ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 04:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

hm Baron, problem je u tome što nije raslo kad su indeski išli gore, pa ne treba niti padat [bye]
Ok, bilo bi pametno da sam prodo na 3100, al bio na putu, ja sigurno neću prodat na ovim cijenama.
Jasno da market maker iskorištava pad BDi za širenje panike, proda po bidu par sto kom, a ostalo mu mali naprave, i onda pokupi opet niže.

3. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 120.700 8,65 Osnovni račun

nemaju baš puno prostora za dokup, al bit će dovoljno da spriječi drastičnije proklizavanje cijene.. moj margin je sretan

al bdi ide dolje pod utjecajem vecinom capesizeova koji nemaju veze s atpl

Iskreno volio bi da je tako …. ali bojim se daće sutra naša miljenica na niske grane …..

Bdi je bio : Baltic Dry Index [BDI] Jun 10, 2008 11409.00
i pao na : Baltic Dry Index [BDI] Jun 11, 2008 11105.00

a, mi se ne tresli danas ….. nego muški zatresli na dole …… pali -5.11% ( bilo je i 6% ….. brrrrr)

Danas je BDI otresao ( nažalost ne mogu napisati … samo ) :

Baltic Dry Index [BDI] Jun 12, 2008 10142.00 – 8,5% [cry][cry][cry][cry]

Sa 11105 na 10142 BDI -a ….. a, ceka nas prava bura ….. bit će drži gaće dok se ovo ne smiri ….
Sutra će se igrati bidaljka ….. pa ko izdrži ….. rana blokada bi bila najbolja da bar malo zaustavi.
[/quote]

Kad je bdi rastao i probijao ATH, brodari vani u mjesec dana udvostručoli vrijednost, atpl skromno rasla u okvirima crobex-a ali zato kad se pada – pada u stili sa svima, odjednom prati sve trendove [angry]
Prvom prilikom izlazim skroz odavde, dio portfelja u građevinarima se daleko bolje drži i logičnije ponaša na tržištu. Ovdje se svi ubiše računajući NAV, ugovore, vrijednosti brodova, koliko koji mornar pojede za večeru i slično…
Svi (osim kupaca) ovdje imaju koncenzus da dionica vrijedi ba 4xxx, kakav smjeh. Kakvi analitičari.
Sad me tekstovi ovdje podsjećaju na one na stranicama EIG-a, tješenje i samo tješenje, ha, ha!
Sve se svodi na jednog dana će i atpl…
Evo zanimljivog teksta:

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=cd839014-be0c-4dc9-a3e2-50e357ba8a08&open=sec

Tekst o prezentaciji najlikvidnijih dionicama na ovim područjima, naravno nitko iz atpl se nije pojavio, toliko o marketingu, samo nek oni plove, a na tv se pravdaju kako se eto dionica ne ponaša u okvirima vrijednosti firme. A da zaposle i nekog za marketing, a ne samo stručnjake za kormila?!?
Ako nitko ne zna za tebe možeš imati i međuplanetarni prijevoz koga briga, osim sentimentaln vezanih za ovu dionicu [lol]
Evo i nešto pozitivno – probili smo donji bollinger pa moemo s malo sreće od odbijanca nazad doduše kad smo ga zadnji put probili odsklizali smo 200-300 kn ***obrisano***

@ Mavane,

Hebi ga stari, treba uvijek biti dijelom u cashu. Ako sam išta naučio u zadnjih par mjeseci, to boga mi jesam. No.. na kraju ti se ipak gledaju neke druge stvari, a ne BDI ni Drys itd… do tad će možđa morati proći malo više vremena, a možda i malo manje. Ovo ti je sve jedna velika igra, pogotovo na ATPL. Oni koji su danas rušili sa stoticama i dvjestoticama, imaju ih po nekoliko tisuća, ako ne i nekoliko desetaka, no uskoro bi mogli shvatit da im stvari ne idu baš po planu već da samo bezveze gube novac (ne puno za njih) ali ipak da gube. Kupnje ima toliko, da si to ne možeš ni zamisliti. Znam da ovo zvuči kretenski, ali vjeruj mi da je tako, na ovim razinama i eventualno nižim, ima je puno više nego prodaje. Ali je pametna!! Kupnja je jako pametna!! I ja sam na kupnji. I pol foruma je na kupnji, bez brige!! Ali što? Pametni smo!! Ispekli smo zanat. Nemogu oni toliko prodat koliko mi možemo kupit. A i dečki iz vana snimaju, u to budi uvjeren.

