opcija traje dva mjeseca nakon upisa u sudski registar i objave na zse. koliko će biti potrebno za upis? mjesec, dva, tri…? imam podosta papirića i sam kalkuliram, a u dubrovnik nikako ne mogu. da li netko zna koliko vremena dionica još kotira na burzi nakon upisa u sudski registar i objave službenog delistinga? meni je negdje u glavi ostalo 60 dana. dakle, otprilike do ožujka slijedeće godine! ili sam u krivu?
Moraš na skupštini izraziti svoje protivljenje odluci i to mislim mora biti navedeno u zapisniku koji vodi javni biljeznik. Pojedinacno odnosno ponaosob. Ili moraš dati nekome punomoć da to ucini za tebe. Alternativno možeš prodati na burzi ako se održi ta i takva cijena.
Ako imaš dosta papirića kako sam tvrdiš. onda bi svakako trebao otići na skupštinu. Meni je naruzmljiva ta nebriga za vlastitu imovinu. Većina vas nikad ne posjeti nikad skupštinu, a puna sam vam usta nepravde kada vam potpuno legitimno i zakonito pokusaju uskratiti neka prava. Pored prava, postoje i obveze odnosno briga za vlastitu imovinu.
opcija traje dva mjeseca nakon upisa u sudski registar i objave na zse. koliko će biti potrebno za upis? mjesec, dva, tri…? imam podosta papirića i sam kalkuliram, a u dubrovnik nikako ne mogu. da li netko zna koliko vremena dionica još kotira na burzi nakon upisa u sudski registar i objave službenog delistinga? meni je negdje u glavi ostalo 60 dana. dakle, otprilike do ožujka slijedeće godine! ili sam u krivu?
Člankom 332. st. 7. Zakona o tržištu kapitala propisano je da se odluka o povlačenju dionica s uvrštenja
na uređenom tržištu upisuje u sudski registar i stupa na snagu, ako je odluka donesena većinom većom
od devet desetina danih glasova, danom upisa odluke u sudski registar, izuzev ako je odlukom određeno
da počinje djelovati tek protekom određenog roka od upisa odluke u sudski registar, odnosno u svim
ostalim slučajevima, protekom 6 mjeseci od dana upisa odluke u sudski registar.
Tu sada imamo slijedeću matematiku, pod predpostavkom da neće ići na istiskivanje
Ove godine smo imali dividendu 12 kn. U ovom micanju sa ZSE će društvo potrošiti po mojoj procjeni oko 130.000 dionica x 192 kn = 24.864.000,00 kn, tj ako prebaciš ovo u divku cca 7,5 kn.
Moj ulaz je 160 kn – 11 kn -7,5 kn = 141,5 kn
To znači da ubuduće će biti 3.200.000 dionica(+ vlastite, njih ne računamo ovdje). Divka će biti minimalno 50% neto dobiti, ako ćemo gledati PLAG i ALH, vjerujem da će ovdje biti i 70% godišnje. EPS u 2020 godini će bit 9-10 kn. Divka na to će biti 7 kn.
Na moju cijenu ulaska u ovoj godini to je 5% slijedećih 50 godina u prosjeku….e sad svatko za sebe odlučuje. Moj prijedlog svakome ko ima više od 400 dionica da ode na skupštinu, posluša što će tamo biti, glasa protiv, da sebi ostavi mogućnost kalkulacije, i onda napravi odluku što i kako dalje….
imati delistane dionice je pušiona žešča i tvoj ra-čun će ti brzo prisjestimao ti 5 ili 10 posto divke
kolega one
sve ti je to meni poznato, ali u du nemogu nikako. od mene nigdje nisi pročitao nešto kontra vlasnika, i vodim brigu o svojoj imovini. samo neznam koja varijanta je sada meni najbolja. ako netko i glasa kontra, ne mora dati dionice u otkup. meni nije problem niti ostati unutra. evo, investimir je postao izvadak iz zakona, tako da vremena za prodaju na burzi još ima dovoljno. sad razlika od 4-5 kn.. za dvodnevne troškove izleta u du + dnevnice!
najveća nepoznanica su mi plavi expert i sada već tri skrbnička adikko banke koji marljivo skupljaju sve ponuđeno na 187 kn. a nedavno su upravo oni prodali cca 33000 kom expertu!
