ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 17:15
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

slobodno vi meni lupajte jedinice, ali nakraju ispada kako knele kaze!!
jesam li govorio na 3100 da prodate jer smo se odbili od gornjeg bolingera, jesam

jesam li govorio da se kupuje sve ispod 2700 jesam!

ugodan dan!

Vidim ekipa je rasprodala ATPL i nije stigla uzeti nazad.Vidim po ocijenama [lol] [lol] [lol]

SAM PROTIV SVIH

Geronimo kak stojimo sutra s bdi-em jel će gore. Ja neću prodavat dok ne postigne bar cijenu od 4000

Geronimo kak stojimo sutra s bdi-em jel će gore. Ja neću prodavat dok ne postigne bar cijenu od 4000

UP,UP

SAM PROTIV SVIH

UP,UP

Hvala. Držimo se još par mjeseci. Probat ću oslobit još love za dokup ako padne ispod 2800 opet, na našoj burzi nikad ne znaš. Mislim da su danas većinom oni prodavali koji kupili prije 2 dana po 2700. Pa je zato vjerojatno danas cijena stagnirala,a nije bilo baš previše kupaca.

Vani brodari u pre marketu love plus.

mi ipak patimo crobex a ne bdi indeks
[/quote]

Možeš to ponavljati geronimu i sličnima, čak i crtati ali ne pomaže.
Po zakonu velikih brojeva sigurno ćemo se koji put povesti s bdi-jem ili drys-om i onda će to biti argument za idućih godinu dana, bar .[lol] [lol]
Neznam tko je iskusniji ali npr.knele mnogo bolje analizira od većine, zna i grafove pogledati, mislim da bi se tome na ovim stranicama trebalo malo više pridavati pažnje, a ne držati se za bdi i drys ko pijan plota i večito biti iznenađen kretanjem atpl.[thumbsup]
P.S. Nadimke sam naveo samo kao primjere, ništa osobno. Bez ljutnje molim [wink]

Moj Mavan nista ti nisi naucio.A sto se tice Kneleta dosao je na moje.Ljepo je covijek napisao da ce biti manja korekcija BDI pa da opet ide gore.Samo sto sam ja to napisao prije dobrih 20 dana prvo najavio novi ATH pa manju korekciju pa onda opet napad na ATH na BDI.

Vjeruj mi ako BDI ode na novi ATH ni Crobex nece zaustaviti ATPL ali nema brige ovog puta ni za CROBEX jer ce i on ici gore.
Biti ce to zanimljiva sinergija CROBEXA i BDI.A kako ce to tebi pomoci ako nemas ATPL [yawn]

SAM PROTIV SVIH

Svi bi bili trejderi.Dajte malo pa mozete zadrzati valjda jednu dionicu dulje od 3 mjeseca.

SAM PROTIV SVIH

Ici ce vam ATPL jos gore ,zasto ?Zato jer Kneletovih prijatelja koji su kupovali ATPL po 100kn i 90kn jos nema na prodaji koliko sam ja uspio vidjeti.

SAM PROTIV SVIH

Vidi, vidi koliko puno drukanja i očekivanja od BDI-a, a nakon njegove objave i nove "neočekivane" cijene dionice mukla tišina…

Ma dajte, Geronimo & Co prestanite više navlačiti ljude i stvarati umjetnu euforiju. Vidim sada se pišu istodobno postovi i da će sutra biti BDI oko +22 (čitaj: pa i cijena ATPL treba rasti) i da će rasti cijene metala i potražnje za njim idućih 15 godina (čitaj: pa i cijena ATPL treba rasti). I sve se piše u nadi da bar jedan druk proradi i još malo napumpa cijenu! Znači istodobno iz iste osobe progovara po potrebi i okorjeli druker i "realni fundamentalist", jelda? Gubimo malo objektivnosti? Ajmo malo pisati šta sve ne valja ovih dana u brodarskom biznisu, pa da vidimo koliko zaista ima smisla trenutno kretanje cijene…

Za početak, da vam svima uštedim dragocjeno vrijeme postanja procjene FFA marketa (kojeg bojate u ružičaste boje), napisat ću da se za 3Q2008 procjenjuje prosječni spot market earnings na oko 115,000$ za capesizove i 57,500$ za panamaxe. Usporedite to sa svojim brojčicama i današnjim stanjem. I da, nisam ja ovo izračunao, majke mi, niti procijenio iz sutrašnjih hoće-neće pokazatelja vozarina. Izračunali strani stručnjaci, samo treba naći i pročitati…i naravno napisati ovdje. Ali neće baš ljudi, radije bi drukali…

