ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 18:51
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ne mogu vjerovati kakve gluposti. dođem na forum nestrpljivo očekujući da doznam što je bilo na skupštini, a ono cijelu večer neka moronska rasprava i nebuloze kao da nikakve skupštine nije ni bilo. i ne čudi me da je sakaiu bilo preglupo izvijestiti o skupštini, bilo bi i meni u ovom okružju.

koga briga što je vlaho lonza prodavao i nekoliko dana štopao cijenu? kakvu je time štetu nanio malim dioničarima? pa nije prodavao vaše dionice po 2300 nego svoje.

to što je nudio tolike dionice po ovako niskoj cijeni bio je poklon malim dioničarima. on nama po 2300, mi nekom kasnije na ATH.

istina, kolega……………..meni isto nije jasno zašto se ugledni ulagači – forumaši zamaraju time tko prodaje i/ili tko kupuje…………valjda su proučili poslovanje i fundamente firme čije dionice kupuju i znaju zašto kupuju????

a to je jedino važno, sve ostalo su trice i kučine [bye]

Ha ha…genijalno…a na ZABi ti je važno bilo tko kupuje i prodaje…ma da…druga dionica, druga filozofija…ne mogu nikako skužit koja je…
Fundamenti kažeš…
[smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

To što si ti pametan, pa si navodno bio na skupštini, pa tu zaj…š ljude, to je tvoj problem.

Sakai, Smootko i ja se taman vratili sa Skupštine, malo se odužilo jer smo se zarakijali iza…
Dobit 1H je 81M USD, a ostalo kad se naspavamo! Prodaja Mljeta ide u 3Q (20M).
Živjeli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Baš si to lijepo napisao. To što si ti pametan, pa si navodno bio na skupštini, pa tu zaj…š ljude, to je tvoj problem. Mi ostali smrtnici ćemo se nekako suzdržati, pa ćemo to saznati za koji dan, možda čak i sutra. Tvoje pisanje mi je do sada bilo ok, ali s ovim hvaljenjem da si bio na skupštini, ali nam nećeš reći, mislim da ti baš i nije u redu. To me podsjeća ma male dječije igrice. I ja sam danas bio na poslovnom putu, i baš sam saznao nešto zanimljivo o jednoj dionici, ali pošto ti meni nećeš reći, e onda neću ni ja tebi (šala mala, ali mislim da je prigodna). [wink]

Prvo i osnovno, ne hvalim se. To je dragi moj Naletu, briga za vlastitu investiciju za razliku od svih onih koji ulecu na foru ide to up up ili sto se pise na forumu. Ostajem pri svome, a drago mi je da su neki shvatili smisao mog posta…

Nevjerojatno koliko budalastina se moglo procitati na temu skupstine, koliko glupih postova a da se nema pojma ni 1 % o dionici i firmi. Bitno je s*ati neznajuc nista. I zasto bi se prosiplao biserje ovdje?
Cemu?

Ulazite u znanje.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Nevjerojatno koliko budalastina se moglo procitati na temu skupstine, koliko glupih postova a da se nema pojma ni 1 % o dionici i firmi. Bitno je s*ati neznajuc nista. I zasto bi se prosiplao biserje ovdje?
Cemu?

Ulazite u znanje.

A čuj … šta ti mi kontinentalci znamo o barkama. [smiley] Ipak, da bi se neke stvari povezale nije nužno poznavati poduzeće i industrijsku granu do u detalj.

Evo kako ja kao laik gledam na Atlantsku i brodare općenito. Nije Atlantska jedina koja ostvaruje hiperprofit, ovakav ili sličan profit ostvaruju svi naši brodari. Da li je to zasluga genijalnosti naših menagera ili je to zbog situacije na tržištu?

Što je to uprava Atlantske tako genijalno napravila da bi zaslužila takve nagrade? Je li izumila novi proizvod i s njime osvojila svijet? Da li svakodnevno marketinški obrađuje tržište kako bi "uvalila" svoj proizvod?

Naravno da ne. Oni su se jednostavno iznajmljuju svoje brodove po cijenama koje trenutno na tržištu vladaju i to je sva njihova mudrost. Oni su se jednostavno u pravo vrijeme našli na pravome mjestu.

I sada bi im mi trebali biti zahvalni jer nam jeftino prodaju svoje dionice. Kome to odgovara, taj neka kupuje. Meni bi više odgovaralo da su pričekali trezor ili dogovorili s nekim fondom pumpanje cijene kako bi izašli na višim razinama (Luković).

PS

Ja samo iznosim svoje mišljenje i nikome ga ne namećem. Nemojte niti vi nametati svoja mišljenja onima s kojima se ne slažete.

Cemu?

Ulazite u znanje.

A čuj … šta ti mi kontinentalci znamo o barkama. [smiley] Ipak, da bi se neke stvari povezale nije nužno poznavati poduzeće i industrijsku granu do u detalj.

