Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
@špancir
potpuno se slažem s navedenim. upravo zato je dobro da je BDI i sad visok jer tko zna kad će se ugovarati dotični brodovi. iskreno se nadam da nisu ugovoreni prije više od mjesec dana u vrijeme kad je BDI bio niži, ali mislim da je pogotovo ova uprava malo pametnija što se tih stvari tiče i da brodovi još nisu zaključeni…
p.s. kao što je smootko rekao stariji brodovi ATPLa su na spotu tako da se može očekivati i viša zarada u 2Q nego u prvom bar što se njih tiče. mada bi i sa ponovljenim 1Q bio zadovoljan…
Ne znam koji su brodovi na spotu (ako i jesu , mislim da su rijetki).No , to nije bitno – u svakom slučaju očekujem dosta jači 2Q nego 1Q , a razloga je više – uglavnom su već izneseni na raznim mjestima na forumu.
Vidim da su u Americi bulkeri duboko zaronili u crveno na početku.Ako tako ostane sutra ujutro bi kod nas moglo biti vrlo povoljne kupnje – već je danas ATPL srušena ispod 3,000.
Izgleda da slijedećih dana neće biti dosadno….
Sto mislite, isplati li se jos cekati na jednu malu tehnicku korekciju?
Imam viska casha pa sam mislio, jelte…
Ostalo mi od prodaje ATPL pred neki dan [tongue]
Nadam se da ne [pray]
[/quote]
Kolega KAMENAC ako ste bili strpljivi dočekali ste.
Imate moj stisak ruke i tapaš po ramenu ako ste do sada čekali s ulazom [thumbsup]
Ako su vas juče možda zasvrbili prsti onda samo jedno veliko sorry [embarass]
A ako čekate sutra da se korekcija produbi nadam se da će te fulati (nemojte zamjerit) [wink]
meni nije jasna jedna stvar.
Kako firma koja ima preko 200% dobiti može ići u minus?
I ovaj plus koji se dogodio bio je sa obzirom na poslovne rezultate minoran.
Ako ima tko koju pametnu neka mi odgovori
A ja baš mislio da neće tako skoro biti prilike da si pribavim još koju dionicu ispod 3000kn, kad li danas vidim odoše moji kupovni nalozi, baš lijepo…
Evo mogu se pohvaliti svojom četvrtom od ukupno 4 ovogodišnje kupnje ispod 3000, a još bez ijedne prodaje…
Nije da se hvalim nečim, samo napomena da treba imati i malo vjere u ono u što se ulažu novci…
meni nije jasna jedna stvar.
Kako firma koja ima preko 200% dobiti može ići u minus?
I ovaj plus koji se dogodio bio je sa obzirom na poslovne rezultate minoran.
Ako ima tko koju pametnu neka mi odgovori
Nema dovoljno likvidnosti da se probiju veliki a kada krene panika mali naprave kaos jer nema opet te likvidnosti.I tako u krug a onaj sto je prodavao velike kolicine sada ce skupljati nize,itd.
Da se malo vratimo na fundamente : zna li tko kada istječe bareboat Pelješcu ?
Upomoć Techman , Gardist , Geronimo , Bosun , Hogar……..i svi koji nešto znaju o tome.
prvi sam puta kupio ATPL na cijeni preko 3600 i imao sam vjeru u tu dionicu i kad je pala na ispod 2000 i kad su mnogi panično rasprodavali tako da me ove sitne oscilacije cijene više nikako ne mogu preplašiti niti zabrinuti…ovo sada doživljavam samo kao poklon da još malo dokupim po nižoj cijeni …zato se čudim da ovdje još ima nevjernih Toma koje ne shvaćaju vrijednost ATPL … jedina realnost je što naše tržište u isti koš trpa i prosječne i odlične i iskorištava nesigurnost ljudi koji su malo vremena dioničari pa se trzaju na svaki i najmanji pad cijene…s vremenom će i oni koji opstanu naučiti na razne podlosti kojima se služe fondovi pa će vjerojatno biti sve manje paničara a sve više informiranih koji znaju što su i zašto kupili …uostalom ne zaboravite da su svojedobno i fondovi bez problema iskeširali 3500 po komadu … a tada situacija nije bila tako jasna kao danas….pametnom dovoljno [thumbsup]
Upomoć Techman , Gardist , Geronimo , Bosun , Hogar……..i svi koji nešto znaju o tome.
Kao što vjerujem da znaš, 28.02.07 je istekao Konavle, a 30.09.07 Jadran.. dakle 7 mjeseci razlike. Ako se vodimo po tome tu smo negdje.
Inače, što se tiče Zagreba i Mihe, do prije 10-ak dana NISU bili ugovoreni, dalje ne znam.
Znam.
E hebi ga… tašt sam, što mogu…. 😀
Na meti su izgleda, a to se vidjelo na početku trgovanja, ATPL, DLKV i IGH. [angry]
Ma, u ovakvim uvjetima smanjene likvidnosti, a točno prate upravo volumene, mogu jednostavno raditi što ih je volja, mala bara puno krokodila, …