Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,02 | 12.205 | 249 | 49,00 | 49,10 | 0,00% |
dobro vece,polako tonuo u san i nesto me trglo
pa ko je mogao dati Gospodinu Geronimu ocjenu 1 za objasnjenje cijene dionice
evo od mene 100tica i idem pajkiti
molio bih da se to vise ne desava jer zelim imati miran san,a Gospodin Geronimo je mozda i najbolje objasnio zakaj je cijena takva kakva jest
srdacno Vas pofuk
@inverter
Poštovani,
Tema je ATPL a ne vaše viđenje tko je najveći druker svih vremena na forumu. Takve postove stavljajte na Bez cenzure – Općenito, kao i vaše projekcije na kojim razinama su razinama sljedeća iskrcavanja i tko će, osim vas, na tome zaraditi.
vjeko nisam prvi ni zadnji koji je to komentirao a znas da imam pravo zbog takvih nam burza i je u banani,veseli me da su vecina takvih provaljeni pa sad moraju pronac neke nove ovce za sisanje…svaka cast pojedincima ovdje koji nisu prodavali spekulantima jeftino,..pozdrav
…pogotovo ako se uzme u obzir fazni pomak između ugovorenih i ostvarenih vozarina (zamjena starih ugovora novima). ….
….
Gore navedeno u punom jeku , pojačano činjenicom da će ovih dana (ili vrlo brzo) i novi kineski panamaxi dobiti prve ugovore.A ako znamo da smo u odnosu na prošlu godinu pošteđeni 2/3 troškova bareboata (kažu cca 60 mil kn) i da stari brodovi vjerojatno plove u odličnim kraćim TC-ima na pomolu nije polagano napredovanje , nego kvantni skok……
Zanimljiv je još jedan podatak baltic dry index na tjednoj razini prošli tjedan je ostao nepronijenjen, odnosno 0.05% se čak i povećao, a atlanska plovidba je pala 7.5%. Mislim da to sve govori o ulagačima u ovu dionicu koji u strahu prodavali po sistemu daj što daš, a ,mislim da će tako i danas bit. Neki fond će fino staviti 400 dionica na prodaju na recimo na negdje oko 2750 time srušiti cijenu a onda će fino skočiti staviti naloge ispod njega a on će fino kupovati. Tako to ide s dionicom u kojoj se broj dioničara svake godine eksponencijalno povećava. Ja se samo nadam da će pojaviti neki žešći strani fond i lijepo se nakupovati dionica na diskontu i time smanjiti broj ovakvih naivaca.
Događa se upravo ono što sam najavio netko stavi na ask 85 dionica na 2750 kuna a ostali se natječu tko će više spustiti ispod te cijene
[thumbsup] [thumbsup]
kad su se ovi digli kad su već u 9.30 stigli spustit na 2730….odma prvi idemo, al imam osjećaj da ćemo se prvi i odbit na neku poštenu razinu, možda od petka, ako ovih 500tinjak komada što će doć 10 sekundi prije otvaranja ne pokrenu opću histeriju.
a možda samo i navlače pa će pobjeć.
kako nebi nalog od 500 komada napravio opću histeriju. Kad stave nalog 100 na 2800 već s e u 2-3 minute pojave nalozi na 2730 kuna.