Evo kako ja kao laik gledam na Atlantsku i brodare općenito. Nije Atlantska jedina koja ostvaruje hiperprofit, ovakav ili sličan profit ostvaruju svi naši brodari. Da li je to zasluga genijalnosti naših menagera ili je to zbog situacije na tržištu?

Što je to uprava Atlantske tako genijalno napravila da bi zaslužila takve nagrade? Je li izumila novi proizvod i s njime osvojila svijet? Da li svakodnevno marketinški obrađuje tržište kako bi "uvalila" svoj proizvod?

Naravno da ne. Oni su se jednostavno iznajmljuju svoje brodove po cijenama koje trenutno na tržištu vladaju i to je sva njihova mudrost. Oni su se jednostavno u pravo vrijeme našli na pravome mjestu.

I sada bi im mi trebali biti zahvalni jer nam jeftino prodaju svoje dionice. Kome to odgovara, taj neka kupuje. Meni bi više odgovaralo da su pričekali trezor ili dogovorili s nekim fondom pumpanje cijene kako bi izašli na višim razinama (Luković).

PS

Ja samo iznosim svoje mišljenje i nikome ga ne namećem. Nemojte niti vi nametati svoja mišljenja onima s kojima se ne slažete.
[/quote]

Kolega Vorda vi ste izvrstan poznavalac knjigovodstva i sa vašim postovima se može puno naučiti.
Ja ih proučavam i puno mi pomažu.
Naš Japanac je odličan poznavalac brodarstva.On to detaljno prati i spreman je dati svaku informaciju
dostupnu na internetu,nama većini kompjuterski nepismenim.
I zato obojici hvala.

I vjerujte ovakav njegov ispad je posljedica niza nestručnih postova forumaša.Inaće bi prepručio
svima skupa,da kada žele nešto napisati da dobro prouće materiju,jer bi se moglo dogoditi da nas
napuste znalci kao vi i Japanac.

Sigurno se ovaj post Japanca ne odnosi na takve kao vi.

Znanja nikada dosta,a vas dva ste kap znanja u moru neznanja.

. …..jutro

– Uglavnom sve što je napisao gospodin Vorda potpisujem ….

– Moj prethodni post o skupštini je bio šala i možda malo "cimanje" onih koji su
opčinjeni nadnaravnim moćima uprave …… [smiley]

– Biti će to sve dobro na kraju , nema razloga za zabrinutost ……sada je malo frkovito
na tržištu kod nas i ako se uprava više ne bude puno mješala to će dobro proći …..

. Dr M Wagner

@ Lopina. Hvala na komplimentima, no ja ipak sebe ne smatram nekim strucnjakom za brodare.

@Vorda
.

Pokusat cu biti sto kraci. Stvar je vrlo jednostavna, ako ti se ne svidja, prodaj i ulazi u Eig gdje se ocito dobro osjecas. Uostalom, zasto si opet usao u ATPL kad si krajem prosle godine trubio da oni kradu, skrivaju dobit i slicno? To govori puno o tebi.

Sto se tice sposobnosti ili nesposobnosti uprave, to je tvoja procjena a opet, ako si procijenio da su bili samo sretne ruke, ti lijepo prodaj i nemoj pisati bedastoce jer ne znas o cemu pises… i nemas pojma sto se trenutno zbiva…

Ja sam samo reagirao na nevjerojatnu kolicinu gluposti koja se pisala a pise i dalje…. to sto vi ocekujete da nitko ne prodaje kako bi ste se vi mogli iskrcati to je vas problem. No isto tako nemojte nametati svoje misljenje – jer je to misljenje nastalo na vasim sitnim i uskogrudnim interesima. E,kao sto sam vec rekao to je vas problem….

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

PS. Cudi me da takav renomirani knjigovodja i iskusni ulagac u dionice ne zna da su nagrade Upravi uobicajena stvar u poslovnom svijetu i da su one obicno vezane za neki postotak. Valjda ces znati izracunati postotak od dobiti koji ide Upravi….

Da ne mislis mozda ti da tebi treba isplatiti managersku nagradu koja je namijenjena Upravi. Svasta… [tongue]

11.06.2008.

Neto dobit za 1Q2008 je iznosila 258 mil kn (ukupno 56mil $).
Prodaja broda je donijela 32 mil $ ili 146 mil kn (tečaj je tada iznosio 1US$=4.55kn).
258-146=112 mil kn preostale neto zarade. Dakle samo 112 mil.kn preostale neto dobiti.
I recimo da je cijeli taj preostali iznos ostvaren zahvaljujući vozarinama (sam sam izračunao da su donijele oko 140 mil kn tzv. bruto prihoda ali u konačnici se u računu od ove dobiti oduzmu stalni rashodi te se dobije konačna cifra neto dobiti, u ovom slučaju se radi o oko 112 mil kn dobiti).
Ovo je samo okvirno za potrebe izračuna, uzevši u obzir da je gotovo sva neto dobit ostvarena brodarskim biznisom.
Kapetan Jerković je očito govorio o procjeni prihoda (promašio je za koji milijun dolara), a izviješće za 1Q2008 je ono koje bi trebalo govoriti pravu istinu. U suprotnom netko iznosi krive podatke.

