Kolega @mjanko
Ima tu i jedna stvar koju ne treba zapostaviti. Na prijavi za sudjelovanje na skupštini trebalo je navesti i broj dionica kojima skupštinar raspolaže.
To je čisto radi ustanovljavanja broja ‘prisutnih’ dionica na skupštini. Šta je sa onim dionicama koje prijavljeni dioničar kupi između datuma njegove prijave (npr, 01.10) i datuma do kojeg se može prijaviti za skupštinu (25.10.)? Po Vama one ne sudjeluju u glasanju, što mislim da je apsolutno netočno i zakonski neutemeljeno.
Točno tako. Malo sam se ja krivo izjasnio… I ja sam prijavio svoje i sve do 25.10. sam mogao dokupljivati i prijavljivati. I naravno da sudjeluju u glasanju i stoga se i vrši popis na dan xyz.
Radi se o onima trgovanim nakon 25.10. i mislim da se NEĆE moći tražiti otkup. Moguće da sam u zabludi ali ne mislim dokupljivati. Ako bude ipak DA onda bravo za one koji su počeli dokupljivati danas na 16x.
A tko Ti brani dokupljivati, a onda u zahtjevu za otkup prodaš “stare” dionice? Nemaju serijski broj.
Pozdrav, dali netko zna do kada ce se moci trgovati na burzi sa ovom dionicom nakon sto 5.11. prođe odluka o povlačenju dionica s uvrstenja na Zagrebačku burzu?
Nepoznato. Možda i oko 6 mjeseci.
A što se tiče rasprave mogu li se otkupiti dionice kupljene nakon 25.10. Nepoznato također.
Kontaktirao sam Excelsu u vezi toga.
Gosp. Rusković mi je brzo odgovorio kako nisu ni oni trenutno sigurni te da se provode konzultacije. Ovim putem mu se ponovno zahvaljujem na brzom i kvalitetnom odgovoru.
To je čisto radi ustanovljavanja broja 'prisutnih' dionica na skupštini. Šta je sa onim dionicama koje prijavljeni dioničar kupi između datuma njegove prijave (npr, 01.10) i datuma do kojeg se može prijaviti za skupštinu (25.10.)? Po Vama one ne sudjeluju u glasanju, što mislim da je apsolutno netočno i zakonski neutemeljeno.
Obično prijave za skupštinu imaju dosta mjesta za upisati “Po stanju SKDD na datum 25.10.2019.” Njima je ionako posao provjeriti koliko dioničar ima dionica pa zašto bi se moralo to napisati u prijavi. Ja sam rađe tako pisao kada nisam bio siguran hoću li još kupiti/prodati pa su mi uredno pobrojili glasove.
Nešto se valja iza brda ….
PROJEKT ‘CENTAR IZA GRADA’ Franković i Excelsa započeli pregovore oko podzemne garaže
Ne pamtim kad sam zadnji put vidio ovoliko ljudi na skupštini starijih od 60 god.
Dakle 90% ljudi ima od 60-90.
Daju nam elektroničke gadgete za glasanje a pojedini starci jedva dišu. Bit će zanimljivo.
Tko preživi, pričat će. Doslovno.
Strašna gužva je na skupštini, jako sporo ide sa prijavama na skupštinu.
Sramota!
Strašna gužva je na skupštini, jako sporo ide sa prijavama na skupštinu.
Sramota!
Zapravo nisu gužve ljeti za žićaru, nego samo ih oni loše organiziraju 🙂
Ajd dobro, bar će nekolicina burekdzija konačno vidjeti Dubrovnik… i potrošiti za burek na Stradunu! 😁