iako moram priznati da dosta ljudi napominje na da je cijena karte skupa, al sve to zaborave cim stignu gore i vide brutalan pogled….
kolega, i ja sam smatrao da je karta preskupa, ali bio sam prošli tjedan na siciliji pa sam išao pod etnu, povratna karta za žičaru (jaja a ne gondola) dođe 30 eur (znači cca 220 kn), a u kombinaciji sa vozilima koja voze skroz pod vulkan karta je 65 eur … tako da, ako mogu i drugi po svijetu derat turiste, ne vidim zašto ne bi i mi …
Nista nisam rekao….vec da imaju monopol….isto ko i zidine…da slijedece godine stave 200 kn, opet isto bi bilo…
“U radu Skupštine imaju pravo sudjelovati svi dioničari koji su upisani u depozitoriju
Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na kraju dana 25. listopada 2019 godine”.
Dakle, od danas novi dioničari ne mogu sudjelovati na Skupštini niti tražiti otkup dionica od Društva.
Čisto da neki novi ne bi uletio s prethodnim ciljem.
A panike.
Izmaknuli se Erste i Addiko, odjednom panika.
Mislim da vam je puno pametnije otići na Skupštinu i prihvatiti otkupnu cijenu 191,81 nego li prodavati na ovim razinama. Suludo.
Ako ne možete, radije dajte nekomu punomoć. Par kolega s foruma se već izjasnilo da ide…
A panike.
Izmaknuli se Erste i Addiko, odjednom panika.
Mislim da vam je puno pametnije otići na Skupštinu i prihvatiti otkupnu cijenu 191,81 nego li prodavati na ovim razinama. Suludo.
Ako ne možete, radije dajte nekomu punomoć. Par kolega s foruma se već izjasnilo da ide…
Zašto, možda će uskoro biti i po 100-120 kn:), zato je ZSE eldorado svih prilika, i bolje da se ne razvije:)
po meni ovdje može biti svega i svačega! i dobrog i lošeg, a dionica kotira još barem 6-7 mj! 3Q, godišnje i 1Q… a do onda….i nakon toga…može biti i smak svijeta! ja definitivno ostajem unutra, pa kud puklo da puklo!
Ajd navedi tri razloga zašto ostati i tri razloga zašto ne ostati?
OSTATI
1. stabilna tvrtka bez dugova
2. monopol na tržištu
3. dividendna politika
4. ako turizmu krene lošije to će zadnji osjetiti Dubrovnik
NE OSTATI
1. nemogućnost laganog raspolaganja imovinom radi delistiranja
2. potencijalno istiskivanje
3. gubitak povjerenja u vlasnika nakon ovog delistiranja.
Mislim da netko tko ima viška novca, da ga nije loše djelomično parkirati ovdje
NE OSTATI
Slažem se sa svime osim s ove dvije točke. Mislim da je to također razlog za ostati jer tada će se dobiti bolja cijena od ove trenutne otkupne.
OSTATI
2. monopol na tržištu
3. dividendna politika
NE OSTATI
Od svega nabrojanog samo ovo mi je razlog za ne ostati u dionici:
Do istiskivanja je dug put, a kad i ako bude, cijena će biti dosta veća od sadašnje …
OSTATI
2. monopol na tržištu
3. dividendna politika
NE OSTATI
Ja mislim da prilično neobjektivno sagledavas situaciju sebe kao manjinskog vlasnika. Kad jednom dionica vise ne bude na burzi instrumenti zaštite tvojeg vlasništva i prava bit će minimalni. Na kraju krajeva, moguće će Luksici u sklopu neke konsolidacije utopiti društvo u neku vecu cjelinu, Luksuzne hotele ili PLAG. Iz te perspektive je po meni mnogo bolje izaći, a ako bas ne želiš, onda uzmi PLAG ili sto slično gdje su ti defacto vlasnici isti.
A sad se prisjeti ijednog pozitivnog primjera gdje je firma delistana, a dionicari su nakon delista mnogo bolje prošli nego da su ostali vlasnici dd-a?