ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma i taj SUNH i SUKC i slične price nisu vrijedne ostajanja. To su sve zanemarive cifre na vase uloge.

Ja bih se složio s ostajanjem da tržište u nas i u svijetu ne nudi nikakve prilike, al prilika uvijek ima. Samo ih treba na vrijeme prepoznati i ispravno procijeniti njihov potencijal i vjerojatnost za stvarnu realizaciju.

K tome, cijena koja je na burzi, nitko mi ne može reci da je nepovoljna i da značajno podcjenjuje vrijednost dionice. Nema tu premije kao kod preuzimanja, al fer cijena vjerojatno nije daleko veća od ponuđene odnosno burzovne.

A sad se prisjeti ijednog pozitivnog primjera gdje je firma delistana, a dionicari su nakon delista mnogo bolje prošli nego da su ostali vlasnici dd-a?

Ne mora se ni daleko ići, usporedite cijenu kada se istraturist delistirao i koliko su dobili nakon što ih se spojilo sa PLAG. Bilo je dugo čekanje, ali zato pristojan prinos.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Da, ali delist je na ISTT napravila Zaba, a isplatu PLAG. Ovdje je sve u okviru defacto istih vlasnika, pa zato ne očekujem nikakve nove senzacije u ikakvim budućim ponudama.

Na kraju krajeva, svak će napraviti najbolje, po vlastitoj procjeni… ja nemam osobno loših iskustava sa delistanjima (ustvari imam jedno), al da idete sada propitati korisnike foruma koji su delistani u brojnim drutvima, vjerujem da bi velika većina njih danas napravila suprotno i uzela novce prije delista. Ako se bas ne bi radilo o totalno ‘unfair” ponudi. I to većina onih u SNHO cuspajzu koji su se kleli kako super napravili kada su ostali “u loncu”.

Izvješće:
https://zse.hr/UserDocsImages/financ/ATLN-fin2019-3Q-NotREV-N-HR.pdf

Pad prihoda zbog zatvorenosti žićare određeni period. Rast rashoda zbog plaćanja zaostalih koncesijskih naknada.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

ništa ne raste do neba – pad potratnnje

pogotovo kad nabijas cijene

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Udrili su u zid sa dizanjem cijena ulaznica za žičaru. Vrijeme je za pronalazak i drugih prihoda.
Premda valja napomenuti da je žićara bila zatvorena oko 2 mjeseca tako da je upitno koliko je slabija potražnja. I to 2 ključna mjeseca. Rashodi povećani jednokratno i više se neće ponoviti jer su platili zastale naknade.
Izvješće koje mi ne govori puno. Nemam pravu sliku zbog ta 2 ključna faktora.
Ali na prvi pogled prepadne postojeće dioniačare i usmjeri ka prihvaćanju ponude 191,81 kn.

A tko kupuje dionice za dioničare koji se odluče na delisting?

Pod pretpostavkom da se njih 5% odluci na izlazak iz price, na kapaitalizaciju vecu od 600 milijuna kuna, to ispada cca 30 milijuna kuna odljeva likvidnosti.

Moje viđenje svega ovoga je slijedeće:
1. Obzirom da je žičara tek počela raditi 29.6., vjerovatno je došlo do poremećaja u kompletnom lancu te s toga ulaz u 7 mjesec nije bio isti kao i prošle godine
2. 2 dana koja nije radila može sudjelovati max sa 3% smanjenja putnika
3. Tek Q4 može reći dali je došlo do zasicenja, tj. dali je karta pre skupa i samim time imamo smanjenje putnika….pad posjetitelja bilježe i zidine(al imaju povećanje prihoda), samo one ove godine koštaju 200 kn

Po meni će Q4 biti relevantan za priču dali smo dodirnuli vrh sa cijenom, moje osobno mišljenje je NE….
Isto tako očekujem slijedeće godine povećanje cijene karte za iznos koncesijske naknade…

To su moja očekivanja…i iznosim svoje mišljenje, nije nagovor na ništa

Da li postojeći dioničari kupovinom ovih dana imaju pravo na isplatu po otkupnoj cijeni?
Dakako, da otiđu na Skupštinu i glasaju protiv.
Jer ja mislim da da. Ali kako je Erste i Adikko nestao s bida, onda više nisam siguran.
Jer mi nema smisla da im valja po 188, a ne valja po 172 kn.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

@Djubre

Mislim da nemaju jer se popis za skupštinu radio 25.10. Znači da oni koji kupuju danas ili sutra itd nemaju prava na osnovu tih dionica prisustvovati skupštini niti glasati protiv.

Baš sam išao pažljivo pročitati poziv na GS. Dakle, u pozivu je jasno navedeno da se za GS mogu prijaviti oni koji posjeduju dionice na dan 25.10.2019, što znači da oni koji sada kupuju, a na dan 25.10 nisu imali dionice, na mogu se prijaviti za GS, samim time ne mogu glasati protiv i ne mogu steći pravo na otkup. Međutim, kolega Djubre pita šta je sa onim dioničarima (on ih je nazvao postojećim) koji su na dan 25.10. imali dionice, i koji pretpostavimo sada dokupljuju po nižoj cijeni, da li oni imaju pravo na otkup tih novodokupljenih dionica ? To nije eksplicitno definirano u pozivu, ali ja bih to prije protumačio kao DA, imaju pravo, nego kao NE, nemaju pravo. Evo zašto:
u pozivu se kaže da će Društvo otkupiti dionice od svih dioničara koji glasaju protiv, na njihov zahtjev, ne precizira se kada su te dionice stečene, da li prije 25.10 ili poslije. Također, u dopisu koji su dobili dioničari piše eksplicitno da dioničar koji je glasao na skupštini protiv i tako stekao pravo na otkup, može tražiti otkup svih dionica koje posjeduje ili samo dio dionica koje posjeduje, ne precizira se datum stjecanja dionica za koje se traži otkup. Isto tako, netko se mogao prijaviti za GS na dan 01.10 sa recimo 1.000 dionica, a onda do 25.10 dokupiti još X dionica, pa koja je onda razlika da li ih je kupio prije 25.10 ili poslije 25.10 ? Tako da po meni, slažem se sa kolegom Djubre i mislim da se za novokupljene dionice može tražiti otkup po pravičnoj naknadi od 191,8 kn.

Pozdrav, dali netko zna do kada ce se moci trgovati na burzi sa ovom dionicom nakon sto 5.11. prođe odluka o povlačenju dionica s uvrstenja na Zagrebačku burzu?

New Report

Close