ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 02.11.2024. u 08:34
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Baltic Exchange Dry Index 11689 UP 66
BCI Baltic Exchange Capesize Index 19687 UP 199
BPI Baltic Exchange Panamax Index 9986 UP 16
BSI Baltic Exchange Supramax Index 6307 UP 19
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 3225 DOWN 12

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

BDI +66
Vraćamo se prema ATH.

opet ista priča kao i jučer….

Momci, glavu gore i samo bez kukanja. Stranci ce se vratiti, domaci mirovinci ce morat pocet ulagati i u nase dionice kad shvate da im se to isplati. Obicni ljudi ce se isto tako vratiti. Treba samo biti strpljiv i u medjuvremenu nac drugu zanimaciju a ne samo buljit u ekran. Osim toga dolazi ljetna sezona koja je uvijek mort sezona. U medjuvrmenu sto manje drzat prst na sell [cool]

VIVA LA REVOLUCION !!!

Ne razumijem tko je tako zloban i zašto pa je dao Big Bossu jedinicu što je postao današnji BDI po komponentama i to prije objave na dryships.com, pa to su nam najkorisniji postovi. Evo stotka da malo ispravimo ocjenu.

Black Lord, pa mozda zato sto osim svojevrsnog orijentira to nema bas nikakvog utjecaja na trenutno kretanje cijene ATPL ili bilo koje druge brodarske firme. Tako da za neke moze biti prilicno iritantno tj. sasvim je svejedno da li je to sad ili za 5 sati…

VIVA LA REVOLUCION !!!

Ajde, tko će prvi zagristi u ovog Gofa od naloga?

Dobar tek.

ne volim gofa, više volim inčune i srdele

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ajde, tko će prvi zagristi u ovog Gofa od naloga?

Dobar tek.

ne volim gofa, više volim inčune i srdele

[/quote]
Evo imaš jednu palamidu prije tog gofa.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

I kaj to nije žalosno, napadamo BDI na ATH a u isto vrijeme napadamo i ATPL na 27xx?? Pisao sam jučer o prilikama za izlazak! E pa baš zato ja neću biti taj koji će prvi kupovati od ovog koji ima tih 200 tica na vagone … idem u neke druge dionice….

Žalosna je naša burza općenito,na Drys-u dnevni prosijek prometa je cca 1.5 milijardi kuna.PONAVLJAM DNEVNI PROMET.
[/quote]

To je istina, ali samo na NASDAQ-u se okrene 50-60 milijardi dolara dnevno (što je ugrubo oko 250 milijardi kuna!), tako da promet drysom od bijedne 1,5 milijarde kuna iznosi svega 0,5% od navedenog ukupnog prometa. Mislim da je s takvog stajališta dionica atlantske (po pitanju kvalitete učešća u prometu) u odnosu na drys-ovu kud i kamo interesantnija domaćim ulagačima jer redovito učestvuje s barem 4-5% ukupnog redovnog prometa crobexa, nerijetko i više. Naravno, vani je puno veća ponuda raznoraznih (likvidnih) dionica pa nije ni čudno da je tome tako.

Ali ima nešto i kod tog ukupnog prometa, odnosno same kvantitete prometa. Da je mizeran promet u odnosu na amere, to stoji. S druge strane daleko je veći od zbira svih ostalih prometa koji se zbivaju na susjednim ex-yu burzama (ako nas to može tješiti). Čini mi se da je još veći problem od plitkog tržišta i male likvidnosti taj što su oni jači domaći igrači prilično perfidni i svojim iznimnim potencijalom (u novcu) mogu lako kontrolirati u kojem smjeru žele vidjeti stvari na domaćem tržištu. Sama činjenica da bez problema (a kako se pokazalo i posljedica) mogu kupovati i prodavati dionice ukoliko se im se učini da je situacija (ne)povoljna, je dovoljna da predodredi smjer kretanja tržišta. Mali ulagači su zaista nebitni u cijeloj priči, na dan-dva mogu okrenuti smjer tržišta (malim prometima!), ali kada se uvali ili izvali ogroman cash u milijunima sa strane velikih, mali plivaju kao ribice u moru tj. slikovitije – kako ih struja nosi. Kako inače objasniti tolike oscilacije u prometu naše burze koje variraju od 30-ak pa do 230-ak milijuna kuna redovnog prometa dnevno? To je ono što mi je malo plitko i što su već mnogi primjetili.

