znam da nema bas veze sa atpl al dajte molim vas pogledajte odbijanac na drysu danas
bar ga je lepo vizualno vidjet
pofuk
Izgleda da i kolege iz DRYS-a imaju svoju Inu.. odvaja se (ostaje) Ocean Rigs kao zasebna firma.. izgleda da će postojeći dioničari DRYS-a dobiti i dionice OR-a, a da je ukupna računica prilično stimulativna. Nisam ulazio u detalje, samo me zanimao razlog današnjeg rasta.. premda i bez toga ne bi se trebalo čudit skoku od 4,35%.. el eto takva su vremena da bode u oči :/
Vjerojatno je pomogao i pad nafte na 138 dolara. I ostali su brodari potonuli pa se krenuli oporavljati. Nisu ni tamo dijonicari mnogo pametniji – gledaju sto Drys cini pa tako i ostali… [tongue]
16.07 CITY OF DUBROVNIK
Ship Name CITY OF DUBROVNIK
DWT 75,460
Built 1995
Flag CRT
Draft 14,3120
TCT 75,460 95 15-17/7 USD 92,000 DAILY VIA ECSA CNR
Vjerojatno je pomogao i pad nafte na 138 dolara. I ostali su brodari potonuli pa se krenuli oporavljati. Nisu ni tamo dijonicari mnogo pametniji – gledaju sto Drys cini pa tako i ostali… [tongue]
Ako je za vjerovat ovim stručnjacima onda ne vidim problema sa naftom.
Dečki,
budući su vaše rasprave ne samo zanimljive i korisne, nego i zabavne, evo (nakon skoro sat vremena truda, jer ipak sam ja plava i ne više tako jako mlada!) grafova i za komponente BDI-a. Još uvijek nisam skužila kako natjerati ovaj Bloombergov software da mi izračuna koeficijente korelacije, međutim, rekla bih da se i ovako "odoka" a i uz pomoć ženske intuicije vidi da se Crobex i ATPL ipak najviše vole.. 🙂
[/quote]
Svaka čast na grafovima, 100 od mene…
ATPL i crobex se najviše vole to se vidi iz grafova, ali se može iščitati i simpatija prema handijima…
16.07 CITY OF DUBROVNIK
Ship Name CITY OF DUBROVNIK
DWT 75,460
Built 1995
Flag CRT
Draft 14,3120
TCT 75,460 95 15-17/7 USD 92,000 DAILY VIA ECSA CNR
Ovo je odlična vijest
jer ipak sam ja plava i ne više tako jako mlada!)…
… izračuna koeficijente korelacije,
A cuj, svi mi imamo mane…zato se druzimo virtualno 🙂
Koliko se vidi po grafovima
http://www.limun.hr/dionice.aspx?dionice=atpl-R-A&datum=14.7.2008
http://www.limun.hr/dionice.aspx?dionice=atpl-R-A&datum=15.7.2008
onda već nekoliko dana početkom trgovanja sa ATPL ruši cijenu na malim prometima, da bi onda na kraju dana pokupilo se raspoložive dionice. I tako ista priča iz dana u dan. Pozdrav.
Najveća korelacija tj. podudarnost je IGH – ATPL, jedan je brodar drugi nije ali se podudaraju. Tko ima živaca nek prikvači graf.