ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 16:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gosp. Vlaho ima preko 50 tisuća dionica ATPL u protuvrijednosti dobranih 100 i sitno milijuna kuna. A izgleda da si je čovjek odlučio malo uzeti casha iz osobnih razloga, pa zbog čega se treba ulaziti sad u to na šta će trošiti i zbog čega prodaje? Zamislite sebe da sjedite na hrpi love i samo gledate u nju, pa tu i tamo biste nešto potrošili od toga zar ne? Njemu i dalje ostaje ogroman kapital u bubnju, pa koji milijun više ili manje mu sigurno neće nedostajati. Uostalom, ima li osobe koja bi uopće odobrila otpuštanje dionica od jednog člana Uprave u bilo kojem trenutku, ne samo ovih dana? Da sada krene ATPL naglo rasti – Vlaho bi bio kriv ako prodaje i stopira rast, da proda po 3000kn – bio bi kriv što daje negativne signale u vrijeme dok lijepo raste, da proda po 3500kn – bio bi kriv što ne dopušta ATH cijenu dionice, da proda po 4000kn – bio bi kriv jer ne održava super visoku cijenu itd, itd… Pa zar čovjek mora čekati do svoje smrti ili cijenu dionice od 10000kn da bi nešto prodao i unovčio dio silnih milijuna? Neka proda ako mora, njemu je na dušu i njegov je novac (uostalom prodao je tek 10-ak posto cjelokupnog vlastitog kapitala u firmi), a za dioničare je bitnije da te dionice ima tko kupiti, i na kraju, unatoč ovim vijestima o prodaji dionica od strane člana Uprave, cijena ATPL je i dalje na svom mjestu, bez bitnijih promjena, kao i kod ostalih brodara diljem svijeta…

istina, kolega……………..meni isto nije jasno zašto se ugledni ulagači – forumaši zamaraju time tko prodaje i/ili tko kupuje…………valjda su proučili poslovanje i fundamente firme čije dionice kupuju i znaju zašto kupuju????

a to je jedino važno, sve ostalo su trice i kučine [bye]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

zanimljivo ali i meni je pala na pamet računica 50000*50 = 2,500.000 kn i teza o besparici čak i prije nego sam pročitao prethodne komentare … ja mislim da je dogovor uprave da jedan štopa cijenu dok se dividenda ne isplati i kupe ponovno po jeftinijoj cijeni pa će to kasnije uvaliti trezoru po 3500 i svi namireni a mali ako uspiju tu profitirat ok ako ne tko ih šljivi…istina je da uprava raspolaže sa stotinama milijuna u dionicama ali ima nešto u ljudskoj prirodi … većini nikad nije dovoljno ma koliko da imali žele još više… tako da i ova priča drži vodu koliko god je moje osobno nagađanje bez podloge u stvarnim informacijama…

Sančo, ne bi se ja time zamarao da imamo volumen trgovanja kao što ima NYSE, DAX ili LSE..
na našem tržištu cijena se može na ATPL, jednoj od najlikvidnijih dionica da irionija bude veča, srušiti i sa pukih 100 komada a kamo li sa 5000 tako da se dionica ne oporavi čitavu godinu..
inače uprava bi trebala služiti tome da poveća kapital dioničara a ne da ga umanjuje pod svaku cijenu,
ali kod nas je sve kvazi, pa tako imao kvazikapitalizam i kvaziburzovno trgovanje…
šta ćeš..?
rođo model [bye]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Sančo, ne bi se ja time zamarao da imamo volumen trgovanja kao što ima NYSE, DAX ili LSE..
na našem tržištu cijena se može na ATPL, jednoj od najlikvidnijih dionica da irionija bude veča, srušiti i sa pukih 100 komada a kamo li sa 5000 tako da se dionica ne oporavi čitavu godinu..
inače uprava bi trebala služiti tome da poveća kapital dioničara a ne da ga umanjuje pod svaku cijenu,
ali kod nas je sve kvazi, pa tako imao kvazikapitalizam i kvaziburzovno trgovanje…
šta ćeš..?
rođo model [bye]

