ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 16:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Po meni je uvijek važna i cijena ulaska u neku dionicu a ne samo dionica kao takva….u ovim godinama koje su iza mene ja sam shvatila neke stvari koje su za mene dobre i njih se držim a isto tako prihvačam tuđe mišljenje ako se izkaže da je dobro…nemoj misliti da ja nisam pokušala sa trejdanjem, jesam i bio mi je baš dobar osječaj kad sam vidjela da dobivam, adrenalin mi je tukao na sve strane i bila sam "glavna"…ohladila sam se kad sam vidjela rezultate svoje sestre, koja je izabrala dobre dionice po dobrim cijenama i imala je bolji rezultat na kraju godine….još uvijek mislim da na kraju fundamenti pobjede, samo ljudi nemaju vremena i strpljenja za to

[emo_cool]

samo još jedna observacija….kad bi svi držali duge pozicije a ne bi bilo trejdanja ne bi tada nitko zarađivao, niti ovi prvi niti ovi drugi
howgh
[tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

sve ok alien, ali ni ti nisi neki nostradamus pa da dijelis packe drugima, covjek je iznio svoje misljenje, ne treba ga odmah oblatiti!

hajde da cujem od tebe iskusnog znalca sto ce se zbiti s atpl iduca dva tjedna
[thumbsup]

Znam da nisam Nostradamus ali bogami necu pisati ni gluposti tipa "sutra otvaramo na 3000" dok je cijena prethodnog dana na zatvaranju bila 2700 i slicne stvari kakve je mamus pisao. Prognozirati samo po sebi je poprilicno nezahvalno a pogotovo u ovakva volatilna vremena s ovako smijesnim prometima kakve smo imali zadnja 4 dana.

samo još jedna observacija….kad bi svi držali duge pozicije a ne bi bilo trejdanja ne bi tada nitko zarađivao, niti ovi prvi niti ovi drugi
howgh
[tongue]

Onda ipak imam još jedno pitanje za tebe….koji od ovih spadaju između 90% koji gube, oni koji trejdaju ili oni koji vjeruju u fundamente i drže dionice do izabranih pozicija za izlaz

[emo_cool]

howgh
[tongue]

Onda ipak imam još jedno pitanje za tebe….koji od ovih spadaju između 90% koji gube, oni koji trejdaju ili oni koji vjeruju u fundamente i drže dionice do izabranih pozicija za izlaz
[/quote]

ma te statistike po raznoraznim priručnicima za ulaganje meni uopće nisu važne, večina ih je ionako pisana mahom za male ulagače na developed markets a ne na emerging markets.
činjenica je da mogu zaradit i izgubiti i jedni i drugi, također je čninjenica da dugi rok nosi veći rizik od promijene cijena nego kratki.
samo vi i dalje ulažite kao što ste i do sada, ja uopće nemam ništa protiv. naprotiv [thumbsup]

Mislim da ova dionica dušu da za trejdanje, a to se vidi po grafu cijene di se mogu izvući dosta pravilan niz up and down, ja dokupio na 27xx a mislio izići na 32xx i zamalo pogodio, sljedeće kapitaliziranje dobiti biti će oko 3200 po mome, uzgred Mateja ulazimo li u JDBA na 46xx, ja vjerojatno hoću jer ako se slučajno poništi dokap. biće love do krova.

Evo mog iskustva.
Na trejdanju sam i pošteno zaradio i pošteno popušio.
Kad se sve zbroji i oduzme, mislim da sam u zadnjih dvije, dvije i pol godine (otkad sam napustio Buffetov princip ulaganja) otprilike na nuli s trejdanjem.
Zaradio na:
ATPL
DIOK
JDPL
ERNT
Popušio na:
PODR
TISK
EIG
IGH
A prometi ukupno – milijunski! Borkeri su jedini pristojno zaradili od tih mojih akrobacija [angry]

hate red

Kamenac,

pa di češ trejdat na Podravci? nije ni čudno da si popušio iako ne znam kako ti je uspjelo popušit trejdajući na IGH [smiley]

Ja dva puta PTKM, pa DLKV, JDPL i VLDS, sve zarada ali ne vekika,ali prije pada burze.

Kamenac,

pa di češ trejdat na Podravci? nije ni čudno da si popušio iako ne znam kako ti je uspjelo popušit trejdajući na IGH [smiley]

Kolega ne znam od kada ste na burzi ali na Podravci se nekada dobro trejdalo osobno sam i sam nekoliko puta zaradio na trejdanju dok to na kraju sve nisam spušil i od toga su koristi imali samo brokeri, po meni dugoročni portfej je uvjek isplativiji od trejda a svi koji to ne vjeruju neka jedan dio portfeja trejdaju a drugi dugoročno ulaže i neka vode evidencije i vidiće da od njihovog trejdanja i silnog nerviranja jedini koji imaju koristi su brokeri.
Osobno sam dvi godine to probao i dio portfeja s kojim nisam trejdao na kraju je bio u većem plusu, napominjem da radim na takvom radnom mjestu sa koga cijeli dan mogu pratiti burzu pa i pored toga na trejdu se nisam obogatio, vjerovatno su me brokeri tih godina obožavali.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Pa ljudi šta da vam kažem meni se desilo nekoliko puta da uđem u dionicu dugoročno a ona 20-30% u deset dana i što napraviti ? Jednu stvar sam naučio ovakve poljupce sreće nikako odbacivati !

Kamenac,

Kolega ne znam od kada ste na burzi ali na Podravci se nekada dobro trejdalo osobno sam i sam nekoliko puta zaradio na trejdanju dok to na kraju sve nisam spušil i od toga su koristi imali samo brokeri, po meni dugoročni portfej je uvjek isplativiji od trejda a svi koji to ne vjeruju neka jedan dio portfeja trejdaju a drugi dugoročno ulaže i neka vode evidencije i vidiće da od njihovog trejdanja i silnog nerviranja jedini koji imaju koristi su brokeri.
Osobno sam dvi godine to probao i dio portfeja s kojim nisam trejdao na kraju je bio u većem plusu, napominjem da radim na takvom radnom mjestu sa koga cijeli dan mogu pratiti burzu pa i pored toga na trejdu se nisam obogatio, vjerovatno su me brokeri tih godina obožavali.
[/quote]

Mislio sam na to da je Podravka strogo kontrolirana dionica…a što se tiče trejdanja tijekom proteklih godina, to se dalo raditi maltene na svakoj dionici..trejado sam ja izrazito uspiješno i na SUNH, KOES itd…itd…čak i na PUNT-u…no tako je bilo nekad…nije bilo niti blokada niti posebnog režima trgovanja..trebalo je samo uletit negdje i čekat da netko drugi napumpa dionicu te se potom odmah iskrcat…na žalost bojim se da toga više nema…danas se može na rok od nekoliko dana nažalost uspiješno trejdat svega na nekoliko dionica, jedna od njih je i ATPL [smiley]

New Report

Close