Na treba Jerković okolo šetati po roadshowovima i oglašavati ATPL. Ja ne vidim baš reklame za Mescedes na televiziji… Al ima puno Fiata… ako me razumiješ [wink]

sportski pozdrav i glavu gore [thumbsup]

I'LL BE BACK

Ulazak u ovu dionicu bio je enorman gubitak vremena ali jedno iskustvo za budućnost, bar sam je imao motiv detaljno upoznati (simbolično i zaraditi) i uporediti sa drugima. Kad pada pada najbrže i najjače i na najmanji potres na tržištu, kad se oporavlja radi to najsporije od svih jačih i za trgovanje zanimljivih dionica. U nekim slučajevima se to da iskoristiti, kad zaradite kod neke druge još stignete preći u atpl i dodatno zaraditi na njenoj tromosti. Inače nema marketinga, nema perspektive da se u bližem vremenskom razdoblju odvoji od crobexa na pozitivnu stranu, baš naprotiv kao što se i događa.
Ja eto djelomično malčice zaglavio u atpl, bio malo trom i preoptimističan, uvijek opasna kombinacija na burzi ali to ne znači da nemogu podijeliti svoja iskustva sa širim masama. Tko ne vjerje nek proba sam. Ja nisam od onih koji se samo hvale super profitabilnim potezima ili su kupovali u kamenom dobu kad ni jedna dionica na zse nije vrijedila više od 1000 kn pa sad filozofiraju kako im ništa ne smeta kao da i oni ne gube novac ako ne izlaze na vrijeme. Imao i ja indg kad je bila ispod 300 kn, naravno da je nisam čuvao do danas[lol] Bilo je o boljih prilika…
Znam da se ovdje mora isključivo hvaliti atpl ali nikad mi nije išlo to da se povodim za većinom, sorry svima [thumbsup]

@ Governore,

Većim dijelom se slažem s tobom osim o marketingu Nike nisu loše tenicice jelda, a reklamiraju se do besvjesti, ima reklama i za mercedes kad izađe novi ili bliže malo zse Jure radić svaki novi ugovor igh ni manje ni više nego na centralnom dnevnuku objavi i misliš da ih mnogo zna da je to kapitalom i profitom manja firma od -atpl?! Po trgovanju na zse -ne.
Marketing je u modernom društvu sve, prošla su vremena Marxove teorije da je u proizvodnja temelj, sada je prodaja, sada svatko može proivesti.
Ali eto silom prilika malo sam se zaglavio ovdje (inače ni prvi ni zadnji put), volim kupovati i prodavati ali mrzim dokupljivati to mi je nekako priznanje pogrešne procjene i dokaz da si se negdje zaglavio pa pokušavaš ublažiti promašaj. Šta je – tu je sad još da i ja počnem izbacivati izračune kako je dionica podcijenjena i kako je samo je pitanje trenutka kada će enormno skočiti [lol] [lol]
Ipak je to ovdje in [lol]

oh boze mili na kaj je ovo spalo
samo prepucavanje i prepucavanje umesto da neko nekaj konkretno veli
vjerojatno oni koji kuze su zeli lovu i jos je uzimaju i uopce ni da prismrde ovom forumu
pofuk

Inače nema marketinga,

Znam da se ovdje mora isključivo hvaliti atpl ali nikad mi nije išlo to da se povodim za većinom, sorry svima [thumbsup]

Tko gubi ima pravo i na ljutnju.

Sinko, ti si ocito zalutao na burzu. Sto bi sad uprava trebala raditi kad cijena dionice klize zato sto su hrvati pohlepna g…md? Kazes marketing? preko 200 mil kn u 1Q nije dovoljno dobar marketing?

Ovo sve vise postaje zabavno, u prethodnom se padu zazivalo Hanfu i Samodola, sada se ide na Upravu. [lol] Pa da, Uprava nema drugog posla nego odgajati sitne spekulante vrticke uzrasti, u pravu si definitivno [rolleyes]

Ne nitko ovdje ne mora pisati lijepo o atpl, ali ovakvo lupetanje isto nicemu ne pridonosi. Doduse, za utjehu moram ti reci nisi jedini [wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ja sam se već prije dva tjedna povukao od bilo kakvih komentara. Jer na našoj burzi nema racionalnog razmišljanja. Tako da ja čekam atlansku na 4000-5000 kuna. Ima stara poslovica:
" Tko čeka taj i dočeka"
Zasada toliko od mene.
Na ovom forumu ima toliko ljudi koji bezveze pišu tako da mi se više neda s njima raspravljati.
Pozdrav vidimo se u 11 mjesecu.

By the way. Evo razloga zašto je bdi onoliko pao i što ljudi predviđaju o kretanju indexa:
Vaš link

Evo još jednog članka koji može dati odgovor na kretanje vozarina u 2010 na dalje
Vaš link

Kolege, nije istina da se ovdje o ATPL ne može ništa loše govoriti. No… bitno je razlikovati govorimo li loše o dionici, ili kompaniji kao takvoj. Što se tiče ATPL-R-A, ima nekoliko loših stvari. Što se tiče Atlantske plovidbe d.d., sorry ali ja ih za sada ne mogu naći, osim što vrijedi osjetno više nego ATPL-R-A x količina izdanih. pozdrav!

I'LL BE BACK

New Report

Close