Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Evo naslov sa http://www.lloydlist.com
Panamax rates on Pacific surge to match capesize gains
Nazalost nemam preplatu pa ne mogu postati cijeli clanak ali i pocetak izgleda sasvim "obecavajuce"
bigboss di si da nam staviš cijeli ovaj članak
Ma sto da pisem vise,da vicem iz sveg glasa to vam vrijedi nemojte prodavati.Jednostavno sam shvatio da ovdje igraju veliki i oni odredjuju kada cemo gore ili dolje.Zadnjih 10 dana ATPL je imala najvecu likvidnost i dogurali smo do cca 3100.Dolaze dva broda vrlo skoro,vozarine iz dana u dan obaraju rekorde,podcijenjeni smo u odnosu na svjetske brodare ali 3100 je izgleda maximum do daljnjeg.Nisam prodao niti cu prodavati a i izgled ovog foruma me je dodatno demotivirao za pisanje.
Ma sto da pisem vise,da vicem iz sveg glasa to vam vrijedi nemojte prodavati.Jednostavno sam shvatio da ovdje igraju veliki i oni odredjuju kada cemo gore ili dolje.Zadnjih 10 dana ATPL je imala najvecu likvidnost i dogurali smo do cca 3100.Dolaze dva broda vrlo skoro,vozarine iz dana u dan obaraju rekorde,podcijenjeni smo u odnosu na svjetske brodare ali 3100 je izgleda maximum do daljnjeg.Nisam prodao niti cu prodavati a i izgled ovog foruma me je dodatno demotivirao za pisanje.
Problem je u tome sto se ovdje previse naglasavala veza sa brodarima izlistanima na NYSE. Te Drys ovo, te ono, te BDI raste te vozarine rastu, te moramo mi ici gore. Milijun puta je receno da Drys nema veze sa ATPL. Sjecam se jednog davnog posta, tamo iz jeseni 2007. da ce pravi rezulatati od skoka BDI-a biti jasno uocljivi (za ATPL) u prvom kvartalu. Naravno, taj post je ostao zagusen u gomili histericnih i bedastih postova, pa je uslijedilo blago razocarenje rezultatima 4Q….
Sto se tice velikih, pa njima je dovoljno da svrate tu na forum i vide raspolozenje (od histerije do depresije). Onaj majstor ne rusi cijenu, jucer su je rusili malesni prodavajuci u panici nadajuci se da ce to ici dole nakon sto oni prodaju…naravno da ce i ‘majstor’ spustiti cijenu – hebe se njemu hoce li prodati na 3100 ili 2800, cini mi se.
Gledajući stanje preko bare činjenica je da je vidljivo kapitaliziranje dobiti. Većina bulkera je rasla (NM, DSX,EXM), jedino je DRYS pao….Međutim svi ovi drugi su također imali mali pad otprilike dan dva prije, pa opet nastavili rasti….
Nafta opet obara sve rekorde (prešla 130)….
Sutra vozarine oko nule,ili blagi minus ili blagi plus.
a vidi što vani kažu:
BHP PUSHES SHIPPING RATES…BDI WILL BREAK 12000 IN MORNING
BHP Billition exploits the chinese boycott of its rival Rio Tinto on spot iron ore markets by chartering a large number of bulk carrier ships. New records are in the process. Great news for us longs!!!
a šta se tiče novog izgleda foruma tu se slažem s tobom!!
djeluje mi odbojno!!
Evo što kaže uprava atlanske plovidbe:naručili su još četiri nova broda isporuka 2011 i 2012.
S obzirom na vrlo dobru suradnju koju smo do sada imali sa navedenim brodogradilištem, na visoku kvalitetu gradnje sadašnje dvije novogradnje, ali osobito s obzirom na poslovnu politiku dugoročnog i stalnog obnavljanja naše flote, predstavnici Atlantske plovidbe d.d. su sa predstavnicima istog brodogradilišta dovršili i posljednje tehničke detalje pregovora za gradnju još četiri nova broda potpuno istih karakteristika. Novi brodovi graditi će se pod oznakama trupa: JEHI08C-001, JEHI08C-002, JEHI08C-003 i JEHI08C-004. Primopredaja tri od njih će uslijediti tijekom 2011. godine (30. travnja, 31. kolovoza i 31. prosinca), a primopredaja posljednjeg – četvrtog – će biti 31. ožujka 2012. godine.
Vaš link [thumbsup]
Vezano uz gore navedeno , evo zanimljiv link, gdje se ističe da ne postoji trenutno razlog da ovaj market počne padati. Naprotiv….
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,23725972-643,00.html
Gledajući stanje preko bare činjenica je da je vidljivo kapitaliziranje dobiti. Većina bulkera je rasla (NM, DSX,EXM), jedino je DRYS pao….Međutim svi ovi drugi su također imali mali pad otprilike dan dva prije, pa opet nastavili rasti….
Nafta opet obara sve rekorde (prešla 130)….
Evo o cem ja pricam. A jos uz to se i laze:
DRYS – 5,5 %
DSX +1,94
EGLE – 4,94
ESEA – 1,97
EXM +2.46
GNK – 4.84
NM +0.43
TBSI – 1.73
vecina? 😀