao.Balkanijada.

(P)ostao san dugoročni dokupljivač

Čitam tu neko napiso Vlaho je zapravo pomogao malim dioničarima jer je prodavo… Bože kakve gluposti. Gospodine Vlaho, molim vas prestanite nam pomagati, dosta ste nam pomogli!!

ja bio taj “neko”.

meni pomogao. kupio sam za 2300 a inače bih valjda za 2500. a ako nastavi, možda dobijem i jeftinije.

a ti se izgleda voliš trpati na višim cijenama? e pa ne znam tko je od nas taj koji valja gluposti.

Čitam tu neko napiso Vlaho je zapravo pomogao malim dioničarima jer je prodavo… Bože kakve gluposti. Gospodine Vlaho, molim vas prestanite nam pomagati, dosta ste nam pomogli!!

ja bio taj "neko".

meni pomogao. kupio sam za 2300 a inače bih valjda za 2500. a ako nastavi, možda dobijem i jeftinije.

a ti se izgleda voliš trpati na višim cijenama? e pa ne znam tko je od nas taj koji valja gluposti.
[/quote]
Umjesto što obojica valjate gluposti, uhvatite se posla, jedni neka prodaju, drugi kupuju.
Od blebetanja ionako nećete ništa staviti u džep, samo grop u štumku (čvor u stomaku)
Sretno, ma što odlučili, ali vrijeme je ODLUKE.

Recite vi meni jel taj gospar Vlaho i u ponedjeljak prodaje i kolika mu je sila prodati ??
Ja bih malo shopingirala pa da znam… [wink]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Recite vi meni jel taj gospar Vlaho i u ponedjeljak prodaje i kolika mu je sila prodati ??

Skeptičan sam na izjave kolege miska, s obzirom da sam i sam prisustvovao skupštini.
Moj dojam je dojam da uprava želi ostaviti dobar dojam izvješćujući o budućim poslovima i planovima,te želi to ujedno iskoristiti za iskrcavanje, ionako već prepunih privatnih trezora.

prodaju i drugi osim Vlahe pa ćeš imati priliku kupovati na ovim razinama

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close