Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Atlantska polako ali sigurno ide prema mojem targetu za ulazak a to je negdje oko 2000.
Na njoj sam zaradio ali i izgubio u ovoj krizi i sad puno bistrije gledam na stvari.
BDI nema veze sa atlantskom i čudi me zašto ga ljudi i dalje spominju kad je u zadnjih godinu dana
vidljivo da je korelacija vrlo slaba.
Primjetio sam da atlantska vrlo brzo i jako reagira na stanje svjetskih burzi a pretpostavljam
da je to zbog toga što je ona praktički naša jedina dionica zanimljiva strancima i ako ih ima na
našem tržištu onda su oni u atlantskoj. INA je čisto politička dionica i nju uopće ne gledam a
HT također. Ako u HT-u i INI ima ijedan stranac stvarno bi me začudilo.
Mislim da će atlantska zbog svjetske krize, nesigurnosti i rasta cijena energenata još padati jer
zaista ja ne vidim razlog za rast.
I još jedno pitanje za znalce atlantske: ima li atlantska RoRo brodove za prijevoz vozila i da li planira
da kupi ili napravi kojeg?
Ponešto se razumijem u brodarski prijevoz i mislim da će u sljedećem razdoblju prijevoznik sa
RoRo brodovima biti više nego zadovoljan. [wink]
Slicno razmisljamo,no stranci gledaju bdi(a posto jesu u atpl),pa tako uzrocno posljedicnom vezom,bdi utjece na atpl..ne vjerujem u cijenu od 2000 kn,no nisam vjerovo niti da ce past ispod 2600..prevari se covjek.
@ kerefek
“Ako u HT-u i INI ima ijedan stranac stvarno bi me začudilo.”
navodno je u ht-u deutsche telekom a u ini neki mađari, ali to molim te neka ostane među nama!
@ kerefek
"Ako u HT-u i INI ima ijedan stranac stvarno bi me začudilo."
navodno je u ht-u deutsche telekom a u ini neki mađari, ali to molim te neka ostane među nama!
Sssssssshhhhhhhh!!! Tiše! Mogao bi te netko od njih čut, pa pobjeć’!
Kerefek, čeka 2010 ili 2011 da uđe u ATPL po 2000
stvarno mi je jako drago što ATPL nikad neće imati "dijoničara" poput Kerefeka do tada…
istina je da bez stranog kapitala, ili jačeg angažmana OMV-ova ovu dionicu nemožemo značajnije mrdnuti…
strani kapital je rezerviran, a OMV-ove boli đon ušli po 2500 ili po 3000, ionako imaju 20 god fore da smisle šta će i kud će…
da sam izašao na 3000…
sad bi prasnuo sav keš od cca 800 komada na kupnju po 2400, pa ak me krene grickat maknit se, ak se ljestvice digne onda lagano i ja dižem…
tako i ovaj s 200 spušta stalno i kupi uredno
[lol]
Vidim žustru diskusiju zam izazvao jučerašnjim natpisima, baš mi je drago jer isprovocirao sam i nekoliko zaista zanimljivih postova. Daleko je zanimljivije čitati ove stranice danas i poučnije. Uvijek je poželjno biti aktivan na burzi, a u nekoliko postova moglo se isčitati raznih iskustava i savjeta što je jako pozitivno za sve.
Eto nekoliko negativnih komentara izazove konstruktivniju reakciju okoline od golog drukanja.
Bar danas nije sve bilo u suhoparno (osim trgovine na zse[lol]) i u izvještavanju bdi ovoliko, drys onoliko… (sakai je dobro prokomentirao bdi)
Leonidas i Sakai od mene stotka za tekstove[thumbsup]
P.S. Sad i ja ciljam dokup, jesam egomanijak ali ipak sportski i racionalno priznajem poraz [lol] [lol]
evo me
kao sto rekoh pokusao sam razmisliti kaj se desava sa ovom dionicom,al mi razmisljanje bas i nejde najbolje
nis idem ponovo pokusat razmislit
javim se
pofuk
@ kerefek
Deutsche telekom i npr. neki fond manager nekog europskog fonda su sasvim različite kategorije
ulagača. Mene ne zanimaju vlasnički udjeli već me zanima free float i tko trguje unutar njega.
Ako je to tebi isto onda nek ti bude. Nemam ništa protiv. Ista stvar sa Inom i mađarima.
Što se tiče cijene tu više nemam limita i poslije ove krize sam naučio da nikad ali baš nikad
više ne govorim: "Ma ne vjerujem da to može ići niže"
Ja učim na greškama…… nažalost po mene i moj profit.
[smiley]
@ kerefek
Deutsche telekom i npr. neki fond manager nekog europskog fonda su sasvim različite kategorije
ulagača. Mene ne zanimaju vlasnički udjeli već me zanima free float i tko trguje unutar njega.
Ako je to tebi isto onda nek ti bude. Nemam ništa protiv. Ista stvar sa Inom i mađarima.
Što se tiče cijene tu više nemam limita i poslije ove krize sam naučio da nikad ali baš nikad
više ne govorim: "Ma ne vjerujem da to može ići niže"
Ja učim na greškama…… nažalost po mene i moj profit.
[smiley]
[/quote]
da Vas utjesim niste jedini koji uci na taj nacin
ima nas jos
pofuk
Ajmo ispocetka o BDI. Sto vama vrijedi to sto je BDI bio blizu 11 K a GOspari ugovorili brodove na recimo 8 K?
I obrnuto…
Vrlo jednostavno, kada pada BDI pada i vrijednost brodova, pa samim tim i NAV Atlantske Plovidbe. Što na kraju ostavlja poslijedicu pada cijene dionice, a što se tiče ugovorenih poslova i dobro potpisanih ugovora to stoji. No, budimo realni prilično skupa dionica sa obzirom na dividendu od cca. 40 kn, ali još uvijek malo podcjenjena sa obzirom na trenutni NAV. Ostaje za vidjeti što će biti sa 2008.g., jer bi po mojim procjenama zarada po dionici trebala biti oko 600 kn po dionici!?
Glavni problem cijene u ATPL je prevelika izloženost fondova, samim tim velika likvidnost i podložnost raspoloženja fond menadžerćića.
izgleda da su uspjeli isprovocirat ova dva velika naloga od jutros, ovaj od 109 se spustio i već je odrađen a ovaj od 200 je izgleda sad na 2550 i polako se topi…sam da nemaju novih iznenađenja kad ovaj ode, ajd barem su bili pošteni pa ga nisu uvalili sekundu prije otvaranja po 2400.
Ajd da i ja napišem nešto pozitivno [lol]
Pratim i kretanje brodara vani drys i ekipu (njih 9) neki više neki manje slični atpl ali svi zadnjih nekoliko dana brutalno pali, nekoliko puta više (u %) nego atpl. Znam tako su jače i rasli prije mjesec-dva ali realno ne mogu još dugo tako padati, mora doći do pozitivne korekcije (pitanje dana), a ako se atpl uspije obraniti na cca 25xx za vjerovati je da povratak negdje na cca 31xx nebi trebao biti mučno dug. Naravno pod uvjetom da i crobex da malu potporu.
Znam ima jedno "ako" i "pod uvjetom" i dva "cca" u svojoj kalkulaciji ali eto pokušao sam misliti pozitivno najbolje što se može u ovoj situaciji.
S druge strane dokup atpl na cca 2000 je uvijek dobra investcija, za utjehu [wink]