što se od onda promjenilo? što oni znaju, a mi ne znamo?
kolega one
sve ti je to meni poznato, ali u du nemogu nikako. od mene nigdje nisi pročitao nešto kontra vlasnika, i vodim brigu o svojoj imovini. samo neznam koja varijanta je sada meni najbolja. ako netko i glasa kontra, ne mora dati dionice u otkup. meni nije problem niti ostati unutra. evo, investimir je postao izvadak iz zakona, tako da vremena za prodaju na burzi još ima dovoljno. sad razlika od 4-5 kn.. za dvodnevne troškove izleta u du + dnevnice!
najveća nepoznanica su mi plavi expert i sada već tri skrbnička adikko banke koji marljivo skupljaju sve ponuđeno na 187 kn. a nedavno su upravo oni prodali cca 33000 kom expertu!
Nista oni ne znaju sto mi ne znamo. Skupljaju da bi prodali drustvu, na skupstini ce glasat da su protiv delistiranja i uzeti cca 2% na par mjeseci. Bolje nego da im visak casha stoji na racunu.
kolega one
Ti da imaš vecu količinu kao sto navodis, sjedio bi u prvome redu na skupštini. Ja bih, iako pitanje je sto je tebi veća, a sto meni… količina. Erste će prodati jer ne može ostati u neuvrštenom papiru. Erste možda nije znao za namjere većinskog vlasnika, a možda se okladio na 1-2% razlike u cijeni do delista.
Ako je većinski odlucio da ucini to sto predlaže, onda vjerojatno nema vise nikakvih bitnih nedoumica.
kolega
kaj dobivam ako prisustvujem skupštini? u prvom ili zadnjem redu. samo pravo koje mogu, a i ne moram iskoristiti.
erste (fondovi općenito mislim da su dobili slobodnije ruke do nekog postotka) ne mora prodati. vidi najavljeno AZ-ovo ulaganje u pivovaru. a zakaj adikko sa tri skrbnička agresivno kupuje? za 2% zarade!!?? čisto sumnjam!
Mirovinski fond ne može drzati izvršteni papir. Može drzati neuvršteni papir ali samo ograničeno vremensko razdoblje dok se isti ne uvrsti (zbog izrade i odobravanja prospekta, regulatornih i drugih razloga, u skladu sa Zakonom i regulatornim okvirom).
Skrbnički kupuju jer nisu bedaci pa vide o kojoj vrijednosti se na ovim cijenama radi.
Ima dosta ljudi kojima nije bitno trgovanje, pa većina realne ekonomije se sastoji od firmi koje nisu d.d. i ne možeš ih tako lako prodati kad ti se sprdne.
Da sam ja vlasnik dionica ATLN, sigurno ne bih ostao u dionici da se predlaže njezino delistiranje. Pogotovo imajući u vidu ponudjenu cijenu odnsono tromjesjecni prosjek.
16.10.2019 – tripadvisor
Had about a 30 minute wait to get into a gondola which hold about 20 people and takes about 5 minutes to get to the top.
kes masina radi canga canga i sredinom 10 mjeseca
iako moram priznati da dosta ljudi napominje na da je cijena karte skupa, al sve to zaborave cim stignu gore i vide brutalan pogled….
Da sam ja vlasnik dionica ATLN, sigurno ne bih ostao u dionici da se predlaže njezino delistiranje. Pogotovo imajući u vidu ponudjenu cijenu odnsono tromjesjecni prosjek.
Koliko ti treba da bude dosadno u zivotu da komentiras dionice koje nemas i nikad ih neces imat ?