Možda da, a možda i ne. Volumeni su možda jadni u usporedbi s velikim burzama. Ali rušenje s 100, a kamoli sa 5000 komada nikako ne dolazi u obzir jer teško da dolazi od kontroliranog igrača. Mislim, koliko građana Rep. Hrvatske posjeduje 10 milja kuna casha koje silno želi upucati u ovu dionicu ili obrnuto, koliko građana posjeduje 5000 komada koje želi odmah iskrcati? Ne ide to baš tako. Tako velike transakcije su prilično organizirane na višem nivou, a mi svi mali se jednostavno moramo snalaziti u svemu tome. Uostalom, iako vlada kvazikapitalizam i kvaziburzovno trgovanje, kao što Sančo kaže na kraju se ipak fundamenti gledaju. Prevedeno – tko uopće može i na koji točno način demantirati dobit ATPL na kraju 2008.i 2009.g. a da pri tom grubo ošteti dugoročnije investitore? Jedino neiskusni investitor, i to sam sebe, nitko drugi.

bas trazim neke podatke o ATPL na netu pa sam umro od smijeha kad sam nasao podatak o vozarini Kolocepa u 2006 u odnosu na danas
Kolocep 41,700 1996 Vancouver Spot Singapore/Japan $13,000 Feb 2006

istina, kolega……………..meni isto nije jasno zašto se ugledni ulagači – forumaši zamaraju time tko prodaje i/ili tko kupuje…………valjda su proučili poslovanje i fundamente firme čije dionice kupuju i znaju zašto kupuju????

a to je jedino važno, sve ostalo su trice i kučine [bye]

Jesmo, proučili smo. Evo ti stoja što smiruješ situaciju.

Ali moraš i ti shvatiti da imamo potrebu se ventilirati. Izbaciti gnjev iz sebe. A da ništa ne razbijemo. [smiley]

Činjenica je da je gospodin iz Uprave inkasirao milijune kuna, a nama ostaju bezvredne hartije. Po još malo nižim cijenama nego su bile kada smo ih kupovali. A i mi smo mislili inkasirati kakav sitniš, ali eto, vrijeme nije na našoj strani.

Ali dobro ti veliš, znamo što kupujemo i čekamo svojih 5 minuta, jel tako? Pa ćemo ih i dočekati.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

. ……..večer

– Ima li tko kakvih vjesti ….. ???

– Jesmo li uspjeli smjeniti upravu ili je sve prošlo u revijalnom tonu …. [smiley]

– Kada to završava , je li došla murija ……?????

– Ma u Zagrebu sam , ne mogu okupljati pučiste …… , ali poslati ću telegram podrške
koji će se nova uprava javno pročitati …… [smiley]

. Dr M Wagner

Eto dragi ljudi, bitno je da prosipate zuc zato sto netko ne djeluje kako biste vi zeljeli. Procitajte post od Sanca i uokvirite si ga pokraj kompjutera.

Inace, danas je bas bilo lijepo na Skupstini, no s obzirom da svi pljujete upravu ne bih vas zelio zamarati sa detaljima govora tih ‘kretencina’ kako se to voli reci…

Ljeto je, more, ljudi opustite se… [smiley]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Baš si to lijepo napisao. To što si ti pametan, pa si navodno bio na skupštini, pa tu zaj…š ljude, to je tvoj problem. Mi ostali smrtnici ćemo se nekako suzdržati, pa ćemo to saznati za koji dan, možda čak i sutra. Tvoje pisanje mi je do sada bilo ok, ali s ovim hvaljenjem da si bio na skupštini, ali nam nećeš reći, mislim da ti baš i nije u redu. To me podsjeća ma male dječije igrice. I ja sam danas bio na poslovnom putu, i baš sam saznao nešto zanimljivo o jednoj dionici, ali pošto ti meni nećeš reći, e onda neću ni ja tebi (šala mala, ali mislim da je prigodna). [wink]

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Moj model kaze da bi u q2 dobit (bez izvanrednih) prihoda trebala biti 60 milj kuna, odnosno 42 miljona ako se isključe tečajne razlike…
Nekako nemam povjerenja u moj model jer veliku ulogu igra sezona, a q2 su tradicionalno slabiji… nadam se da moj model griješi… vidjet cemo uskoro

Daj Sakai, prestani za@bavati ! Piši brzo kaj je bilo na Skupštini …! Pozdrav.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

mislim da ipak ne pljujemo po upravi jer ona sasvim dobro vodi ovu firmu (makar bi trezor mogao svojim akcijama i malo pogurati cijenu na bolje)… to su samo male žalopojke nestrpljivih ulagača i komentari na trenutačnu situaciju koja vlada na tržištu jer smo svi svjesni podcjenjenosti ove dionice i želimo osjetiti neki jači pomak ka pravoj vrijednosti…

New Report

Close