Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Ma jednostavno ne kuzim ove nase dugorocne investitore. Svi se kunemo u vrijednost firme, a kad malo zapiri nestanu svi 😀
eno ih, čupaju se vani iz ine
[lol]
A što će komentirati kad je promet mizeran. Na ovakvim prometima dionica može samo padat a ne rast. Dok promet ne dosegne bar 7-8 milji po danu nema rasta na ovoj dionici
Ja se toplo nadam da ce se napokon ova dionica odvojiti od crobexa ako se to ne dogodi onda ovdje nema vise smisla ulagati.Inace danas bi BDI trebao ici gore.
Ajmo ljudi, kakva je ovo zabokrecina, ajmo radit, postat FFA za bulkere, postati danasnje brodske ugovore, FFA za BDI, futurese za Drys, postajte jednu te istu vijest 10 puta, kaj ste se ulijenili? Pa nije valjda da ste posustali? 😀
Zašto samo za brodove, ima interesantnih stvari i na FFA za terete, naročito na ugljenu i željeznoj rudi, a neki se brodari čak pojavljuju i kao naručitelji (brodova što nisu u njihovoj floti), što znači da su se uključili u bulk cargo paper market. Očito su neki brodari ovo doba superlikvidnosti iskorisitili i za dodatne zarade.
Ja se toplo nadam da ce se napokon ova dionica odvojiti od crobexa ako se to ne dogodi onda ovdje nema vise smisla ulagati.Inace danas bi BDI trebao ici gore.
To svi znamo ali bojim da se da to bu pomoglo tek toliko da još više ne rokne. Previše je prodavača a premalo kupaca trenutačno
Davno sam ja to shvatio za ATPL, ali čekam 32xx, pa lova dici koja rade kuću u Zagrebu.
ma parkirao se "panamax" s 200 komada na 2830 i sad samo se krca ispod toga, i onda kad postane gusto( čitaj: kad se počne grickat s njega) onda će fino nestat i opet ćemo se vrtiti oko 2900-3000.
drugi scenarij je da se još više ljudi usili pa krene rokat ispod tih 2830 tada će se i ljestvica spustiti…
danas je situaciju da malo njih želi izlaziti van ispod toga brda jer nemaju ništa pametnije u vidu u šta upucat ponovo…
dakle HOLD ili BUY
China negotiates iron prices
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,23800135-5005200,00.html
jel nam se ne bi isplatilo uz 1% brokerske provizije odvajat i 1% fixnih troškova za 1 "poštenog" novinara…
i kad nam zagusti on plasira info tipa: ATPL ne zna kud će s novcima, dobit enormnih xxxx kuna, što bi preslikano na primjer INE bilo xxx više dobiti…itd. "
i onda se dignemo… pa se svi iskrcamo, platimo 1% brokeru za iskrcavanje, 1% "pošetnom novinaru" i 0.1% odvojimo za fond za Razglednice članovima obitelji Atlanske… koji oni šalju svojim pomorcima…
nama ostane cca 5-6%
i tad krećemo istim postupkom…
jel taj T Petrov " pošten" ??? [rolleyes]