Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
(…) iskoristiti prilike koje pruža ova financijska kriza (psst.. otkup vlastitih dionica u po cijene), a zatim se pripremiti za eventualni freefall vozarina tamo 2012+ (…)
Ili nek ponište trenutni trezor i paralelno ga napune sa novih 10% dok je dionica jeftina (pitanje je da koliko bi mogli skupiti po diskontnim cijenama). I tih 10% mogu iskoristiti u slučaju kad bi im zatrebalo dodatno kapitala a dionica je na tržištu precijenjena. Nađu 2-3 fonda i njima to prodaju. Kao neki mali SPO ili dokapitalizacija. Ili to jednostavno ne diraju do sljedećeg poništavanja i ovake konjukture
(…) iskoristiti prilike koje pruža ova financijska kriza (psst.. otkup vlastitih dionica u po cijene), a zatim se pripremiti za eventualni freefall vozarina tamo 2012+ (…)
Ili nek ponište trenutni trezor i paralelno ga napune sa novih 10% dok je dionica jeftina (pitanje je da koliko bi mogli skupiti po diskontnim cijenama). I tih 10% mogu iskoristiti u slučaju kad bi im zatrebalo dodatno kapitala a dionica je na tržištu precijenjena. Nađu 2-3 fonda i njima to prodaju. Kao neki mali SPO ili dokapitalizacija. Ili to jednostavno ne diraju do sljedećeg poništavanja i ovake konjukture
[/quote]
Napokon! [thumbsup] [thumbsup]
Da li netko zna koji fondovi su u najvišoj mjeri prisutni i njihov udjel te tko reže pozicije, a tko puni? [rolleyes]
netko ili više njih su se lijepo dogovorili (fondova)
dionica već par dana radi dnevne oscilacije od par posto iliti 100kn.
pomnožimo li to s npr 20-tak dionica i odbijemo naknadu dobijemo lijepu zaradu od 1500kn dnevno.
nije loše u ova nesigurna vremena
počeo je pravi festival za daytreydere
Da li je netko povukao paralelu i usporedio atlantsku sa američkim dow jones transportation
indexom? U njemu sam zapazio i par brodara (ispravite me ako se varam).
Taj indeks je jučer strašno pao ( -4,3%) i pada brže od compositnog i industrial dow jonesa.
Ako prepostavimo da u atlantskoj ima dosta stranih ulagača pošto je ona naša perjanica
u balkan indexu onda možemo i zaključiti zašto netko prodaje na ovim razinama.
Kolega potpuno se slažem sa Vama, ali..
Kako kažete, svrbi me sve kada gledam ovu cijenu na ATPL da ponovo uđem skroz, ali mišljenja sam da ovo krdo i stoka od brokera i takozvanih investitora je nepredvidivo i glupo baš zato kaj misle da su sve budel oko njih. Sram me je reći da mi je nekad bilo 3000 cifra na koju sam bio spreman staviti sve a sada… neznam
još čekam pa kud puklo da puklo
Kolega potpuno se slažem sa Vama, ali..
Kako kažete, svrbi me sve kada gledam ovu cijenu na ATPL da ponovo uđem skroz, ali mišljenja sam da ovo krdo i stoka od brokera i takozvanih investitora je nepredvidivo i glupo baš zato kaj misle da su sve budel oko njih. Sram me je reći da mi je nekad bilo 3000 cifra na koju sam bio spreman staviti sve a sada… neznam
još čekam pa kud puklo da puklo
Jedini je problem kaj mislim da kad krene da bu vrlo brzo skočila za 100-ak kuna. Danas sam kupio za pola kesha, s ostalim čekam
Jedini je problem kaj mislim da kad krene da bu vrlo brzo skočila za 100-ak kuna. Danas sam kupio za pola kesha, s ostalim čekam
i ja ..pa kud puklo…2291 sasvim solidna cijena.
I AM BACK…
a vrijeme ce pokazat jel bilo pametno.
Ima puno ljudi u čekaonici. Pitanje je kada brod krene hoće li biti karata ekonomske klase za sve.
…na ovoj cijeni 100 kn je stvarno kikiriki…
Možda vama i je, ali meni nije… Danas sam kupio 7 – nek se cijena digne za 100, oduzmem proviziju, ja sam 500 u plusu – meni dosta