Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Evo malo gledao nasdaq i vidim da su pali ko kruške.
Kako će to utjecati na ATPL?
Očekujem potop u ponedjeljak [bye] [bye]
http://finance.yahoo.com/indices?e=nasdaq [shocked] [shocked]
Mavan bitno je razluciti dvije stvari ili trejdamo ili drzimo dugorocno.Ako trejdamo sigurno ce padati sutra to se vidi iz aviona.Ja sam ostavio ATPL i PTKM bez obzira sto ce padati sutra, ostalo sam prodao.
Preporucio bih svim ne iskusnim forumasima da se ostave trejdanja.Najvise sam pisao kada je bila na 2400 ali smatram da je ulazak i na 2800 odlican bez obzira sto ce sutra padati,ako se dugorocno drzi.Jer kroz duzi vremenski period od 1 godine ova dionica ce biti debelo preko 3000kn blize 4000kn.
Dali ce ATPL i koliko pasti u ovoj rundi koja se sprema vidjecemo ali ovog puta ne ocekujem kod nje neki drasticniji pad.Ako bude jace pala idemo u dokup.
Sto se tice BDI neka nama njega visoko ali se stvarno ne treba zamarati dnevnim oscilacijama.Iskreno 2009 ocekujem da po FI bude puno bolja od 2008 kod ATPL.Kako ce se to odraziti na cijenu dionice,mislim da svi dobro znate.Dali ce sutra padati ili rasti bas me briga,a oni koji su usli u ovu dionicu na par dana ili tjedana da bi jahali na valovima isto su mogli fino zaraditi ali me i za njih bas briga.Ponovicu ova dionica je podcijenjena sa svakim novim padom jos je podcijenjenija.Pametnima dosta.
indijanac
ne mozes znati koliko ce biti za godinu, to nitko ne zna! svi su ocekivali, a ti si bio predvodnik toga, da ce atpl ove godine biti booomba, da ne mislis da te prozivam i ja sam imao takva predvidjanja, doduse malo skromnija, ali pogriješili smo! Stoga, nezahvalno je predvidjati cijenu dionice na tako dugi period, njeno poslovanje!
ovo je fundamentalno dobra dionica, sam je posjedujem, ali ako trziste krene dolje, a po svemu sudeci krenu ce, ATPL ce prva to osjetiti, zbog svoje likvidnosti i lakse mogucnosti za kapitaliziranje bilo plusa ili minusa…nazalost to je tako!
Mislim da bi trebali nekako sprijeciti paniku i konacno nauciti ljude da razlikuju sto vrijedi a što ne, ali uzalud nam trud sviraci kad nam kolege mirovinici i par veeeelikih decki kroje sudbinu, a njima pad uvijek dobro dodje!
Ja stojim iza svog misljenja zato je i nisam prodao ako vi ne vjerujete u to kolega Knele ATPL je vrlo likvidna dionica imacete prijatelja na bidu koliko hocete pa udrite.
Ja stojim iza svog misljenja zato je i nisam prodao ako vi ne vjerujete u to kolega Knele ATPL je vrlo likvidna dionica imacete prijatelja na bidu koliko hocete pa udrite.
ma ne razumijete, ja sam najvecu kolicinu pokupovao na 100 i 200 kn, meni svejedno, ja bih samo htio smirit paniku, nemam ja namjeru prodavat.
sta ti mislis do kud bi mogla padati atpl i zasto mislis da nece jako padati kad znamo da je trziste neselektirano?
sta ti mislis do kud bi mogla padati atpl i zasto mislis da nece jako padati kad znamo da je trziste neselektirano?
a vidjet cemo do kud ce padati kad stane loptanje
Duga je godina dolazice qartalni izvjestaji a i stanje na burzi ce se okrenuti.Vjerujte kolega da ce biti na tim razinama za godinu dana.
Ovoga puta ne bi trebala padati jace od gradjevinara u to sam siguran.Znaci trejderi sa Cashom gledati gradjevinare.
Mavan bitno je razluciti dvije stvari ili trejdamo ili drzimo dugorocno.Ako trejdamo sigurno ce padati sutra to se vidi iz aviona.Ja sam ostavio ATPL i PTKM bez obzira sto ce padati sutra, ostalo sam prodao.
Preporucio bih svim ne iskusnim forumasima da se ostave trejdanja.Najvise sam pisao kada je bila na 2400 ali smatram da je ulazak i na 2800 odlican bez obzira sto ce sutra padati,ako se dugorocno drzi.Jer kroz duzi vremenski period od 1 godine ova dionica ce biti debelo preko 3000kn blize 4000kn.
Dali ce ATPL i koliko pasti u ovoj rundi koja se sprema vidjecemo ali ovog puta ne ocekujem kod nje neki drasticniji pad.Ako bude jace pala idemo u dokup.
Odličan osvrt, Geronimo! I sam mislim da će cijena padati isključivo zbog trejdanja (ko voli neka izvoli), ali će se jednako tako brzo vraćati nakon pozitivnih vijesti. ATPL je vjerojatno najpopularnija dionica kod nas (unatoč giganata poput HT-a i INA-e), a to nije slučajno.
Osobno sam kupio manju količinu po ne osobito diskontiranim cijenama (neki dan), taman prije nego će ovaj potop u USA jučer, no ne mislim prodavati jer sam ušao dugoročnije i vjerujem da će dionica vremenom pokazati svoj potencijal. Izrazitiji pad cijene ću koristiti za dokup po još povoljnijim cijenama.
Ovoga puta ne bi trebala padati jace od gradjevinara u to sam siguran.Znaci trejderi sa Cashom gledati gradjevinare.
[/quote]
upravo tako….usporedjivat IGH sa ATPL nije zahvalno….jer jedan je rastao zbog odlicnog PR-a a drugi bas i ne…usporediti zaradu…pa sve se vidi …zar ne…
@mavan…
sve stoji ..i ja se bojim da bi mogli zaroniti u ponedjeljak….no ipak …kazemo amerika je padala….
ali ona je i rasla prosli tjedan zar ne???….a mi???
četvrtak…pa to je jad i bjeda….zato kod mene postoji optimizam…
Isto tako …geronimo odlicno kaze…..ja nisam u atpl do petka….ja sam tu na duge staze….a kamo srece da sam prije znal "kaj su to dionice" [lol] pa da sam piknul kao Knele….
[/quote]
kao i svaki put, prvi u blokadu pa najjači odbijanci.