ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stiskanje cijene je očigledno, tu ne treba koncenzus, pa nismo svi tu glupi. Slažem se sa Kneletom i ostalima. Da mu je u interesu prodati 2500 komada ne bi to radio ovako. Možda je u igri i neki vid stabilizacije cijene da ne fluktuira previše što čak i pozdravljam. S druge strane i nije to neki veliki nalog za ATPL. Pa to na neki likvidniji dan ode u par transakcije ko od shuba. Samo pitanje je s koliko je takvih blokova prodavatelj spreman štopati.

Neki se kolege pozivaju na činjenicu da se broj dioničara puno povećao od istog perioda lani i da je to loše. Ja mislim da je to za ovu dionicu zapravo dobro, jer je ionako preveliki share bio kod institucionalnih, koji su uostalom i napravili ovaj lom na proljeće.Što se mene tiće, nek što više skraćuju pozicije na ovim razinama. Što više prometa na ovim razinama, to manja vjerojatnost da će isti kupci uskoro prodavat. Dolazak novih kupaca ovisit će iskljućivo o poslovanju firme. Vjerujete li u to što kupujete? Kako god.. bit će ovdje još gore-dole. Spretni će zaradit, al strpljivi bi mogli puno više.

I'LL BE BACK

BDi sigurno ide gore,momentalno ga capesizevi guraju gore
Zagušeni su svi portovi za ukrcaj,u Australiji čeka na ukrcaj 120,a u Brazilu 61

FRESH highs were yesterday set for capesize rates in the Pacific as port congestion delayed more than 120 vessels in Australia and a further 61 in Brazil, writes Michelle Wiese Bockmann.

Danas je BHP Billiton uzeo jos tri capesizea u charter po rekordnoj cijeni
Today, BHP Billiton secured another three capesize vessels for Western Australian loadings from mid-June, including the payment of $235,000 per day (an Australian record) for a capesize to load iron ore in mid-June and sail to Nantong.
http://lloydslist.com/ll/news/bhp-spree-sees-capesize-boom-continue/20017538110.htm;jsessionid=2BC5C36413151546D2C80A262B1D0C81

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Bio je sad na televiziji ante jerković iz njegovog govora se dalo iščitati kako cijenadionice atlanstke plovidbe ne odražava pravu njezinu pravu vrijednost

u koje vrijeme, u kojoj emisiji i na kojem programu?

Bio je sad na televiziji ante jerković iz njegovog govora se dalo iščitati kako cijenadionice atlanstke plovidbe ne odražava pravu njezinu pravu vrijednost

šta bre zna kapetan druge klase u penziji šta je cena akcije, pa nije to parobrod

Mnogi forumaši imaju multinickove, a samo ja Sisoje imam, bre, multiforumaše

[/quote]

JUčer. Umjesto poslovnog kluba je bila dodjela zlatne dionice. Atlantska dionica je dobila nagradu za industrijsku dionicu godine u transportu. Pa je jerković komentirao o špekulativnom ponašanju investitora prema dionici

Zamislite kad primate tako velike nagrade na državnom nivou i dobijete minutu vremena za nešto reći, a vi se onda obratite špekulantima i kažete da pomno pratite gibanje cijene dionice na burzi i da se čudite kako je niska….

opala!

Ako netko ima povijest trgovanja ATPL molim da pošalje.

Moto Nautilusa: MOBILIS IN MOBILI

Vidim nema mi posta o predvidjanju BDI za sljedeci tjedan.Dali nesto nije u redu sa forumom ili su ga moderatori skinuli.Ako su ga skinuli moderatori molio bih da mi objasne zasto,zar sam do sada promasio kretanje BDI da bi mi skinuli post i da se moj post smatra ne istinitim pogotovo jer sam se ogradio u njemu.Ako nisu ja se unaprijed ispricavam.

Pa da ponovimo po FFA podacima sljedeci tjedan bi BDI trebao napasti ATH,ocekuje se budjenje vozarina za Panamaxse sto nasoj ATPL itekako odgovara,a i predikcije za sljedecih par tjedana su dobre.
Jos jednom bi upozorio da je ovo vrlo ciklicno trziste i da se sve moze okrenuti naglavacke.
Postavlja se pitanje dali danasnje strasenje na asku sa tisucama dionica je imalo za cilj da se pokupe dionice od plasljivaca prije jos jednog znacajnijeg rasta BDI koji bi mogao po FFA podacima usljediti vec sljedeci tjedan.Vidjecemo dali je to bilo to ili se je pojavio ozbiljniji prodavac, vec iduceg tjedna.

Geronimo ja cu staviti predvidjanje za iducu godinu pa da vidimo da li ce prezivit. Prosli tjedan smo zakljucili Freight forward deal handiju 10 godina starom za 2009 godinu na 42000 usd. Dogovori sa vlasnicima oko FF su trajali 2 mjeseca i u ta dva mjeseca FF je narastao sa 38 na 42 tisuce. To je izvrsna indikacija o kretanju trzista u 2009 godini.

Vezano za ciklicnost pomorskog trzista moj komentar bi bio da je trziste u redu a ciklicnost sa ovom dionicom izaziva njen boravak na ZSA gdje BDI bas i nema neki uticaj

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Ima na ZSE povijest od prvog dana trgovanja.

IMT?

FRESH highs were yesterday set for capesize rates in the Pacific as port congestion delayed more than 120 vessels in Australia and a further 61 in Brazil, writes Michelle Wiese Bockmann.

Pozdravi mi Bockmanna. Brazil je sirok pojam. Moj bulker je krcao prosli tjedan u Paranagui za Kinu i sidrio svega 2 dana. Iduci dolazi preksutra i po Agentu ide direktno za rivu. Ima i u svijetu placenih pera.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

igre igrice, na 4000 nalog od 1000 komada na prodaji , cista manipulacija trzistem, kad se ugleda ukupna kupnja prodaja

slažem se
trik, da ispadne da se više prodaje

[/quote]

JUčer. Umjesto poslovnog kluba je bila dodjela zlatne dionice. Atlantska dionica je dobila nagradu za industrijsku dionicu godine u transportu. Pa je jerković komentirao o špekulativnom ponašanju investitora prema dionici

[/quote]
hvala

New Report

Close