ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 15:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@hanger

ja samo ocekujem da nasi brodari slijede slične brodare vani po svim pokazateljima… ni vise ni manje… ak budu svjetski propadali nek tonu i nasi i obnuto… nazalost to nije slučaj i neke anomalije koje se dogadjaju na našem tržištu jednostavno ne mogu zdravorazumski objasniti…

bolje zivjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi...

Atlanska plovidba u posljednja dva dana trgovanja se zadržala oko 2600 kn dok su svi skoro imali velike gubitke.
Može li mi neko rec je li zbog toga realno za ocekivat da ce sutra atlanska plovidba rast do 5 %

City of Dubrovnik 75,100 1995 Taiwan 1-16 Mar worldwide $66,500 Daebo Shipping 3-5 months 19/2
bas bi me zanimalo na kolko je danas ugovoren (dakle ovo je bilo 19.2.2008.)

@ hanger

teoretski gledano, jako dobar tekst, sve stoji. i dobro je da ljudi budu oprezni.

samo, praktično, rekao bih da takve ekstremne situacije nisu baš vjerojatne. recimo dopustiti da inflacija izmakne kontroli danas je ipak posljedica nesposobnosti institucija, a kineska politika mi se čini vrlo down to earth.

a ako gledamo malo šire, ipak je razvoj kine proces koji se kad je jednom krenuo ne može zaustaviti. kao što se ni recimo 1953. evropa više nije mogla vratiti u 1946.

Hanger svaka pohvala tekstu.
Odgovor Gorgiji: nije u pitanju vraćanje nekog procesa u nazad što je dakako gotovo nemoguće (osim u slučaju npr. ratova) nego mogućem naglom usporavanju razvoja koje i u kraćem vremenskom razdoblju može imati ozbiljne posljedice. No nadajmo se da do toga neće doći. [thumbsup]

Gundulic 45,269 1997 Paranagua 11-18 Apr Singapore-Japan $59,500 Sinotrans plus $950,000 B/B. 11/4
Datum 11.4.2008.

ovo je vrlo vjerojatno vec poznato al nek se nadje
Imperial 75,510 2007 U.S. Gulf 5-7 Mar Singapore/Japan $72,500 Dong Lin plus $1,150,000 bal bo 20/2
Libertas 75,500 2007 Matsuura 11-15 Feb worldwide $62,000 Armada Switzerland 3 months 7/2
u veljaci 2008

Mislim da ne postoji rizik bitnog smanjenja kineskog rasta.Direktor Coca-Cole za Kinu je rekao da samo porast domaće kupovne moći,a time i potrošnje može generirati daljnji rast kineskog gospodarstva po istim stopama i to min. do 2012.

Mislim da direktor Coca-Cole nije relevantan tip i da njegovo mišljenje ne znači baš puno kineskoj vladi. A da nitko ne zna što se može dogoditi u Kini govori i današnja činjenica da su danas neočekivano podigli cijene beznina za dramatičnih 18 % . Jednako tako su se praktički kleli unazad 2 mjeseca da nema šanse da podignu cijenu struje, jer je to kao vrlo osjetljivo pitanje, a sad najedanput vijest da će i struja tamo poskupjeti. Znači nije im baš svejedno kad sve to rade i nitko me ne može uvjeriti da su baš 100% sposobni srezati prijeteću inflaciju, kad ni sami izgleda nisu sigurni kakvi ih još izazovi čekaju.

A po nekakvoj logici bi naši brodari djelomično trebali slijediti trendove stranih (onih sličnih karakteristika), jedino što je domaća burza preplitka, i bojim se da je premalo odvažnih domaćih ulagača koji su spremni ući na veći rizik. Da je drugačije već bi se i neki fondovi raspametili kupujući ovu dionicu. Ali čini mi se da svi igraju nekako na sigurno (ziceraši), tome govori i jadan ostvaren promet ovih mjeseci…

Hanger, kupovat će veliki investitori ATPL. Ne brinem se ja za njih. Kupovat će kako budu dolazila FI, i to je u redu.Nema žurbe. Kako budu dolazila FI bit će oni sve manje rezervirani. Hoće dečki rezultate crno na bijelo i to je OK. Zadnjih godina su napucavali kojekakve gluposti od dionica, i davali im povjerenje "unaprijed" a ovi truba. I tako Fondovi posisali štangu. Takvih tickera ima kolko hoćeš, ne želim ih sad nabrajati da ne uvrijedim imaoce. Sad pušu i na hladno. Kako su prije kupovali "unaprijed" sada će fino "unazad" tj. po izvješćima. Pa da vidiš derneka na proljeće!!Ne sekiram se ja…

I'LL BE BACK

City of Dubrovnik 75,100 1995 Taiwan 1-16 Mar worldwide $66,500 Daebo Shipping 3-5 months 19/2
Gundulic 45,269 1997 Paranagua 11-18 Apr Singapore-Japan $59,500 Sinotrans plus $950,000 B/B. 11/4
Imperial 75,510 2007 U.S. Gulf 5-7 Mar Singapore/Japan $72,500 Dong Lin plus $1,150,000 bal bo 20/2
Libertas 75,500 2007 Matsuura 11-15 Feb worldwide $62,000 Armada Switzerland 3 months 7/2
u veljaci 2008

Samo naprijed Styx ! Jedan ovakav post vrijedi više od tri kartice lamentiranja o tome kako utječe face-lifting gđe McCain na inflaciju u Portoriku.
Po gore navedenom vidi se da se podaci za Gundulić i Imperial odnose na spot , i teško da su prihod ATPL (to ne mora značiti da je prihod ATPL manji).
Podaci za COD i Libertas odnose se na kraći TC.Mislim da se prihod kod COD odnosi na ATPL , a kod Libertasa ne.
Pitanje za znalce : kod COD se radi o TC-u koji počinje između 1-16 ožujka i traje 3-5 mjeseci.Završetak znači pada između prve polovice lipnja i kolovoza.Kako znamo kad točno završava ? Pretpostavljam da se kod sklapanja TC-a odredi npr. u čijoj je opciji ova dva mjeseca ?

u veljaci 2008

Samo naprijed Styx ! Jedan ovakav post vrijedi više od tri kartice lamentiranja o tome kako utječe face-lifting gđe McCain na inflaciju u Portoriku.
Po gore navedenom vidi se da se podaci za Gundulić i Imperial odnose na spot , i teško da su prihod ATPL (to ne mora značiti da je prihod ATPL manji).
Podaci za COD i Libertas odnose se na kraći TC.Mislim da se prihod kod COD odnosi na ATPL , a kod Libertasa ne.
Pitanje za znalce : kod COD se radi o TC-u koji počinje između 1-16 ožujka i traje 3-5 mjeseci.Završetak znači pada između prve polovice lipnja i kolovoza.Kako znamo kad točno završava ? Pretpostavljam da se kod sklapanja TC-a odredi npr. u čijoj je opciji ova dva mjeseca ?

kad bi bilo vise ovakvih postova ovdje na forumu… nadam se da cemo dobiti odgovora na tvoja pitanja… ali suduci po forumasima tesko…

Evo fini nalog na asku za početak dana.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Evo fini nalog na asku za početak dana.

nema ga vise.stavljen radi jeftinog dokupa. [thumbsup]

New Report

Close