Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Član Uprave Atlantske plovidbe d.d. Vlaho Lonza putem brokerske kuće Fintrade-u d.o.o. Split, od 14. srpnja do 18. srpnja 2008. godine, otpustio je (prodao) 3.000 dionica Atlantske plovidbe d.d.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/1268-08-ATPL_otpustanje.doc
Vlaho i dalje prodaje.
Vlaho i dalje prodaje.
[/quote
Biće da je negdje kakvu jahticu zapazio pa mu zapela za oko.
Vlaho, Vlaho dosta je bilo.
A Jerković onda plače po radijima kak je dionica prejeftina i podcijenjena. A ovaj mangup i kolega mu prodaje dionice i to nemale količine, kao i on sam u Travnju. Gledajte, je nemam pojma o igrama koje se možda ovdje igraju, možda je ovo nekakvo zadržavanje cijene da trezor krene kupovati što niže, što bi u konačnici on the long run bilo dobro za sve nas. A možda su samo gamad koji s jedne strane plaču kak nam je firma prejeftina na tržištu, a s druge strane prodaju dionice po ovom smijehu od cijena zato jer im treba za šta ja znam. Neznam… ako je ovo drugo, onda su prave kretenčine. Zar oni razmišljaju uopće kakvu poruku ovime šalju tržištu? Umjesto da sad kupuje, barem simbolične količine, od sad trese tisuće komada. Tenkre. [angry]
Gosp. Vlaho ima preko 50 tisuća dionica ATPL u protuvrijednosti dobranih 100 i sitno milijuna kuna. A izgleda da si je čovjek odlučio malo uzeti casha iz osobnih razloga, pa zbog čega se treba ulaziti sad u to na šta će trošiti i zbog čega prodaje? Zamislite sebe da sjedite na hrpi love i samo gledate u nju, pa tu i tamo biste nešto potrošili od toga zar ne? Njemu i dalje ostaje ogroman kapital u bubnju, pa koji milijun više ili manje mu sigurno neće nedostajati. Uostalom, ima li osobe koja bi uopće odobrila otpuštanje dionica od jednog člana Uprave u bilo kojem trenutku, ne samo ovih dana? Da sada krene ATPL naglo rasti – Vlaho bi bio kriv ako prodaje i stopira rast, da proda po 3000kn – bio bi kriv što daje negativne signale u vrijeme dok lijepo raste, da proda po 3500kn – bio bi kriv što ne dopušta ATH cijenu dionice, da proda po 4000kn – bio bi kriv jer ne održava super visoku cijenu itd, itd… Pa zar čovjek mora čekati do svoje smrti ili cijenu dionice od 10000kn da bi nešto prodao i unovčio dio silnih milijuna? Neka proda ako mora, njemu je na dušu i njegov je novac (uostalom prodao je tek 10-ak posto cjelokupnog vlastitog kapitala u firmi), a za dioničare je bitnije da te dionice ima tko kupiti, i na kraju, unatoč ovim vijestima o prodaji dionica od strane člana Uprave, cijena ATPL je i dalje na svom mjestu, bez bitnijih promjena, kao i kod ostalih brodara diljem svijeta…
Hanger, tržište je bolesno. Korekcija trese cijeli svijet ( da ne kažem bear market) a on sad tresne 7,5 hiljki dionica. To je skoro 20 milijuna kn po današnjim cijenama. Pa to je skoro tjedni promet ovih dana sj…nog tržišta. Sad se ne prodaju dionice firme kojom upravljaš. Amen! Iako se generalno mogu složiti s tvojim postom. Ovo se _ne radi_ !! [angry] Pa od dividende će dobit preko dve milje!! Pa kaj se nemre strpit godinu dana?? Ma nabijem ga! [angry]
Ma čak i mogu prožvakat to kaj sad prodaje, al onda nek ne plaču po radijima kak je cijena sramotno prejeftina. Kužiš?
Taman se poveselim kak bu trezor malo amortizirao ove velike prodavače i onda ovaj.. [angry]
evo razloga pada Panamax index u posljednih dana
In Argentina, President Kirchner has gone into hiding after her grand 46% grain export tax was voted
down by her vice president in a tie-breaking vote. KIDDING. She’s not in hiding, just no word yet on how
the Kircher administration is going to respond. If they do accept yesterday’s 37-36 Senate vote and bring
the tax back to the original 35%, the on-again off-again farmer’s strike will finally come to an end and
freight rates in the Atlantic will be pushed upwards. We’ve got the spot light on Buenos Aires – keep
checking TMT for the latest news.
In Colombia, workers at Drummond’s Pribbenow mine began a strike late Wednesday. Pribbenow is
Colombia’s second largest mine (24mtpy) and normally ships 74,000 tons of thermal coal (one Panamax’s
worth) daily. Miners have been demanding a pay increase of 12% but Drummond has only upped their
offer to 8.25%. As s a result of the work stoppage, thermal coal prices will likely increase but cargo
coming out
50000 dionica * 50 kn dividende = 2.500.00 kn. Ali izgleda da niti to nije dovoljno. Ipak Grgić neće imati naveću jahtu na jadranu. [lol] Samo što je Grgić svu dobit Jadranskog sprašio u dividendu pa … dobro njemu, ali dobro i svima ostalima. A ove lopine sve grabe sebi, a drugima mrvice. Jadransko koje ima dividendni prinos 7% nitko neće niti da takne (navodno zbog "mutne" uprave ), a ovdje se svi guraju kao da će sutra nestati.
Takvi smo vam mi hrvati, život nam nije potpun ako nas netko ne potkrada. Pa ako takvoga nema sami ga tražimo. [smiley]
50000 dionica * 50 kn dividende = 2.500.00 kn. Ali izgleda da niti to nije dovoljno. Ipak Grgić neće imati naveću jahtu na jadranu. [lol] Samo što je Grgić svu dobit Jadranskog sprašio u dividendu pa … dobro njemu, ali dobro i svima ostalima. A ove lopine sve grabe sebi, a drugima mrvice. Jadransko koje ima dividendni prinos 7% nitko neće niti da takne (navodno zbog "mutne" uprave ), a ovdje se svi guraju kao da će sutra nestati.
Takvi smo vam mi hrvati, život nam nije potpun ako nas netko ne potkrada. Pa ako takvoga nema sami ga tražimo. [smiley]
svi su oni lopine, svi smo mi Mirko Norac [bye]
Governor, ah, zašto kukaju… Svatko svoju guzicu čuva, mislim da svi oni dobro međusobno surađuju i dobro znaju tko ima kakve planove. Možda su to interni dogovori i držanje nekih kodeksa ponašanja unutar firme po tipu tko, kada i zašto prodaje. Bez sumnje sam da se sve to unaprijed znalo, i da se radilo i radi i za vlastiti probitak, pa ni ne čudi da svi složno plaču o podcijenjenoj dionici kada se kolega treba iskrcati… To su već neke druge priče i nagađanja i ne bih dalje ulazio u raspravu da li je to fer ponašanje ili ne. Bitan je podatak da se kretanje cijene dionice unatoč tome ipak drži vijesti iz vlastitog sektora…