ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 05:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

[/quote]
kao i svaki put, prvi u blokadu pa najjači odbijanci.
[/quote]

Nemojmo pretjerivati, kakva blokada?!. Ameri su pali zbog blagog porasta nezaposlenosti i naglog rasta cijene nafte. Isti ti Ameri su rasli unazad tri, četiri dana za isti postotak koliko su jučer pali. Mi na taj porast reagirali nismo, reagirat ćemo na pad, iako to nema baš smisla, ali ne vidim niti jednog razloga za jači pad.

@Tobasco…
My point ….!!! [thumbsup]
i zato …100% za optimizam

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Slažem se i s mišljenjem Geronima (gledajući bar više od 6 mjeseci u naprijed) i s mišljenjem Kneleta (gledajući nešto bližu budućnost).
Diskusije vas dvojice su ono najkvalitetnije na ovom postu, zaista.
Stotka obojici i ne odustajte jer dajete korisne informacije, savjete i argumente i dugoročnim ulagačima i onim drugim [thumbsup]
Zato valjda ovaj post ponajviše i služi [thumbsup]
P.S. Samo eto čitam i vidim nisam jedini čim netko spomene neki drugi index osim bdi dobije čistu jedinicu, zanimljivo [huh] (Crni-ivo od mene zato stotka) [lol]

Nemojmo pretjerivati, kakva blokada?!. Ameri su pali zbog blagog porasta nezaposlenosti i naglog rasta cijene nafte. Isti ti Ameri su rasli unazad tri, četiri dana za isti postotak koliko su jučer pali. Mi na taj porast reagirali nismo, reagirat ćemo na pad, iako to nema baš smisla, ali ne vidim niti jednog razloga za jači pad.

pa ne tvrdim d aće na kraju dana bit pad od 10% nego da tijekom jednog dana građevinari znaju otić u blokadu pa se odbit i za 5,6%…a takav pad (ako će ga uopće bit) je prilično realan za očekivat.

[/quote]
…a takav pad (ako će ga uopće bit) je prilično realan za očekivat.
[/quote]

A što kazati na ovo? [lol]

kolege evo da se malo osvrnem na vaše prijašnje postove!

99% ljudi se po prvi puta susrece s ovakvom situacijom na burzi, što sada raditi?? Teško je dati odgovor na tjedan dana a kamoli na godinu! Mnogi ce se odluciti za trejdanje, neki ce zaraditi ali mnogo više ce izgubiti..savjetovao bih da manje iskusni ulagaci ne rade to, uhvatit ce ih panika i pogubit ce novac! Ovo ce biti tjedan za one sa jakim zivcima iskustvom, znanjem ali i srecom! Oni koji su u marginima neka dobro odrede i razmisle koliko ih djeli do poziva iz banke, ako su u kešu nikako im ne preporucujem da na jednoj razini upucaju sav novac, neka rade silaznu metodu, a sa 35 % neka ostanu u kešu za svaki slučaj, jer vjerujte jako je tesko predvidjeti kakav ce biti pad, a mozda ga uopce nece biti, mada sumnjam u takav rasplet situacije!

Za one koji su u dionicama ako nemaju margina i imaju vremena cekati, na kraju ce sigurno izaci kao pobjednici, samo je takodjer bitno strpljenje, jer se nalaze u dobroj dionici i dobroj firmi! Jedino ako cijeli svijet ne zahvati nekakva opca velika kriza onda ništa nece biti lišeno velikog pada!

PO meni su u najnezavidnijoj situaciji ljudi koji su skroz u dionicama i sa margin kreditom! Nemojte ovo shvacati kao nagovaranje ili nešto slicno, ali dobro odmjeriti i ocijenite, mada je to vrlo teško kako ce se kretati cijena dionica, i do kuda mozete trpjeti gubitke! Bolje je odmah napraviti barem dio gotovinske pozicije, ma makar i manje zaraditi , jer bolje je manje zaraditi nego išta izgubiti! Sigurnije ce te se osjecati i ako trziste padne imat cete hrabrosti a i mogucnosti za dokup!! Neki se ovdje boje sloma trzista!! To se ne dogadja preko noci i nece se dogoditi, uvijek postoji jedna kriticna razina gdje ce netko poceti kupovati, bili to stranci, mirovinci ili marsovci!!

Stoga ostanite pribrani , hladne glave i emocije ostavite za suprotan spol!

Lijep pozdrav!

Alexandar

Evo ti 100 za to kaj si napisao.

I ja se potpuno slažem sa Alexandrom [thumbsup]

[emo_cool]

Alexandrov sastavak ugodno iznenađenje, ima tu svega, od prognoza preko savjeta do malo humora za kraju. Pitko štivo. Mora se priznati talent. [thumbsup]
Pridružujem se trenutnom koncezusu da zaslužuje stotku (i od mene) [thumbsup]

NASDAQ TRANSPORTATION 2,641.28 Jun 6 Down 138.46 (-4.98%)
DRYSHIPS INC. 89.93 Jun 6 Down 5.30 (-5.57%)
EAGLE BULK SHIPPING 33.11 Jun 6 Down 0.98 (-2.87%)

Gadno su zaronili u petak.
Prognoze molim?

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

@Baron
Baci oko na 2-3 stranice unazad…sve ces vidjet….
no…ak ti se neda…mislim da ce kisa do utorka…more : 1-2 , Vidljivost : 2-5 km
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Ps. nemoras boldat ( – )…zna se..

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

NASDAQ TRANSPORTATION 2,641.28 Jun 6 Down 138.46 (-4.98%)
DRYSHIPS INC. 89.93 Jun 6 Down 5.30 (-5.57%)
EAGLE BULK SHIPPING 33.11 Jun 6 Down 0.98 (-2.87%)

Gadno su zaronili u petak.
Prognoze molim?

Kakvo je opće raspoloženje ja u ponedjeljak sigurno ne izlazim niti malo jer imam osjećaj da će najveći pad biti upravo na otvaranju, a meni trgovanje na osnovu pre-marketa i postavljanje cijene prije otvaranja, ne imajući pojma o skrivenim nalozima, izgleda ko pogađanje brojeva na lotu.
No, to je samo moje razmišljanje…
Na predhodnim stranama imaš pregršt prognoza i savjeta na ovo tvoje pitanje…

New Report

Close