Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Ako netko ima povijest trgovanja ATPL molim da pošalje.
Ako si mislio na uobičajene podatke o trgovanju po danima imaš ih na zse:
http://www.zse.hr/securities/ATPL-R-A.aspx
Samo što EXPORT PODATAKA SA ZSE NE RADI! Znaš, to je jako komplicirana funkcija koja čeka na slobodan termin tima nuklearnih fizičara s CERN-a.
Ako pak smatrate da radi zato što ipak pošalje nešto, preciznije .html fajl umotan u .xls ekstenziju sa neformatiranim brojevima koji strše na sve strane, ali zato prepoznatljive ljubičaste podloge.. te vam uz to zadani vremenski raspon od 2006-e naovamo pankerski nemarno skrati na zadnjih 15 trgovinskih dana, onda se ispričavam na svojoj nerazumnoj ishitrenosti.
Ne znam jel se primjeti, al imam mnogo primjedbi na "usluge" naše burze, pa u tom svjetlu shvatite i ovaj post kao jedan mali odušak.
No, da ne trujem dalje ovaj okoliš i temu svojom frustracijom prema neodgovornim monopolistima koji me svojom neizbježnošću ucjenjuju, evo sam ipak copy/pastao tražene podatke u excel.
tablica 1: trgovanje ATPL od 2006 naovamo (copy/paste)
tablica 2: za znatiželjne, neispravna export tablica sa zse (zadano razdoblje također 2006-danas)
Tko je prodao ATPL ovaj tjedan, mislim da će je i te kako hvatati idući, kako stvari stoje, …
mislit i srat nije isto [smiley]
Ovo možete ( 1000 kom. / 4.000,00 kn. ) čitati kao cijenu na kojoj će ATPL biti za tjedan – dva i onaj koji se postavio na toj razini i upućuje na to.
Gotovo je sa trokiranjem, došlo je vrijeme naplate strpljenja.
Čovječe otvori buregdžinicu jer koliko si ti bureka napisao na ovoj temi to do sada nije nitko. I svaki put si fulal u prognozi i to debelo. NHF
[Gotovo je sa trokiranjem, došlo je vrijeme naplate strpljenja.
Čovječe otvori buregdžinicu jer koliko si ti bureka napisao na ovoj temi to do sada nije nitko. I svaki put si fulal u prognozi i to debelo. NHF
[/quote]
sve ok alien, ali ni ti nisi neki nostradamus pa da dijelis packe drugima, covjek je iznio svoje misljenje, ne treba ga odmah oblatiti!
hajde da cujem od tebe iskusnog znalca sto ce se zbiti s atpl iduca dva tjedna
[thumbsup]
[/quote]
sve ok alien, ali ni ti nisi neki nostradamus pa da dijelis packe drugima, covjek je iznio svoje misljenje, ne treba ga odmah oblatiti!
hajde da cujem od tebe iskusnog znalca sto ce se zbiti s atpl iduca dva tjedna
[thumbsup]
[/quote]
znam da nisi mene pitao, ali pokušat ću ti iznjeti svoje viđenje stvari…
daljnji rast brodarskih indexa rezultirat će pritscima na prodaju te bi moglo dolazit do dnevnog povećanja od nekoliko posto, koliko vidim čim cijena malo krene gore momentalno započinje suprotni pritisak na kupnju, u prilog tome govori radikalno povećanje naloga na prodaji na cjenovnim razinama iznad 3000 kn. također ova dionica , ma koliko to glupo zvučalo, definitvno ovisi o kretanju Crobexa. ukratko, očekujem nastavak onoga što se do sada događalo, rast do određene razine zatim pad izazvan kapitalizacijom zarade pa opet ispočetka. ovo je kratkoročna prognoza, što će se dogodađati s ovom dionicom nakon 5-6 mjeseci, ne usuđujem se prognozirati.
FYI, nalazim se i na kupnji i na prodaji.
[smiley]
pozdrav Znancu
Sumnjam da će oni koji ne trejdaju stalno ispadat budale. Naravno dok je nejasam trend crobexa i dok veliki stoje po strani miševi se trgaju za mrvice.
Sumnjam da će oni koji ne trejdaju stalno ispadat budale. Naravno dok je nejasam trend crobexa i dok veliki stoje po strani miševi se trgaju za mrvice.
Slažem se u potpunosti [proud]
a zašto bi ispali budale?
neće ispast budale ni ovi koji trejdaju ili miševi kako ih ti nazivaš jer osim na ovoj trejdaju i na nekoliko drugih dionica i stalno kapitaliziraju dobit a novac je bit svega u ovoj priči
[smiley]
neće ispast budale ni ovi koji trejdaju ili miševi kako ih ti nazivaš jer osim na ovoj trejdaju i na nekoliko drugih dionica i stalno kapitaliziraju dobit a novac je bit svega u ovoj priči
[smiley]
[/quote]
U ovo ja ipak nisam toliko sigurna ko i ti, kod trejdanja uvijek postoji mogučnost da se zaj…, tako da po mome mišljenju nema nijednog koji trejda, da nije i popuš… lovu [wink]
[smiley]
[/quote]
U ovo ja ipak nisam toliko sigurna ko i ti, kod trejdanja uvijek postoji mogučnost da se zaj…, tako da po mome mišljenju nema nijednog koji trejda, da nije i popuš… lovu [wink]
[/quote]
….dok kod dugoročnog držanja dionica ne postoji šansa da se zajebeš odnosno, po tebi, rizika nema…
daj malo uzmi primjer onih koji su se nakrcali do grla primjerice u 5. mjesecu 2007. kakvo im je bilo stanje portfelja npr. na dan 20.04.2008.
pa kad trejdam trejdam sa manjim iznosima na niske spreadove i na kratku poziciju (24-48 sati)
ovdje postoji više tehnika zaštite nego kod držanja pozicije.