Veliki dioničari su pametni i iznimno oprezni. Rekao bih da su najednom postali i prekruti u svom oprezu, bar što se tiče ove dionice. Nakon silnih cjenovnih oscilacija prethodnih dana i mjeseci najednom je nastupilo zatišje, a na cjenovnom grafu dionice se pojavljuje ravna crta (prva paralela mi je ravna crta na EKG monitoru, he,he). Ovakvu nevolatilnost cijene gotovo pa ne pamtimo. Ta zamrlost je trenutno u savršenoj korelaciji s BPI i BSI indeksima, šta god mi mislili o tome. I dok se god ne pokaže jasno kuda će ta dva indeksa, gotovo je sigurno da ni cijena ne mrda sa svog mjesta…

Veliki dioničari su pametni i iznimno oprezni. Rekao bih da su najednom postali i prekruti u svom oprezu, bar što se tiče ove dionice. Nakon silnih cjenovnih oscilacija prethodnih dana i mjeseci najednom je nastupilo zatišje, a na cjenovnom grafu dionice se pojavljuje ravna crta (prva paralela mi je ravna crta na EKG monitoru, he,he). Ovakvu nevolatilnost cijene gotovo pa ne pamtimo. Ta zamrlost je trenutno u savršenoj korelaciji s BPI i BSI indeksima, šta god mi mislili o tome. I dok se god ne pokaže jasno kuda će ta dva indeksa, gotovo je sigurno da ni cijena ne mrda sa svog mjesta…

Ovo je potpuno krivo. Znači, ako BPI i BSI počnu padat, cijena ATPL bi po tvojemu trebala dole? Pa onda ovdje sljedi poptop, jer pad tih indexa je neminovan, prije ili kasnije. Onda bi već sad trebalo spremat izlaznu strategiju. Tko bi htio kupovat dionicu iz koje bi uskoro trebalo izaći? Hanger, fulao si ceo fudbal!!

I'LL BE BACK

evo nesto vijesti,mislim da nisu prije postane:
Dividende Atlantske u kolovozu
Uprava Atlantske plovidbe prije više od dva mjeseca, na konferenciji za novinare, iznijela je odluku o isplati dividendi u iznosu od 50 kuna po dionici. Takav prijedlog upućen je Glavnoj skupštini, koja donosi konačnu odluku. Skupština se sastaje 18. srpnja, a u roku od 30 dana nakon što odluku potvrdi, trebale bi biti isplaćene i dividende. To bi značilo da dioničari Atlantske plovidbe mogu očekivati svoju dividendu do sredine kolovoza.

http://www.dulist.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1268&Itemid=65

evo nesto vijesti,mislim da nisu prije postane:
Dividende Atlantske u kolovozu
Uprava Atlantske plovidbe prije više od dva mjeseca, na konferenciji za novinare, iznijela je odluku o isplati dividendi u iznosu od 50 kuna po dionici. Takav prijedlog upućen je Glavnoj skupštini, koja donosi konačnu odluku. Skupština se sastaje 18. srpnja, a u roku od 30 dana nakon što odluku potvrdi, trebale bi biti isplaćene i dividende. To bi značilo da dioničari Atlantske plovidbe mogu očekivati svoju dividendu do sredine kolovoza.

http://www.dulist.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1268&Itemid=65

fala na vijesti
ako mozda znate do kojeg datuma se mora biti dionicar da bi se dobila dividenda?
unaprijed hvala
pofuk

New Report

Close