Ako se netko želi igrati oko kratkoročnog pokazatelja cijene dionice bolje ubuduće preskačite Geronimove postove, on jednostavno ne zna (ili ne želi priznati da zna) kad će se cijena srušiti i po njemu bi dionica konstantno trebala rasti, počevši od 4000kn još od 10.mj.2007 (kako je i predviđao tada), sve do nekih 15000kn na kraju ove godine (kako sada želi da bude). Praktički je nemoguća procjena o mogućoj prodaji/kupovini na temelju subjektivne procjene izvješća u vremenskom intervalu od jednog dana unaprijed, potrebno je pratiti ipak nekakav duži period. Naučite se slušati i tu "drugu stranu", npr. kako čovjek Knele piše, ima očito nešto i u tome. Nije možda lijepo (ili etički) sa stajališta "pametnog" investitora prodavati u situaciji kad su fundamenti jaki i slatki, ali nekad se i to mora, ako tržište tako diktira.

Zato dobronamjeran savjet, pustite i FFA i BDI na stranu. FFA market je apsolutno neindikativan pokazatelj budućnosti, tko to još ne zna neka istraži. BDI je sam po sebi također nepouzdan, pogotovo uslijed kratkoročnog praćenja, a uz to je prilično vezan za nepouzdani BCI. Radije pratite BPI i BSI ako se želite igrati s procijenom kretana cijene. Jedan od razloga je taj što atlantska nema capesize brodove i BCI joj mnogo ne znači. Drugi razlog je sljedeći. BPI je najvolatilniji indeks, međutim barem je realan u svom rastu i padu. BSI je svojevrsna konstanta jer umjereno raste i pada (kao i BHI), ima malene ali sigurne pomake i smatra se najmanje volatilnim od svih komponenta BDI indeksa (ima i to svoje zašto, ali neću duljiti post). Zbog svoje konstantnosti bi zato trebao biti i nekakav najpouzdaniji pokazatelj od svih navedenih, ako se uopće to može nazvati "pravim" pokazateljima za kretanje cijene dionice. BCI je za razliku od ostalih i prilično nerealan u rastu i padu, i izrazito volatilan. Kad on raste tada raste momački (i vuče BDI gore kao lokomotiva), al bome isto tako momački i pada. I nemojte se čuditi kad zbog svog pada u jednom trenutku povuče BDI oštro na dolje, a to će se dogoditi. Vjerojatno to zna i poglavica, samo poglavica mudro šuti o tome i po svome i dalje druka…

A šta nam znači eventualni All Time High BDI-a na kraju krajeva? Jednako tako za mjesec dana može biti TYL iliti "this year low". Od samog ATH je puno bitnije kakav će biti prosječni godišnji BDI sa 2008., 2009., 2010…ali to tebi inače u usporedbi s ATH nema baš previše veze sa cijenom dionice, jelda Geronimo?

Svi bi bili trejderi.Dajte malo pa mozete zadrzati valjda jednu dionicu dulje od 3 mjeseca.

U jednom postu prije si rekao da se neki ljute jer nisu kupili pravo vrijeme nazad…pa neka se ljute to će im bit škola, ljudi još nisu shvatili zašto 90% ljudi gube na burzi, zato jer vole brzu zaradu, i love valove ali koliko ja znam najsigurnija zarada ti je kupnja dionice zbog fundamenata jer ipak na kraju oni pobjede, samo je problem jer ljudi više nemaju strpljenja čekati jer su utrpjeli gubitke, koje imaš kad dionicu prodaš ispod cijene a ja sam ipak toliko pametna da to ne radim sa dionicom koja vrijedi…a na valovima zarade samo pojedinci i dok to ljudi ne shvate tržište neče postati stabilno…

[emo_cool]

Moj Mavan nista ti nisi naucio.A sto se tice Kneleta dosao je na moje.Ljepo je covijek napisao da ce biti manja korekcija BDI pa da opet ide gore.Samo sto sam ja to napisao prije dobrih 20 dana prvo najavio novi ATH pa manju korekciju pa onda opet napad na ATH na BDI.

Vjeruj mi ako BDI ode na novi ATH ni Crobex nece zaustaviti ATPL ali nema brige ovog puta ni za CROBEX jer ce i on ici gore.
Biti ce to zanimljiva sinergija CROBEXA i BDI.A kako ce to tebi pomoci ako nemas ATPL [yawn]

Ufff! Pa ti baš sve shvatio osobno i uvalio mi jedinicu, kako sportski [tongue]
Imam dionicu dulje od 3 mjeseca, tek toliko. Ali zašto ne dobrim predviđanjem kretanja i dodatno zaradit. Nemogu svi biti ziceraši.
A kao što ranije rekoh po zakonu velikih brojeva podudarit će se rast bdi-ja i crobexa kad tad i to će biti najveći argument [lol] ovisnosti atpl od bdi.
***obrisano***

New Report

Close