To što si ti pametan, pa si navodno bio na skupštini, pa tu zaj…š ljude, to je tvoj problem.

Sakai, Smootko i ja se taman vratili sa Skupštine, malo se odužilo jer smo se zarakijali iza…
Dobit 1H je 81M USD, a ostalo kad se naspavamo! Prodaja Mljeta ide u 3Q (20M).
Živjeli!
[/quote]

Hm, kalkuliram… Ako su navedeni podaci istiniti, a ima smisla da su istiniti, da vidimo šta smo dobili…

81M USD dobiti za prvih 6 mjeseci znači da je neto zarada samo u 2Q bila oko 110-120M kn. To bi odgovaralo neto dobiti ostvarenoj uglavnom od vozarina, koja je prema nekoj računici gotovo identična u odnosu na prošli kvartal (oko 110). Osobno nisam zamijetio zamijetio da se u 2Q mijenjao t/c ugovor nekom brodu (osim možda jednog koji nisam uspio nigdje potvrditi), što samo pokazuje da su svi oni spotovi i kratki t/c pojedinih brodova u 2Q koji su se ovdje navodili zapravo bili podnajmovi, tako da mi ova računica ima smisla.

Pretpostavljam da se dio zarade izgubio i kroz povećane rashode, pa su čak i eventualni minimalni dobici/gubici ostalih djelatnosti (avioprijevoz, turizam) rezultirali ovim stanjem.

Vjerujem da će u FI biti smanjen i ukupni kapital obzirom na neke radove u tijeku i nove narudžbe.

U 3Q će se primjetiti značajnija zarada od vozarina uslijed promijenjenih ili novih ugovora (najmanje 3 panamaxa!). Također se u 3Q knjiži prodaja Mljeta (odgovara i vrijednost prodaje broda na nivou oko 20M USD obzirom na tonažu i godište). Za Jadran ćemo još vidjeti kad će na prodaju.

Sve u svemu vrlo očekivani rezultati za 2Q, pričekat ćemo još službeno FI.

A kako će to kratkoročno utjecati na formiranje cijene dionice vidjet ćemo jer navedeni se podaci mogu shvatiti dvojako:
a) dobit u 2Q08 je za oko 50% manja u odnosu na prethodni kvartal 1Q08
b) dobit u 2Q08 je za oko 300% veća u odnosu na isti kvartal u prethodnoj godini 2Q07

Ovime se btw uveliko smanjuje očekivana neto dobit od milijardu kuna za cijelu 2008 kako su tamo neki ranije predviđali.

"cimanje" onih koji su opčinjeni nadnaravnim moćima uprave …… [smiley]

Samo sam htio reći da mi je bila čast i zadovoljstvo prisustvovati Skupštini i društvu gospara iz Uprave koji su nesebično prije, za vrijeme i poslije Skupštine, odgovorili nam na sva pitanja što nas je zanimalo! A budući da znam kako i oni ponekad "škicnu" na ove stranice, nadam se da filtriraju komentare i ne poistovjećuju sve forumaše trpavši ih u isti koš!

A vi koji tu gospodu nazivate "kretenima", nikad nećete shvatiti točku 11. Dnevnog reda Skupštine i šta je Uprava spremna napraviti za firmu, da ne bi završila kao sve drugo što u ovoj državi vrijedi i izdiglo se iznad njezinih granica!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Eto dragi ljudi, bitno je da prosipate zuc zato sto netko ne djeluje kako biste vi zeljeli. Procitajte post od Sanca i uokvirite si ga pokraj kompjutera.

Inace, danas je bas bilo lijepo na Skupstini, no s obzirom da svi pljujete upravu ne bih vas zelio zamarati sa detaljima govora tih ‘kretencina’ kako se to voli reci…

Ljeto je, more, ljudi opustite se… [smiley]

Osjećam se prozvanim.

Sakai, vrlo te cijenim kao kolegu forumaša, nije da je bitno. Znaš brodare, prcaš drukere… Šteta što si zaljubljen u upravu ATPL-a.

Čitajući tvojih zadnjih par posteva imam dojam da si bio na skupu Amwaya, a ne skupštini. Jeste pljeskali tamo i mahali onim zastavicama?[lol] Ne znam što su vam tamo izbrijali pa vam je OK što je Vlaho prodo 7,5 hiljada komada ovih dana.

Čitam tu neko napiso Vlaho je zapravo pomogao malim dioničarima jer je prodavo… Bože kakve gluposti. Gospodine Vlaho, molim vas prestanite nam pomagati, dosta ste nam pomogli!!

Ne želiš napisati nište sa skupšine? Ne moraš, meni su savim dovoljni fintabovi 4x godišnje. Značke mi ne trebaju.

P.S. što se tiće samog upravljanja kompanijom, mislim dauprava radi dobar poso.

sportski pozdrav!

I'LL BE BACK

New Report

Close