Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
iskreno ci Vam reci nemam pojma kaj da vise radim u svezi sa ovom dionicom
hm
nis idem malo razmislit pa se javim
pofuk
I ja zamjeram hrvatskom Japancu što Hrvate naziva pogrdnim imenima ,jer žele kruha bez motike.Posao na burzi je teži od kopanja, jer raznosi najvažniji segment našeg ,a to su živci.Inaće bi i ovom prilikom zahvalio gosp.Sakai_na nizu korisnih informacija,jer on predstavlja izuzetno informiranog znalca koji je uvjek spreman pomoći ,te bi iskoristio priliku da mu se zahvalim.Njegovi komentari nikada nisu zlonamjerni,iako su pokoji put i kritični,što nama neznalicama u ovom sektoru može puno pomoći.
Nisam vlasnik ATPL,ali ću biti.Možda je danas najbolja prilika!
Cuj, nemoj se ljutiti, ali to je tak. Jasno je da sam generalizirao (dakle tom generalizacijom sam i sebe uvrstio tamo), no kad pogledamo malo Slijepu nasu slozit cete se sa mnom. Lopina, ma koje kopanje i rudarenje, pa ovdje treba samo malo psihologije, malo insidea i sve se zna. Kakvi bakraci, kakvi fundamenti – nazalost.
jucer sam procitao novi Atlant bulletin… bolje da nisam… napisan je katastrofa nekim kvazi novinarskim stilom… nikakve nove informacije osim jedne spekulacije o novoj novogradnji… osim toga sve sto smo znali, a jos k tome katastrofa napisano…
i nije mi jasno zasto u Bulletinu treba posebno naglasavati da ATPL IDE DALJE… pa za to stvarno trebas biti idi…
vidis, meni si ti tu jedini idi.
[/quote]
Pa meni je baš napisano prilično korektno i "s dušom". Razlog više da se ulaže u dionicu koja najviše skrbi za svoje dioničare. A što su još trebali napisati – kako će podijeliti izvanrednu dividendu od 500 kn? Primjerice jako je lijepo objašnjeno obnova hotela, problemi s avionima i sl., te problem samih pomoraca bez neke muljaže. Meni u redu štivo.
Prvo se svi kunu u BDI kad isti raste, a onda kad počne padati ističu da ova dionica nema veze s njim.
Neki su upozoravali i kad je BDI rastao da to nema TOLIKE veze sa dionicom. No, neki su tek dosli nedavno tu pa valjda nisu sve procitali.
@Savage: u sridu.
naravno da je koretno stivo, cak i vise od toga za nekoga tko zna o ATPL malo vise nego kak je ticketirana na ZSE. No, kakvi su nam dijonicari ne bi pomoglo ni da bude izglasana dividenda od 500 kn.
BDI je jedna velika balončina i vrijeme je da se ispuše…
Pa ispuhuje se.
Samo treba biti strpljiv.
A isto tako kako je atpl rasla do sada tako će i padati.
Kako se nitko nije bunio kada je rasla u nebesa, nemojte se sada buniti kaj malo pada.
http://194.248.8.71:81/OnlineServices/Pages/BulkPeriodFixtures.aspx
Iz ovih podataka vidi se da se s malim brojem brodova srušio indeks, kao i što se se ruše dionice, kada je velika razlika između kupnje i prodaje…
I treba znati da smo u intervalu u kojem ima manje potrebe za brodovima, tek od kraja 6 mjeseca počinje opet jaka tedencija ugovaranja prijevoza
Objasni to ovima što se s velikim nalozima guraju na asku.
naravno da je koretno stivo, cak i vise od toga
A šta ćeš, neki su se valjda nadali da će tamo nać tehničku analizu i projekciju dobiti i cijene dionice po kvartalima i takve stvari.. ili bar neki članak za Pulitzerovu nagradu. 🙂
Što su se ULPL i JDPl cijepili protiv BDi pa kod njih nema rekacije?! Samo se udara po nama, hebem ti našu likvidnost…
Izgore 500 skrivenih na kupnji dok si rek’o keks. Očigledno ti skriveni i nisu baš tako dobro skriveni, netko ih može vidjeti a mi mali – ne.
Pa meni je baš napisano prilično korektno i "s dušom".
ma i s previše duše. meni sve suze potekle dok sam čitao pa sam morao prestati. vole oni to svoje dijete.