Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 48,95 | 47.184 | 964 | 49,00 | 49,20 | 0,00% |
Veliki dioničari su pametni i iznimno oprezni. Rekao bih da su najednom postali i prekruti u svom oprezu, bar što se tiče ove dionice. Nakon silnih cjenovnih oscilacija prethodnih dana i mjeseci najednom je nastupilo zatišje, a na cjenovnom grafu dionice se pojavljuje ravna crta (prva paralela mi je ravna crta na EKG monitoru, he,he). Ovakvu nevolatilnost cijene gotovo pa ne pamtimo. Ta zamrlost je trenutno u savršenoj korelaciji s BPI i BSI indeksima, šta god mi mislili o tome. I dok se god ne pokaže jasno kuda će ta dva indeksa, gotovo je sigurno da ni cijena ne mrda sa svog mjesta…
[/quote]
Ne mogu virovat, zar misliš stvarno da je ATPL rob indexa, dokle oni mogu rast- u nebo, nemoguće, još malo pa će padati i znači ATPL je na vrhu cijene,može samo padati, a zarada je sve veća.
evo nesto vijesti,mislim da nisu prije postane:
Dividende Atlantske u kolovozu
Uprava Atlantske plovidbe prije više od dva mjeseca, na konferenciji za novinare, iznijela je odluku o isplati dividendi u iznosu od 50 kuna po dionici. Takav prijedlog upućen je Glavnoj skupštini, koja donosi konačnu odluku. Skupština se sastaje 18. srpnja, a u roku od 30 dana nakon što odluku potvrdi, trebale bi biti isplaćene i dividende. To bi značilo da dioničari Atlantske plovidbe mogu očekivati svoju dividendu do sredine kolovoza.
http://www.dulist.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1268&Itemid=65
fala na vijesti
ako mozda znate do kojeg datuma se mora biti dionicar da bi se dobila dividenda?
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
pretpostavljam do skupstine -3d,to jest do 15.07 ukoliko na skupstini ne odluce drugi datum
Veliki dioničari su pametni i iznimno oprezni. Rekao bih da su najednom postali i prekruti u svom oprezu, bar što se tiče ove dionice. Nakon silnih cjenovnih oscilacija prethodnih dana i mjeseci najednom je nastupilo zatišje, a na cjenovnom grafu dionice se pojavljuje ravna crta (prva paralela mi je ravna crta na EKG monitoru, he,he). Ovakvu nevolatilnost cijene gotovo pa ne pamtimo. Ta zamrlost je trenutno u savršenoj korelaciji s BPI i BSI indeksima, šta god mi mislili o tome. I dok se god ne pokaže jasno kuda će ta dva indeksa, gotovo je sigurno da ni cijena ne mrda sa svog mjesta…
Ovo je potpuno krivo. Znači, ako BPI i BSI počnu padat, cijena ATPL bi po tvojemu trebala dole? Pa onda ovdje sljedi poptop, jer pad tih indexa je neminovan, prije ili kasnije. Onda bi već sad trebalo spremat izlaznu strategiju. Tko bi htio kupovat dionicu iz koje bi uskoro trebalo izaći? Hanger, fulao si ceo fudbal!!
[/quote]
Tu smo dakle. Poanta je da bi se forumaši konačno trebali izjasniti i sami sa sobom raščistiti treba li i dalje vezati kretanje brodarskih indeksa za cijenu dionice ili će se držati fundamenata firme. Jedno s drugim baš i ne ide uvijek. Ljudi moji, pa ne možete gledati samo na pozitivne stvari, a negativne ignorirati. Ako BDI raste, a cijena dionice to ne poprati kako neki žele, pola foruma plače zašto ne raste cijena i krivi su im svi koga se sjete. Proklinju i burzu i velike naloge i koješta. A kad krene BDi prema dolje onda se počnu izračunavati NAV-ovi i forsirati fundamente kao najbitnije za trenutnu cijenu. Ako, ne daj Bože još i cijena krene dolje, onda se opet proklinju ovi što imaju puno love, a neće braniti cijenu. U glavama nekih se to odnosi na mišljenje da cijena ili mora rasti ili ako baš ne može rasti, neka stoji na mjestu. Klasičan primjer dvostrukih mjerila.
Ako su svi toliko sigurni da cijena mora samo rasti onda neka slobodno i bez straha i dalje samo kupuju. A ako sam ja u krivu onda stvarno ne vidim razlog zašto netko ne bi odmah sutra krenuo u shopping. Evo neka počne jedan fond manager za početak i kupi u startu 200 komada. Nemam ništa protiv.
Uprava Atlantske plovidbe prije više od dva mjeseca, na konferenciji za novinare, iznijela je odluku o isplati dividendi u iznosu od 50 kuna po dionici. Takav prijedlog upućen je Glavnoj skupštini, koja donosi konačnu odluku. Skupština se sastaje 18. srpnja, a u roku od 30 dana nakon što odluku potvrdi, trebale bi biti isplaćene i dividende. To bi značilo da dioničari Atlantske plovidbe mogu očekivati svoju dividendu do sredine kolovoza.
fala na vijesti
ako mozda znate do kojeg datuma se mora biti dionicar da bi se dobila dividenda?
