ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 06:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

pa moramo se malo šalit, ne ljutiš se valjda, evo ti stotka [tongue]

ma sto bi se ljutio, pa skuzio sam foru 😉

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Evo malo novosti:
Skupština 17.7.2008
Konavle po 70000 na 3 mj.
Dubrovnik 110000 (ne znam na koji period vjerojatno bez ugovora)
Mljet ide u prodaju.

MOlim jednu potvrdu, nisam stručnjak za brodare, ako jedan brod ugovori danas na 6 mjeseci, dali se uzima BDI od danas i to važi za 6 mjeseci, hoću reći BDI može rasti i padati ali je bitan dan sklapanja ugovora, dali sam u pravu.
[/quote]

Kolega, ne uzima se nikakav BDI, nego se brod ugovara na fiksnu cijenu bez obzira koliko će sutra biti BDI.

A valjda je BDI tada neki okvir oko kojeg se formira cijena, inače čemu tolika strka oko BDI.

[/quote]

BDI index je dnevni prosjek cijena koje se plaćaju za prijevoz rasutih tereta.
Naravno da se oko njega formira cijena chartera u datom trenutku.
Ali ako su ugovori fiksni na godinu ili tri na njih BDI ne utječe, osim u trenutku određivanja cijene pri sklapanju samog ugovora.

Tako sam i mislio, a koliko ATPL ima godišnje ugovora za svoje brodove, biće 20, znači bitni su samo ti dani samog sklapanja ugovora, pitanje je u jednoj godini koji je brodar kad sklapao ugovor koji mogu biti jako različiti, a kretanj indexa je isti za sve, hvala na postu….

Imamo novi rekord za Capove po spotu 275000$

Misliš iz Australije za Kinu ?
Iz Brazila je već znalo biti i više.
Ovog časa me puno više veseli ATH vozarine COD , koji se pretvorio u tvornicu novca.

sakai, kava su predviđanja za BDI,BDI,BDI,BDI,BDI,BDI, [lol] [lol] [lol] [lol]
[angry]

IMa tri varijante. Vjerojatno ce rasti, ako ne onda ce pasti. Ima i doduse malo vjerojatna mogucnost da ce ostati isti. 😀

[/quote]

IMHO BDI (i) danas ide gore ….

dje se mogi "iskopati" tj. pratiti, čekati podaci vezane za nove ugovore za brodare, konkretno za Atlansku?

Poruka brokerima, nećete dobiti moj HT nikada, možda od mojih unuka

dje se mogi "iskopati" tj. pratiti, čekati podaci vezane za nove ugovore za brodare, konkretno za Atlansku?

Ako saznaš , javi.

Ako saznaš , javi.
[/quote]

Ako saznaš , javi.
[/quote]
pa u nekoliko navrata su ljudi postali podatke o tome…
ali nisam primjetio da je citiran izvor…

Poruka brokerima, nećete dobiti moj HT nikada, možda od mojih unuka

sakai, kava su predviđanja za BDI,BDI,BDI,BDI,BDI,BDI, [lol] [lol] [lol] [lol]
[angry]

IMa tri varijante. Vjerojatno ce rasti, ako ne onda ce pasti. Ima i doduse malo vjerojatna mogucnost da ce ostati isti. 😀

[/quote]

Ja vas ne shvatam. Pa taj Sakai pise lepo kratko i sve obajasni nama koji ne razumemo te lađare

Mnogi forumaši imaju multinickove, a samo ja Sisoje imam, bre, multiforumaše

Ako saznaš , javi.
[/quote]

Ako saznaš , javi.
[/quote]
pa u nekoliko navrata su ljudi postali podatke o tome…
ali nisam primjetio da je citiran izvor…
[/quote]

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Dajem glas da se odmoderira kolega Sisoje jedini strani investitor ovdje

Evo malo novosti:
Skupština 17.7.2008
Konavle po 70000 na 3 mj.
Dubrovnik 110000 (ne znam na koji period vjerojatno bez ugovora)
Mljet ide u prodaju.

Hvala!

[/quote]

Nema prodaje u ovom kvartalu prije preuzimanja Zagreba, a u 3 i 4Q u "programu" su Jadran i Konavle, tako da bi ovo mogao biti zadnji ugovor za Konavle pod kapom ATPL, nije isključeno da otplovi i Gundulić (u 4Q) koji je trenutačno u t/c na 3 mjeseca za nešto over 60000 (ugovor zaključen u travnju). Nije isključeno da konačni neto saldo bude 110 + 120, redovni prihodi + prodaja 4 broda (Sv. Vlaho i ostali)
Ovo što se tiče COB (ako je istina) može biti jedino voyage charter na app. 25-30 dana, no nemam ništa protiv, dapače.

[tongue]

Nije isključeno da konačni neto saldo bude 110 + 120,
[tongue]

Nisam shvatio ovo… na sto se to odnosi?

New Report

Close