ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

je prosli put sam napiao kada ce cijena stati, napisao sam i da je ok poceti kupovati oko 2700..
opet cu najaviti ako bude problema, za sada je i market ok i narednih par dana ne bi trebalo biti probleme!..oko atpl za sada nema zime, bdi ce do olimpijade rasti iako treba biti oprezan, jer vec sam rekao, kinezi ulazu puno u zeljeznicki prijevoz rude!

p.s za kolegu iznad, oba broda mogu biti iznajmljena po stotki

Konačno svjetlo u tami….a ja se budala nadao da će možda ići po 70 na dvije ili 60 na tri godine.
Sad znam da mogu po stotki ! Na koji rok ? Mjesec dana ? Dva ? I što onda ?
Ne valjda godinu ? Za to vrijeme će Kinezi svu rudu prevesti željeznicom.
Ali , bitno je da je….za sada …market ok i narednih par dana ne bi trebalo biti probleme!..oko atpl za sada nema zime…..

Svašta.

Upravo tako. Ne znam cemu ta dnevna kolektivna masturbacija na BDI, osim ako se ne radi o nekakvim sebicnim interesima.

Flyer, puno puta je prezvakano upravo to sto ti jos jednom napominjes (odnos BDI-ATPL-najam), medjutim i tvoj ce post ostati ignoriran ;( kao i ostali. Tako je to na ovom forumu.

ima rezona
puno je drukera kojima nije dovoljna zarada ni 500 kn po dionici, drukaju da zarade i 700, a to što će netko izgubiti 200-300 kn nije ih briga

puno više pišu i analiziraju kada im podaci sa stranih linkova idu na ruku za UP, a kada se po istim podacima očekuje down , tada zašute, nema ih ni za lijeka
ili govore idem u dokup po ovim cijenama, a kada izađu šute sebično ( vjer. su pčlaćenici fondova pa ne žele rušiti im cijenu kod početka zarona, dok se i fondovi ne iskrcaju) i tek nakon 20-30 dana obznane naciji da su oni izašli na vrijeme , skoro na ATH i da kao veliki stručnjaci nisu ništa spušili
pa zašto to na vrijeme nisu rekli i ostalim neukima, da i tada dijele dobro , kao i ranije zlo…

ili je puka sebičnost ili su plaćenici pa ne smiju javno govoriti kada treba izaći na vrijeme…jadno i žalosno

Novi ugovori

Vaš link

@ hanger

"napisat ću da se za 3Q2008 procjenjuje prosječni spot market earnings na oko 115,000$ za capesizove i 57,500$ za panamaxe"

Ovaj earnings je dobit ili prihod? (Znam ja razliku, ali ljudi cesto mjesaju pojmove)

Kao sto znas, 3Q je vrijeme olimpijskih igara i jasno je da ce spot vozarine ici dolje.
Sto je tu tako alarmantno?

Dva nova broda ce (valjda) ici na dugorocniji TC, cijena kojeg se ne formira po kratkorocnoj spot cijeni, procjenama dugorocnog stanja trzista.

Pali drays, eagl i neki drugi
kako to tumačiti?

Ovo valjda prvi put u zadnjih mjesec dana da je atlanska na početku imala 0 kuna promete

Sakai je ovdje u pravu . Sasvim je logično da ti index nisu nezavisni. Međutim, činjenica danas je da je cap index premašio svoj ATH, dok ostala dva nisu previše blizu svoga. Ali, gledano dugoročnije nemoguće je da jedan nastavi rasti dok ostali stoje ili padaju.

Nisam neki stručnjak ali mislim da se hangerov post (ako se pročita od početka do kraja) može shvatiti i ovako. BCI je index koji je sklon velikim skokovima (bez obzira bio on prema gore ili prema dolje) pa se shodno tome cape može smatrati kao trend u kojem će čitavi sektor vozarina krenuti, a on čeka tek potvrdu u drugim indexima…

Ako sam dobro shvatio.

U aziji su brodari skočili 3-10% mislim da je to bolji pokazatečj kamo bdi indeks ide, Pustimo drys i ostale.
Vaš link

Čudno mi je ovo danas crobex raste a atlanska niti raste niti ima prometa na njoj. Ima tko kakav komentar na ovo????????????????

na prodaji 8300 komada!? od nekih 5xxx jučer? jel netko ima uvid na kojim razinama se to skupilo? jer pritiska očito nema.

Čudno mi je ovo danas crobex raste a atlanska niti raste niti ima prometa na njoj. Ima tko kakav komentar na ovo????????????????

nije baš da ne raste, s 2890 na 2940 je ipak rast.

a nije baš da crobex jako skače, to skaču samo INA i HT zbog današnjih vijesti.

Poruka za dečke na asku:

dajte ohladite malo, sta toliko liparite po asku.
Pa vidite koji je promet. Ako je nekome radi HT spekulacije puno dati
2949,99 onda je i 2449,00 puno.
Samo hraite neman na strani bida, a ona ne miće i smije vam se kako ćete
joj sami sočiti u usta.
Evo upravo je prošlo i na 2940, a neki su se naguvali oko 2937. Cemu to?
A evo upravo i stručnjka koj je prodao čitavih 9 komada za 2905. Bravo majstore
ti si mi do sada najjači. Par sekundi prije tebe je bilo 2940, ali evo tebe po
2905. Netko je rođeni luzer.

New Report

Close