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
pretpostavljam do skupstine -3d,to jest do 15.07 ukoliko na skupstini ne odluce drugi datum
[/quote]
hvala najljepsa
fala na vijesti
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
[/quote]
hvala i od mene nisam pitaal ali me zanimalo a zanima me jos dali ti novci direkno preko sda sjedaju na racun ili treba neki zahtije podnijeti posebno ovo me zanima opcenito za dividende svih firmi
hvala [thumbsup]
Ovo je potpuno krivo. Znači, ako BPI i BSI počnu padat, cijena ATPL bi po tvojemu trebala dole? Pa onda ovdje sljedi poptop, jer pad tih indexa je neminovan, prije ili kasnije. Onda bi već sad trebalo spremat izlaznu strategiju. Tko bi htio kupovat dionicu iz koje bi uskoro trebalo izaći? Hanger, fulao si ceo fudbal!!
[/quote]
Tu smo dakle. Poanta je da bi se forumaši konačno trebali izjasniti i sami sa sobom raščistiti treba li i dalje vezati kretanje brodarskih indeksa za cijenu dionice ili će se držati fundamenata firme. Jedno s drugim baš i ne ide uvijek. Ljudi moji, pa ne možete gledati samo na pozitivne stvari, a negativne ignorirati. Ako BDI raste, a cijena dionice to ne poprati kako neki žele, pola foruma plače zašto ne raste cijena i krivi su im svi koga se sjete. Proklinju i burzu i velike naloge i koješta. A kad krene BDi prema dolje onda se počnu izračunavati NAV-ovi i forsirati fundamente kao najbitnije za trenutnu cijenu. Ako, ne daj Bože još i cijena krene dolje, onda se opet proklinju ovi što imaju puno love, a neće braniti cijenu. U glavama nekih se to odnosi na mišljenje da cijena ili mora rasti ili ako baš ne može rasti, neka stoji na mjestu. Klasičan primjer dvostrukih mjerila.
Ako su svi toliko sigurni da cijena mora samo rasti onda neka slobodno i bez straha i dalje samo kupuju. A ako sam ja u krivu onda stvarno ne vidim razlog zašto netko ne bi odmah sutra krenuo u shopping. Evo neka počne jedan fond manager za početak i kupi u startu 200 komada. Nemam ništa protiv.
[/quote]
Hanger,
nema dvojbe da je tržišna cijena dionice i BDi u žestokoj korelaciji, no osobno fundamente držim puno važnjim. "Sutra" stižu Zagreb i Prcat i to će se jako osjetiti na prihodovnoj strani, a složit ćeš se da je neto dobit firme ipak najjači pokazatelj, primjerice važniji od kretanja BDI i Crobexa. Poslovanje ATPL je izvrsno u svim segmentima, dionica je podcijenjena i ako ne dođe do drastičnog pada BDI (ispod 4000) ta bi dionica morala prilično rasti naredne dvije godine, a fondovi će "na velika vrata" ponovo ući u ovu dionicu u to ne sumnjaj.
Još nešto, analitičari Merill Lynch prognozirali su prosjek BDI za ovu i narednu godinu na 6500, već su popravili prognoze i priznali pogrešku, dok je za Petku u travnju počeo teći t/c na 3 godine za 50000 (neki tvrde i više). Ovaj podatak najbolji mi je indikator budućih zbivanja, jer sam siguran da charterer bolje pozna prilike na marketu od svih nas zajedno na forumu.
[tongue]
Zanimljivo je da su i crobex i bdi u korelaciji sa ATPL. E sad, ili BDI odredjuje Crobex ili je obrnuto… sala mala, najte kaj zamerit.
Inace, ovo sto je Gardist spomenuo jest tocno (pitanje je samo koliko nase jadno trziste moze i zeli prepoznati fundamente), postoji nesto u US sto se zove "goodwill" i to se uredno procjenjuje i unosi u bilancu. Ja vjerujem da cemo vidjeti vrijednost tog goodwilla prilikom skorasnje prodaje bulkera, a i ugovaranja Zagreba i Pracata…nazalost, nisam uvjeren da ce nasi “dugorocni investitori” to prepoznati
Sramežljivo krenuli gore, a na prodaju se odma’ namnožilo lešinara k’o da se dijele bonusi za prodane dionice [angry]
Čini se da je podjednako optimistično (da ne kažem naivno) vjerovat u Djeda Mraza i u to da će ova dionica doseći ATH ove godine [huh]
Ono sto je meni najinteresantnije jest to,sto se povlaci prica a svi znamo,da je iskljucivo ovaj tjedan atpl,izvan fokusa,samim tim i "nelikvidna"nevolatilna,no nisu razlozi nikakvi indexi,vec spekulacija oko ine,i preljevanje novca od prodaje ine,vecine njih u t-ht..to je to gospodo.od iduceg tjedna opet atpl predvodi krdo,ako ne vec i danas,sutra.rast je neminovan,prije ili kasnije
Najlikvidniji smo i to više nego duplo bolji od prvog iza nas, juuupiiii, (bar utješna nagrada) [lol]
Ma šta to značilo za kretanje cijene ove dionice…
Imam osjeća da za svakih 100 kn gore treba bar 1000 mil. kn prometa [undecid]
Ali se zato dolje ide mnogo lakše [tongue]
China would need 50 million tonnes steel for reconstruction