Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Vidim da nitko ne stavlja BDI index kad pada, pa ću ja.
Baltic Dry Index (BDI) -201, 8963
(Supramax indeks (BSI) – 59. 5700
BTW ni u ponedeljak BDI-ju ne piše se dobro po papiru. A sezonska rupa stoji kao neki uteg nad cijelim sektorom.
Za razliku od vas koji "ne navlačite", meni je cilj kupiti što jeftinije.
Sezonski pad. Prije jeseni će se vratiti na razine preko 10000. Kupuj.
Tko ide na Skupstinu da pokrene to pitanje?
Ionako traze dozvolu za kupovinu, pa neka malo i poniste…
Ma koje ponistavanje trezorskih???
U tom slucaju bi vec na ovoj skupstini ona grupica preko bare mogla lupiti sa 26% vlasnistva i preuzeti Atlansku Pl. od dragih nam Dubrovcana.
Komad po komad Dubrovacke Republike preci ce u vlasnistvo Amerikanaca, a da to nece ni primjetiti.
Do 8.07. ko kupi vise dionica imat ce vece vlasnistvo na G.skupstini (10punomoci po 20k-25k =240.000 atpl).
Dragi moji obicni Hr. ljudi, ne prodajte olako ATPL.
[/quote]
Nisam upućen u vlasničko okrupljavanje ATPL. Zar ima netko oko 20% i jel to činjenica il špekulacija?
Može i na PM
stari moj taj frajer kaj je to prodo po ovak niskoj cijeni je usel po kikiriki cijeni tak da frajer moze mirno nastavit kopat nos i smijat se a mi mali kaj uletavamo i dalje strikamo jer kaj ak frajer jos odluci prodati
to bumo negde u utorak vidjeli
pofuk
[/quote]
Da su to njegovi novci nebi on izlazio po ovoj cijeni to je neki fond menadžer koji ima 20 godina i tata ga je zaposlio pa sada misli da je pokupio pamet cijelog svijeta, a jutros mu izbila frka na licu pa se pokušao osvetiti na ovakav način, naravno sa tuđim novcima.
[/quote]
ne bi se slozil sa tobom
ja sam si jucer cvaknuo nekaj malo atpl jer mi se cini cijena stvarno ok ,cak sam mislil i jace uletit jer dionica vredi itekak po ovoj cijeni al ti velim fakat ih frajer ima ovaj kaj prodaje s time da je stvarno usel davno po nikakvoj cijeni
pofuk
[/quote]
Ovo što ti pišeš su tipične gluposti i molimte okani se takvog pisanja, da baš kako ti kažeš nije htio izaći po 3000 pa će sada po 2300.
Da se on tako ponašao u životu nebi imao šta ima.
[/quote]
slazem sa sa tobom da je vecina mojih postova glupost,ali buduci da je ovo istina (to mozes provjeriti ak si dobar sa nekim od ovih kvalitetnih i jacih forumasa) ja cu nastaviti pisati jer kako ovi neki forumasi meni pomazu sa grafovima zakaj ja ne bi nekaj izneso kaj je provjereno
a daj mi molim te objasni ko bi tom frajeru takvu kolicinu kupio po 3000
frajer je izlazil i po 3 soma i moram ti napomenuti da frajer nije neki papak neko je stvarno macan
ovo nije druk ni na kupnju ni na prodaju jer ko sam ja da bi druko samo mogu reci da bum si ja jos malo cvaknul ove dionice jer imam dojam da fakat vredi na ovoj cijeni a mislim i da taj tip ne bu sa svime izlazil jer sigurno ni bedast
prijatan dan
pofuk
Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link
he he hajde da i ja jednom postam BDI kad nitko neće, a vidim da se uvaljuju i neki fantomski stari. evo bar malo usporava klizanje.
04 July 2008
Baltic Dry Index (BDI) -71 8854
BCI 12448 – 105
BPI 8909 -54
BSI 5648 -52
@smootko
@ rooster
Dok je ovo u minusu radije ću još malo pričekati.
Nema problema. Svatko odlučuje za sebe u što i kada će uložiti.
Dok čekaš, skroz prijateljski prijedlog, prouči koliko zapravo kratkoročne oscilacije BDI _ne_ utječu na poslovanje Atlantske i zašto. Imaš hrpu korisnog materijala i već napravljenih analiza na ovom topicu, samo si uzmi vremena za pročitati i donijeti svoj sud.
Nisam ja napisao taj članak nego sam ga samo komentirao…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=053485a1-ccbe-4631-b43f-c31f98a120bc
Preživio sam 2 margin calla u zadnje vrijeme ,više me ništa ne čudi ,ne plaši ,ne veseli….
Za razliku od ovog citiranog članka mislim da puno više analitičara u razdoblju od 9-12 mjeseca očekuje oporavak,malo ozbiljniji,bar se nadam….
[/quote]
Apsolutno te razumijem …..
Za te famozne FFA preporucam Barry Rogliano report koji je kolega Ipo ljubazno postao na temi usporedba brodara. Projekcije su dobre (usporedite prosli mjesec i ovaj mjesec na attachmentu) i nema razloga za brigu…
Sve drugo je nebitno, jesu li skocili ovaj dan 2 % ili pali 3 % upravo kao i za BDI, dionica je potcjenjena, trziste nam je lagano izranjavano i stvarno nema potrebe se opterecivati tim stvarima. U ovom trenutku je bitan oporavak ZSE a ne jesu li FFA skocili gore ili dole.