ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne razumijem što se želi reći! kakav prag spominjete i zašto bi expert ponudio više?
ne vjerujem u taj scenarij. a koliko će skupiti excelsa dionica…. po meni vrlo malo.

usput, ima li netko iz SZ HR da ide na skupštinu? čk, vž, kc, kž, bj..

Kolega KAMA3 iz Zagreba ide na GS pa ga pokušajte kontaktirati. Trebat će Vam ovjereni dokumenti (prijava i punomoć – imate ih na stranicama excelse). Originale šaljete kolegi, a kopije mailom u excelsu (gđa. Cebulc Negodic.

Cekaj trebali bi isplatit 3 mjesecni prosjek? Do dana isplate? Hm, zasto onda ovi fondovi i veci ne pokupe jos vise i dignu jos puno vise taj prosjek ako ce tako isplacivati?

ne razumijem što se želi reći! kakav prag spominjete i zašto bi expert ponudio više?
ne vjerujem u taj scenarij. a koliko će skupiti excelsa dionica…. po meni vrlo malo.

usput, ima li netko iz SZ HR da ide na skupštinu? čk, vž, kc, kž, bj..

Kolega KAMA3 iz Zagreba ide na GS pa ga pokušajte kontaktirati. Trebat će Vam ovjereni dokumenti (prijava i punomoć – imate ih na stranicama excelse). Originale šaljete kolegi, a kopije mailom u excelsu (gđa. Cebulc Negodic.

[/quote]

Malo mi je glupo što na punomoći ima mjesto za potpis opunomoćenika, nisam siguran hoće li bilježnici htjeti ovjeriti potpis opunomoćitelja ako nisu oba potpisa na papiru. Kod drugih punomoći nema mjesto za potpis opunomoćenika.
Prijavu ne treba ovjeriti, samo punomoć.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Pojedincima je svejedno izašli na burzi po 182-188 ili otišli u Dubrovnik na Skupštinu.
Pa ako imate oko 200 dionica, nekima je lakše izaći ovih dana na burzi nego li putovati. Gorivo, autocesta, hrana i smještaj izbriše razliku koju neki dobiju odlaskom na Skupštinu i glasanjem protiv delistiranja.

Ja i dalje idem u Dubrovnik.

Baš tako, ja imam nešto…120 komada. Ne da mi se petljati s tim, dosta će nas malih prodati koji imaju par stotina komada.

Sa nekih 30-ak tisuca kuna u ovoj dionici odlucih ostati unutra, necu se obogatiti niti propasti sa tom sumom, no ocekivam izdasne dividende (15-ak%) u narednim godinama ako me u medjuvremenu ne istisnu (bojim se da ce prikupiti 95%). Nije neki veliki rizik, pa vrijedi pokusati.

Ovi iz CERP.a nisu sposobni niti stavili dionice na prodaju. Da malo počaste sirotinju.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Baš tako, ja imam nešto…120 komada. Ne da mi se petljati s tim, dosta će nas malih prodati koji imaju par stotina komada.

I ja imao toliko. Prepolovio, a s ostatkom ostajem, pa što bude.

Tu sada imamo slijedeću matematiku, pod predpostavkom da neće ići na istiskivanje
Ove godine smo imali dividendu 12 kn. U ovom micanju sa ZSE će društvo potrošiti po mojoj procjeni oko 130.000 dionica x 192 kn = 24.864.000,00 kn, tj ako prebaciš ovo u divku cca 7,5 kn.

Moj ulaz je 160 kn – 11 kn -7,5 kn = 141,5 kn

To znači da ubuduće će biti 3.200.000 dionica(+ vlastite, njih ne računamo ovdje). Divka će biti minimalno 50% neto dobiti, ako ćemo gledati PLAG i ALH, vjerujem da će ovdje biti i 70% godišnje. EPS u 2020 godini će bit 9-10 kn. Divka na to će biti 7 kn.

Na moju cijenu ulaska u ovoj godini to je 5% slijedećih 50 godina u prosjeku….e sad svatko za sebe odlučuje. Moj prijedlog svakome ko ima više od 400 dionica da ode na skupštinu, posluša što će tamo biti, glasa protiv, da sebi ostavi mogućnost kalkulacije, i onda napravi odluku što i kako dalje….

Preniska ti je procjena za EPS.
EPS je prošle godine, dakle 2018. (ako izbacimo rezervacije za zaostalu koncesiju (18.28 mil.), a uključimo koncesiju za tekuću 2018. godinu (9 mil.) bio oko 12.2 kn.

Nakon toga je povišena cijena karte i dolasci u Dubrovnik su znatno narasli (i to dobrim dijelom izvan sezone, kad žičara ima kapaciteta za rast).

Dakle, za 2020. očekujem oko 15 kn EPS.

Inače, ako odete na skupštinu i glasate protiv zato da bi imali opciju izlaska po 192 kn, trebate imati na umu da ta opcija traje samo 2 mjeseca.

opcija traje dva mjeseca nakon upisa u sudski registar i objave na zse. koliko će biti potrebno za upis? mjesec, dva, tri…? imam podosta papirića i sam kalkuliram, a u dubrovnik nikako ne mogu. da li netko zna koliko vremena dionica još kotira na burzi nakon upisa u sudski registar i objave službenog delistinga? meni je negdje u glavi ostalo 60 dana. dakle, otprilike do ožujka slijedeće godine! ili sam u krivu?

New Report

Close