Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Inače nema marketinga,
Znam da se ovdje mora isključivo hvaliti atpl ali nikad mi nije išlo to da se povodim za većinom, sorry svima [thumbsup]
Tko gubi ima pravo i na ljutnju.
Sinko, ti si ocito zalutao na burzu. Sto bi sad uprava trebala raditi kad cijena dionice klize zato sto su hrvati pohlepna g…md? Kazes marketing? preko 200 mil kn u 1Q nije dovoljno dobar marketing?
Ovo sve vise postaje zabavno, u prethodnom se padu zazivalo Hanfu i Samodola, sada se ide na Upravu. [lol] Pa da, Uprava nema drugog posla nego odgajati sitne spekulante vrticke uzrasti, u pravu si definitivno [rolleyes]
Ne nitko ovdje ne mora pisati lijepo o atpl, ali ovakvo lupetanje isto nicemu ne pridonosi. Doduse, za utjehu moram ti reci nisi jedini [wink]
[/quote]
ispričaj se za pridjev uz hrvati [angry]
Isprika. Hrvati su jedni vrijedni ljudi, casni, nepotkupljivi, nekorumpirani i nadasve sposobni.
cini mi se da ce nas i danas spustiti…
ali neka….pametni ce dokupljivat i na jesen bit u lovi…. [thumbsup]
jucer sam procitao novi Atlant bulletin… bolje da nisam… napisan je katastrofa nekim kvazi novinarskim stilom… nikakve nove informacije osim jedne spekulacije o novoj novogradnji… osim toga sve sto smo znali, a jos k tome katastrofa napisano…
i nije mi jasno zasto u Bulletinu treba posebno naglasavati da ATPL IDE DALJE… pa za to stvarno trebas biti idi…
@ Governore,
Većim dijelom se slažem s tobom osim o marketingu Nike nisu loše tenicice jelda, a reklamiraju se do besvjesti, ima reklama i za mercedes kad izađe novi ili bliže malo zse Jure radić svaki novi ugovor igh ni manje ni više nego na centralnom dnevnuku objavi i misliš da ih mnogo zna da je to kapitalom i profitom manja firma od -atpl?! Po trgovanju na zse -ne.
Marketing je u modernom društvu sve, prošla su vremena Marxove teorije da je u proizvodnja temelj, sada je prodaja, sada svatko može proivesti.
Ali eto silom prilika malo sam se zaglavio ovdje (inače ni prvi ni zadnji put), volim kupovati i prodavati ali mrzim dokupljivati to mi je nekako priznanje pogrešne procjene i dokaz da si se negdje zaglavio pa pokušavaš ublažiti promašaj. Šta je – tu je sad još da i ja počnem izbacivati izračune kako je dionica podcijenjena i kako je samo je pitanje trenutka kada će enormno skočiti [lol] [lol]
Ipak je to ovdje in [lol]
Potpuno ste u krivu.ATPL marketinški odlično kotira na ZSE.Može poslužiti kao uzor,jer njihov
menađment svoje vlasnike_dioničare obavještavaju o svim događajima.Imaju i novine.Čak kap.
Jerković zna dati točnu informaciju o visini dobiti prije izlaska FI,kako bi pomogao vlasnicima
dionica.
Nemojte se začuditi,ako za koji dan dobijemo informaciju da je dobit u drugom kvartalu veća nego
u prvom,a nema razloga da ne bude jer su vozarine u II Q veće nego u IQ.A uskoro dolaze i prinove,
i turistička sezona i III Q u kojem će biti izuzetno velika dobit,daleko veća nego u II Q.
Prema svim pokazateljima ATPL na ovim razinama je podcijenjena,ali sentiment je loš.I ja zamjeram
hrvatskom Japancu što Hrvate naziva pogrdnim imenima ,jer žele kruha bez motike.Posao na burzi je
teži od kopanja, jer raznosi najvažniji segment našeg ,a to su živci.Inaće bi i ovom prilikom zahvalio
gosp.Sakai_na nizu korisnih informacija,jer on predstavlja izuzetno informiranog znalca koji je uvjek spreman pomoći ,te bi iskoristio priliku da mu se zahvalim.Njegovi komentari nikada nisu zlonamjerni,iako su pokoji put i kritični,što nama neznalicama u ovom sektoru može puno pomoći.
Nisam vlasnik ATPL,ali ću biti.Možda je danas najbolja prilika!
