ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 20:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dobro je to da DRYS ode gore, i to an ogromnom prometu, biće da market outlook i nije tako loš, mogli bi ispast magarci oni koji su prodavali drys po 70, kao i oni koji su prodavali atpl ispod 2600.

Ko mi je to dao 1% neko ko je prodao s minusom, pa želi kupit niže [lol]
Dajte ljudi, kako to da sad vanjski brodari svi u debelom plusu a bdi u minusu
[lol]

Ako ste odlučili ulagat u brodare, koji su jako volatilan sektor, ili si odredite target i ignorirajte oscilacije, ili uložite u znanje, gledajte futurese, pratite relevantne vijesti, inace ćete samo skupljat minuse.

Dajte ljudi, kako to da sad vanjski brodari svi u debelom plusu a bdi u minusu
[lol]

Ima vremena …. nekom odgovaralo da se dulje iskrcava pa malo podigao …. vidi Inu samo …. pa nisi valjda toliko naivan.

vidi samo :

Baltic Dry Index [BDI] Jun 13, 2008 9646.00
Baltic Dry Index [BDI] Jun 12, 2008 10142.00
Baltic Dry Index [BDI] Jun 11, 2008 11105.00
Baltic Dry Index [BDI] Jun 10, 2008 11409.00

ne pada nego tone …. pa zna se da brodari preko ljeta imaju najmanje posla i da padaju …. sad ti nas uvjeravaš da če rasti … hoce sigurno 100% …. isto tako sigurno će mo se vratiti na 5300 crobexa …. ali kad ?????

Jedno stvarno bogatstvo je bogatstvo duše, ostala su dobra podložna velikim gubitcima

ovome je nekome bila frka izaći,pitaj boga zašto,sad je otvoren put prema vraćanju izgubljenoga,jer je previše dionica korigirana,ali to je normalno na manje likvidnom tržištu,od tuda i potječu velike razine volatilnosti,tržište je plitko..i netko ko je iskusan,ima love i sretan,može tu dobro profitirati..atpl je dionica u top 5 u hrvatskoj,i svaka ovako brza korekcija cijene je neopravdana,a to će pokazati i vrijeme,i to vrlo skoro..

@anubis dakle ti predlažeš ljudima da na ovoj cijeni prodaju s minusom, a s prodajom mljeta će već nakon 2q ATPL ove godine imati pola milijarde dobiti ? Sad to uklopi u cijenu 2500.

Samo kažem da brodari općenito zathijevaju puno živaca. ATPL je 31.12. imala 5900 dioničara, a 1.3. 7600 dioničara. Svako nek radi što hoće, ali na osnovu BDi donositi buy-sell odluke je IMHO samoubojstvo. Ali neću nikog nagovarati na kupnju.

Ako ste odlučili ulagat u brodare, koji su jako volatilan sektor, ili si odredite target i ignorirajte oscilacije, ili uložite u znanje, gledajte futurese, pratite relevantne vijesti, inace ćete samo skupljat minuse.

Dobro dobro doci ces i ti u plus. Samo strpljivo [tongue]

@alien

drukeru na dolje, do te cijene di ti čekaš neće doći [lol]

@zmrkilic – odgovor

Oprosti ja ni u jednoj riječi nisam predložio da neko proda ili kupi bilo šta … ja sam samo rekao da BDI pada i padat će i ……. Isto stoji da će Atlanska rasti …..ali i padati …..( smijem valjda izreći svoje mišljenje ) … ali pitanje kad ….. preko ljeta svi brodari padaju … i to je gotovo postulat ….. a, to nema veze šta će ko raditi s dionicom …. uostalom ljeti je BDI uvijek jako jako nisko …. cca 6000 …. 7000 , a ko će šta raditi … i kako će biti s dionicom …. to ni onaj na nebu nezna ….

Nadam se da me ne tumaćiš krivo ….. šta god ja pisao da pisao ….. ATPL će svojim tokom……a, kad bi sve znao bio bi u najmanju ruku Buffet ili Gates ……

Jedno stvarno bogatstvo je bogatstvo duše, ostala su dobra podložna velikim gubitcima

Vrlo jednostavno, kada pada BDI pada i vrijednost brodova, pa samim tim i NAV Atlantske Plovidbe. Što na kraju ostavlja poslijedicu pada cijene dionice, a što se tiče ugovorenih poslova i dobro potpisanih ugovora to stoji. No, budimo realni prilično skupa dionica sa obzirom na dividendu od cca. 40 kn, ali još uvijek malo podcjenjena sa obzirom na trenutni NAV. Ostaje za vidjeti što će biti sa 2008.g., jer bi po mojim procjenama zarada po dionici trebala biti oko 600 kn po dionici!?
Glavni problem cijene u ATPL je prevelika izloženost fondova, samim tim velika likvidnost i podložnost raspoloženja fond menadžerćića.

Odlican post. Uglavnom se slazemo u svemu, uz opasku da ce cijena brodova ipak manje padati, odnosno da pad BDI-a nece toliko utjecati na cijenu brodova zbog sve skupljeg celika (osim naravno ukoliko ne dodje do jedne od onih "velikih" brodarskih kriza iz proslosti – tada cemo i mi forumasi moci kupiti koji brod).

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

@anusbis

Sve što kažeš je točno, nije ovo bilo protiv tebe, ali ovdje ima stvarno gadljivog drukanja i prema gore i prema dolje. Evo ovo je zadnje od mene sada.

1) ATPL nije rasla kao recimo drys s 55 na 110 zbog ogromnog rasta BDI što je i normalno iz 2 razloga, prvi je da je daleko najviše narastao Cape indeks, koji je i sada najviše pao, a drugi je da ATPL nema brodove na spotu.

2) TC cijene za panamaxe, handy i supramaxe su još uvijek jako dobre, kao i futuresi za 2009, to se naravno može promijeniti.

3) većina dioničara nažalost ne zna puno o brodarskom businessu, te su podložni panici kao i euforiji.

4) BDi iznad 7000 je još uvijek odličan

@alien

drukeru na dolje, do te cijene di ti čekaš neće doći [lol]

Aj mi nadji 1 drukerski post.

Nemoj sad da ti trazim Elijen, ali drukao si ti da ce Hrvatska u drugi krug. [tongue]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close