Misko na ovom topicu ima grupa ljudi koja je malo dublje usla u segment brodara. Nema smisla da ih sada nabrajam jer bi mogao nekoga neopravdano izsostaviti. Ta grupa ljudi zaista svojim pisanjem moze uticati na odluke ulkagaca. Ulagaci su ih prepoznali kao kompetentne jer u vecini slucajeva barataju cinjenicama.
Forumase koje ja spominjem neces vidjeti sa takvim parolama.
Od takvih i ja i svi mi učimo, svaka im čast!
Samo ih baš nešto nema u zadnje vrijeme, a vidim i zašto ih više nema, ljudima se jednostavno ne da pisati među gomilom…svega!
Žalosno je da od znalaca ovog segmenta treba učiti s drugog foruma ili u komunikaciji na PP ili mailom!
Ajmo probat podići (vratiti) kvalitetu ovog topica, zato da informacije više na razmjenjujemo mailom nego da svi skupa doprinesemo jačanju pozicije naših dionica time što ćemo važne stvari ipak pisati na forumu!
Meni bi bilo draže s ostalima voditi raspravu npr. o projekciji prihoda i dobiti za 2Q, a ne sad ovdje komentirati kako mrzim drukere! Pa kakve to veze ima s razlikom između Sulzera i Man/B&W?!
Sad bi moja supruga rekla, pa zar se ti uvijek moraš boriti protiv gladi u svijetu?!
Samo ih baš nešto nema u zadnje vrijeme, a vidim i zašto ih više nemaOd takvih i ja i svi mi učimo, svaka im čast!
Samo ih baš nešto nema u zadnje vrijeme, a vidim i zašto ih više nema
@misko
Pojaviče se oni opet na 2200 kn. Ne brini.
Samo ih baš nešto nema u zadnje vrijeme, a vidim i zašto ih više nemaOd takvih i ja i svi mi učimo, svaka im čast!
Samo ih baš nešto nema u zadnje vrijeme, a vidim i zašto ih više nema
@misko
Pojaviče se oni opet na 2200 kn. Ne brini.
ne baš na 2200, prije već na 2550-2600 kn, IMHO
tada će opet biti druk samo up,up
[angry]
@hrki
Nije li druk ranije počeo? Možda si u pravu, jer sam samo letimično pratio ovu temu, ali načelno se slažemo. [thumbsup]
@hrki
Nije li druk ranije počeo? Možda si u pravu, jer sam samo letimično pratio ovu temu, ali načelno se slažemo. [thumbsup]
Slažem se s tobom u cjelosti!
onaj ljutko je bio upućen famoznim drukerima za up , up i samo up, naravno kad njima odgovara i kada se iskrcavaju
ja se samo malo tješim da neće na 2200kn, zato sam malo podigao ljestvicu
[thumbsup]
Sada vas ja pitam dali ste vi normalni koji prodajete na 3000kn.
Poglavico, kaj se tak loseg za ATPL dogodilo u posljednjih mjesec dana ?
Zanima me zasto su prije mjesec dana izlazili sam luđaci, a prije par dana forumska elita na istoj razini i sad odjednom nije tak lose kaj ima prodavaca i na 2.800 ?
Ispravi me, ako i dalje drzis dionicu, samo nisi imao vremena svratit na forum..
usput pozdrav svim normalnim kolegama….dosta se tu moze naucit… atpl drzim narednih 5 god uz dokup naravno kad je malo povoljnije ,uglavnom jako profitabilna dionica ali jako spekulativna
,,oprez
Može li mi netko od poštovanih kolega koji prate Atlansku plovidbu reći fer vrijednost ove dionice?Zahvaljujem!
kolega miliunas,,nema fer vrijednosti dok se situacija ne smiri,nitko nezna kako cemo otvorit sutra ,a dosta ovisimo o ostatku svijeta nazalost,veliki koji spekuliraju prate strane burze pa im je to opravdanje da ruse ili dizu cjenu,,ja spreman za dokup,tesko da cemo se vratit na 2000 ,to je vec vidjeni scenarij,,,ja mislim da cemo do 2500 pa nazad na 3500 novo iskrcavanje….bez obzira na bdi…
Može li mi netko od poštovanih kolega koji prate Atlansku plovidbu reći fer vrijednost ove dionice?Zahvaljujem!
pazi mogao bi lavinu pokrenut :). Inače fer vrijednost brodara vani je bar 1,3-1,5 NAV (Netto Asset Value) a NAV je kod ATPL nakon nabavke brodova sredinom ljeta oko 4500. 4500*1,3 NAV je 5800 kn minimum. No ovo ti je naša burza 🙂 Uzmi 40% "popusta" kao što je reko geronimo znog nelikvidnosti s obzirom na svijet i još si na 3500 i to minimum…
na 2400.
ali, treba biti realan: narasla bi atpl i bez druka.
i mnoge manje vrijedne dionice otišle su 50% i više up.
[/quote]
vlad može se i reći da su neke dionice pale na 40% svoje vrijednosti od početka godine (14.4) te da su se oporavile nekih 15% naspram početka godine pa su sada na cca 55% vrijednosti naspram početka godine, gledajući ovako taj rast/oporavak se baš i ne čini tako vrtoglav zar ne?