Ljudi nema to veze sa nićim ko je pametan danas će kratit jer ruši ih brokerska banda :),
Nema ovo sve veze sa tržištem već 2 mjeseca, nego ljeto se bliži i ekipa mora skupit pare za more.
Moj savjet, šta god vam rekli sada brokeri i savjetovali radi suprotno, a što se tiće ATPL prodaji kaskadno kako pada i kupuj na 2000 – 2200, normalno ako do tamo padne 🙂
A kome se neda zajabeavat neka čeka kraj godine i izbore u Americi jer do onda nebu ništa spektakularno, i ne zaboravite da je ATPL rasto sa 19xx – 30xx tako da o malo rastu ne treba govoriti. Još će barem 2 puta atpl na >2800 i <2200.
bez uvrede svima i da napomenem da je po meni ovo najbolja kompanija u HRV, a i šire
Čast izuzecima, al kakvi sve navlakčki postovi na ovom topicu….
Prvo se svi kunu u BDI kad isti raste, a onda kad počne padati ističu da ova dionica nema veze s njim.
Činjenica je da je dionica podcijenjna i to se zna. Ali to nije razlog da cijena ide gore. Gledajući dugoročno sigurno će ići. Ali koliko je tu na forumu dugoročnih igrača ?
Međutim situacija u cijelom svijetu nije blistava. Po mojem mišljenju ključ svega je nafta. Rast cijene iste izaziva inflaciju, val poskupljnja, a time i smanjen dotok novaca u fondove. Ne samo smanjen već i podizanje sredstava iz fondova, što nadalje lančano izaziva pad cijena svih dionica…
I još nešto svi se kunu u pojačanu potražnju Kine za prijevozom početkom ljeta. Naime, tako je uvijek bilo…Isto tako uvijek su početkom godine sve dionice rasle, no vidi vraga ove godine su debelo pale….
Ni situacija u Kini nije bajna. Pa neki dan im je index pao oko 7 posto !? Pogledajte samo kako su bulkeri reagirali na Američkoj burzi nakon toga…
Zato pamet u glavu i pustite ono što se piše….
Čast izuzecima, al kakvi sve navlakčki postovi na ovom topicu….
Prvo se svi kunu u BDI kad isti raste, a onda kad počne padati ističu da ova dionica nema veze s njim.
Činjenica je da je dionica podcijenjna i to se zna. Ali to nije razlog da cijena ide gore. Gledajući dugoročno sigurno će ići. Ali koliko je tu na forumu dugoročnih igrača ?
Međutim situacija u cijelom svijetu nije blistava. Po mojem mišljenju ključ svega je nafta. Rast cijene iste izaziva inflaciju, val poskupljnja, a time i smanjen dotok novaca u fondove. Ne samo smanjen već i podizanje sredstava iz fondova, što nadalje lančano izaziva pad cijena svih dionica…
I još nešto svi se kunu u pojačanu potražnju Kine za prijevozom početkom ljeta. Naime, tako je uvijek bilo…Isto tako uvijek su početkom godine sve dionice rasle, no vidi vraga ove godine su debelo pale….
Ni situacija u Kini nije bajna. Pa neki dan im je index pao oko 7 posto !? Pogledajte samo kako su bulkeri reagirali na Američkoj burzi nakon toga…
Zato pamet u glavu i pustite ono što se piše….
Ovaj post je spada u izuzetke [thumbsup] [thumbsup]
Gdje su sada stare džombe, oni koji godinama prate ovu dionicu,neka kažu neku prognozu
barem svoje mišljenjeo , dokle će se rušiti cijena i do koje donje granice po njima?
kada je gusto, nemamo nikakvu konkretniju informaciju, mišljenje
odnos k/p je zanimljiv. ima par većih naloga na prodaji, ali totalno su izostali "mali" nalozi pa se u trenucima znalo vidjeti prodaja i blizu 2700 (mislim da je deseti nalog bio cca 2670). Ja malo dokupio za drugi portfelj…
jucer sam procitao novi Atlant bulletin… bolje da nisam… napisan je katastrofa nekim kvazi novinarskim stilom… nikakve nove informacije osim jedne spekulacije o novoj novogradnji… osim toga sve sto smo znali, a jos k tome katastrofa napisano…
i nije mi jasno zasto u Bulletinu treba posebno naglasavati da ATPL IDE DALJE… pa za to stvarno trebas biti idi…
vidis, meni si ti tu jedini idi.