ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šteta što ovo ide u delistiranje.
Ovo je bila najkvalitetnija dionica koju se moglo kupiti na zse. Imao sam je od 2014-2017. U nekim trenucima i više od 1000kom.
Naravno da većinski žele imati 100% svega što valja.

Najkvalitetnija dionica?

Većinski pokusavaju konsolidirati svoje turističko poslovanje u RH i logično je da zele povezati operacije u neku razumn i poslovno logičnu cjelinu.

Dionicu treba prodati, uzeti novce i kupiti nešto drugo od istih vlasnika ako ste već toliko zaljubljeni u njih.

Pitanje svih pitanja je što sada nakon što smo glasali protiv odluke?
Čisto sumnjam da su započeli ovaj proces samo da smanje troškove držanja dionica na buzi.
Prodati ili čekati konačni rasplet, tj. eventualno delistiranje?
Uzeti vrapca u ruci ili čekati goluba na grani?
Eh kad bih bio u glavi većinskim vlasnicima!

Kako to mislite eventualno delistiranje? 🙂

Gotova priča ljudi, gledajte malo širu sliku… Riješena je koncesija što znači da im s druge strane grad neće blokirati projekt Iza grada, uzimaju još par novih nekretnina, nije na odmet niti što su CERP riješili pa se tu nikome ne zamjeraju. Nema razloga da se više bave s burzom i malim dioničarima…

Delistiranje, spajanje, istiskivanje… Po tko zna koji put ljudi ignoriraju stvarnost i zamišljaju razne scenarije koji im se sviđaju ali nemaju veze sa stvarnošću. Realno, možemo svi skupa biti spremni što nisu ovo davno prije napravili kada je cijena bila 50-60 kuna i kada burza nije nikoga zanimala.

Mislim da dividende više neće biti, a ako ovo nije zadnji korak onda će to biti spajanje dionica. Meni osobno jedna od dražih dionica i biser koji sam davno oktrio, ali nažalost došlja je ljubav do svog kraja, treba biti realan.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Kako to mislite eventualno delistiranje? 🙂

Pardon, pogrešno sam se izrazio, mislio sam na istiskivanje.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ovdje je kao u Jurassic Park-u… sve puno dinosaura! Što je najgore većina ljudi na listi ima ispod 200 dionica…

Taj broj oko 200 nije bio broj dionica, već tokena.
Dinosauri su imali min. oko 1000 po glavi.

[/quote]

Prvo, nije lijepo nikoga nazivati dinosaurima, drugo, matematika ti je kriva. Ako oduzmes erste i addiko koji su bili na skupstini, ukljucis sve punomoci, dodes do broja da stariji ljudi imaju izmedu 150-300 dionica….

Pa jel se na skupštini glasalo o točki 3. dnevnog reda?

https://zse.hr/userdocsimages/novosti/XEqPnyb9UNthcdv0CmKeBA==.pdf

I jel se donijela odluka? Jest. Kako da uprava društva zna tko je glasao protiv i želi otkup? Pa tako da izjavi svoje protivljenje u skupštinski zapisnik i zatraži isplatu.

Obzirom da je bilo mnogo dionicara, tehnički je to rijeseno na drugačiji način, al defacto i de iure učinak je isti.

Cek, cek znaci po tvojoj logici svatko tko je protiv relistanja dionice sa burze ce izaci, a svi koji nisu se pojavili ce ostati ? 🙂

Svi koji su glasali protiv imaju mogućnost izaći. Zato su i išli na skupštinu.

Svi koji zele izaci mogu izaci, a na skupstinu se nije islo da bi se moglo izaci nego da se dionica ne relista sa burze …

Nema tebi pomoci. Toliko si neuk da ne znaš ni ispravan pojam upotrijebiti. Delista od delistirati, relista ne znaci nista, ali bi moglo značiti ponovno uključivanje na burzu, ponovno listanje – relistiranje.

Kako se na skupštinu islo radi “relistiranja”, ako je to bio prijedlog većinskog vlasnika i on je očito imao dovoljno glasova da ga provede?

Procitaj još jednom skupštinsku odluku (tocku) pod rednim brojem 3. pa ćeš vidjeti da izaći mogu samo oni koji su bili na skupštini i glasali protiv. Njima se društvo obvezuje otkupiti dionice.

https://zse.hr/userdocsimages/novosti/XEqPnyb9UNthcdv0CmKeBA==.pdf

Ovdje je kao u Jurassic Park-u… sve puno dinosaura! Što je najgore većina ljudi na listi ima ispod 200 dionica…

Taj broj oko 200 nije bio broj dionica, već tokena.
Dinosauri su imali min. oko 1000 po glavi.

[/quote]

Prvo, nije lijepo nikoga nazivati dinosaurima, drugo, matematika ti je kriva. Ako oduzmes erste i addiko koji su bili na skupstini, ukljucis sve punomoci, dodes do broja da stariji ljudi imaju izmedu 150-300 dionica….
[/quote]
Dinosauri su imali oko 1000 po glavi.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Eto nas na pocetku. :(. Pa cu ponoviti. Kakve veze ima glasanje sa izlaskom i ne izlaskom ? Pardon delista … krivo napisah

Drustvo ionako planira otkupiti sve dionice, jer drugacije ni ne bi delistali dionicu sa burze, no pitanje je da li ce imati dovoljnu količinu za squeeze out ….

Squeez out ne mora imati nikakve veze sa delistom.

Razumijem ja gdje je problem, ti si vjerojatno bio jako pametan i nisi shvatio da treba otići na skupštinu pa sad relativiziraš… ili si još bolje kupovao nakon deadlajna, misleći, ma bas me briga, oni će ionako sve otkupiti. Vrlo vjerojatno, al pitanje je po kojoj cijeni odnosno procjeni. Kad neće vise biti dionice na burzi onda će biti malo teze diskutirati o cijeni i fer vrijednosti sa vecinskima. Ponekad treba dobro razmisliti i biti agilan, a ne površan i zaključivati napamet.

New Report

Close