ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svi koji zele izaci mogu izaci, a na skupstinu se nije islo da bi se moglo izaci nego da se dionica ne relista sa burze …

Cek, cek znaci po tvojoj logici svatko tko je protiv relistanja dionice sa burze ce izaci, a svi koji nisu se pojavili ce ostati ? 🙂

Eto nas na pocetku. :(. Pa cu ponoviti. Kakve veze ima glasanje sa izlaskom i ne izlaskom ? Pardon delista … krivo napisah

Preporučam ti stambenu štednju kao jedan od najsigurnijih vidova ulaganja s koliko-toliko prihvatljivim prinosom koji je ipak bitno viši od oročene štednje.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Squeez out ne mora imati nikakve veze sa delistom.

Razumijem ja gdje je problem, ti si vjerojatno bio jako pametan i nisi shvatio da treba otići na skupštinu pa sad relativiziraš… ili si još bolje kupovao nakon deadlajna, misleći, ma bas me briga, oni će ionako sve otkupiti. Vrlo vjerojatno, al pitanje je po kojoj cijeni odnosno procjeni. Kad neće vise biti dionice na burzi onda će biti malo teze diskutirati o cijeni i fer vrijednosti sa vecinskima. Ponekad treba dobro razmisliti i biti agilan, a ne površan i zaključivati napamet.

Vidim ja da ti sve predobro razumijes i znas tko sto zna i misli tako da te vise necu ometati sa svojim glupostima. Neka ti je sretno !

Preporučam ti stambenu štednju kao jedan od najsigurnijih vidova ulaganja s koliko-toliko prihvatljivim prinosom koji je ipak bitno viši od oročene štednje.

Zapravo stambena štednja nije više isplativa i banke ju zatvaraju. Prošlo je zlatno vrijeme. Ja sam imao štednju koju sam započeo prije 12-ak godina po kamati od 3.2% i svakih par godina obnavljao ugovor. Ove godine sam dobio obavijest da s 31.12.2019. se zatvara šteodionica i sva će se sredstva prebaciti na oročenu štednju, te da ako želim mogu dobiti isplatu ušteđevine.

Dapače, upravo sam u potrazi za novim instrumentom “štednje” i ne nalazim ništa gdje bih uložio x, a dobio y>x.

Inače, i ja sam u sosu jer nisam bio u mogućnosti doći na skupštinu pa sad gledam što i kamo dalje.

Ove godine sam dobio obavijest da s 31.12.2019. se zatvara šteodionica i sva će se sredstva prebaciti na oročenu štednju, te da ako želim mogu dobiti isplatu ušteđevine.

Koja je to ?
Znam da je Zagrebačka svoju ugasila, a ja imam PBZ stambenu.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Inače, i ja sam u sosu jer nisam bio u mogućnosti doći na skupštinu pa sad gledam što i kamo dalje.
[/quote]

Ma ne brini bio na skupstini ili ne bio isto ti je. Dionica nije bezveze delistana. Cilj je otkupit cim veci dio jer je biznis krenuo a time ce i cijena dionice porasti … Tako da ces je moci ponuditi i prodati eh sad na tebi je po kojoj cijeni. Oni koji su glasali nisu u nista drugacijoj situacije od tebe. Svi se muce jel zadrzat ili prodati ….

Ove godine sam dobio obavijest da s 31.12.2019. se zatvara šteodionica i sva će se sredstva prebaciti na oročenu štednju, te da ako želim mogu dobiti isplatu ušteđevine.

Koja je to ?
Znam da je Zagrebačka svoju ugasila, a ja imam PBZ stambenu.
[/quote]
Zagrebačka banka. Kako su mi pojasnili, zarada je njima preniska da bi se isplatila (kamate na stambene kredite su izrazito niski pa se tržište za štedionicu smanjilo, a i kamate štedionice su male pa se još više smanjio broj zainteresiranih za ovu vrstu štednje. + DPS je izrazito malen). Sve u svemu, očekujem da je gašenje stambenih štedionica generalno stanje tržišta.
Kao što i sam znaš, sad se već govori o negatvinoj kamati za kredite pa onda nema smisla da su oba “proizvoda” banke u ponudi.

Ma ne brini bio na skupstini ili ne bio isto ti je. Dionica nije bezveze delistana. Cilj je otkupit cim veci dio jer je biznis krenuo a time ce i cijena dionice porasti … Tako da ces je moci ponuditi i prodati eh sad na tebi je po kojoj cijeni. Oni koji su glasali nisu u nista drugacijoj situacije od tebe. Svi se muce jel zadrzat ili prodati ….

inšalah, iz tvojih usta u Božje uši, riječi ti se pozlatile i ostale “skretnice” 🙂

Zapravo stambena štednja nije više isplativa i banke ju zatvaraju. Prošlo je zlatno vrijeme. Ja sam imao štednju koju sam započeo prije 12-ak godina po kamati od 3.2% i svakih par godina obnavljao ugovor. Ove godine sam dobio obavijest da s 31.12.2019. se zatvara šteodionica i sva će se sredstva prebaciti na oročenu štednju, te da ako želim mogu dobiti isplatu ušteđevine.

Dapače, upravo sam u potrazi za novim instrumentom "štednje" i ne nalazim ništa gdje bih uložio x, a dobio y>x.

[/quote]

Mogao su nekoga opunomoćiti. Lažu te oni koji kažu da je svejedno da li si bio i kako si glasao na skupštini. Društvo prema onima koji su glasali protiv ima obvezu otkupa. Oni mogu pokazati dobru volju pa otkupiti i od onih koji nisu bili na skupštini, ali nemaju obvezu da to učine. Nisu se slučajno dionicari odazvali u tom broju skupštini. A i sam znaš da kad jednom dionica ne bude na burzi da će je biti mnogo teze prodati jer neće biti interesa kao za one dionice koje su uvrstene na burzi.

Ja mislim da trezor ne moze kupovati dionicr onoga tko nije glasao protiv, bez odluke skupštine koja bi to dozvolila

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Pa može većinski vlasnik ili netko treći dati neformalnu ponudu, staviti nalog na burzu i otkupljivati. Ili nakon delista izravnim pozivom. Pogotovo ako je konačan cilj 100% vlasništva.

@one

Cilj nije 100% vlasništva…
Izlaze sa skoro ATH ponudom, i to mozemo zahvaliti addiko i Erste koji je kupio taj paket dionica, uz to su u međuvremenu dali jos 12 kn dividende…

Bolje za male dioničare jednostavno ne može…da im je bio cilj nasanjkati male i steći 100%, ima jedno 5 boljih i jeftinijih načina…

Možda zele biti fer.

Ne bi ovo radili da se ne zele rijestiti ostalih dionicara.

New Report

Close