ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja sam izašao s pola, ubacio u lrh i ako tamo zaradim vraćam se i s tih pola.

Možda ti je najbolje da rasprodaš i ATLN i LRH jer mislim da bitno višu cijenu nećeš vidjeti niti na jednoj niti na drugoj.

Evo opet ovaj čičak. I na jednoj i na drugoj imam više od 100% plusa, tako da te pare treba sačuvati pa makar ne zaradio dodatno. U obadvije se osjećam sigurno moj sokole

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Nije mi jasan ovaj “expert”.
Ako će država prodavati po prosječnoj cijeni prethodnog dana, zašto se ne makne sa bid-a ili čak i proda nešto. Cijena padne na 175-180 i onda preuzmu cijeli državni paket… i gle čuda, zarade masu više nego li na 186 kn.
Atomska fizika za naše fond menadžeriće.
Svi na dobitku osim Države…ali njih boli briga ionako.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Nije mi jasan ovaj "expert".
Ako će država prodavati po prosječnoj cijeni prethodnog dana, zašto se ne makne sa bid-a ili čak i proda nešto. Cijena padne na 175-180 i onda preuzmu cijeli državni paket… i gle čuda, zarade masu više nego li na 186 kn.
Atomska fizika za naše fond menadžeriće.
Svi na dobitku osim Države…ali njih boli briga ionako.

Mozda zato sto jos netko ceka taj isti drzavni paket?, bezveze pricam
Al isto tako ste se malo previse uzivili zbog Erstea,

Mudar potez Erstea, s obzirom na mogućnost prikazivanja/vrednovanja istih u knjigama (metoda procjene) + potencijalno solidan dividendni prinos u odnosu na ostala portfeljna ulaganja (ukoliko ne prihvate ponudu za pravičnu naknadu). Sve u svemu – zanimljivo!

Mudar potez Erstea, s obzirom na mogućnost prikazivanja/vrednovanja istih u knjigama (metoda procjene) + potencijalno solidan dividendni prinos u odnosu na ostala portfeljna ulaganja (ukoliko ne prihvate ponudu za pravičnu naknadu). Sve u svemu – zanimljivo!

Zdrava logika govori da nece izaci u ovoj rundi…jer onda izlaze s minusom…ista stvar je bila kod SUNH, i ko je ostao do kraja zajedno s fondom, znamo kako je prosao….

Sve je to sjajno ali jedna lasta ne čini proljeće.
Kod SUNH su skupili preko 95% i istisnuli male bez problema. Tko je ostao morao je pričekati 2-3 godina, malo se tu kamata skupilo i dobio sjajnu cijenu.
Ja osobno sumnjam da će kod ATLN skupiti preko 95%, a najgora mi je solucija ostati zarobljen unutra par godina. naročito što je SUNH bio na velikom rastu tržišta a sada svi zazivaju neki pad.
Par godina na padu tržišta čekati mi je previše. Ne znam što se tu može sve dogoditi.
Jedino se nadam dobroj ponudi na skupštini, predat ću im svoje dioncie. Hvala im i doviđenja.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

@djubre

Ti se nadas dobroj ponudi na skupstini?, pa dragi moj vec netko vrijeme se zna cijena po kojoj ce otkupiti sve dionice od dionicara koji na skupstini glasaju protiv.

Strasno….

Ja ne znam koja je otkupna cijena.
Znam samo da ste zvali Excelseu i Ruskovića 100 puta i pilali ih u vezi prosječne ponderirane cijene, te da li blok transakcija ulazi ili ne ulazi u to. Ljudi to nemaju pojma jer se ne bave s time. Pitali burzu i burza im poslala rješenje.

To im je prošlo s Bellevue i Excelsior. Ali ako misle da ću im ja dati svoje dioncie po 191,81kn… naravno da neću. Neka daju poštenu ponudu. Prije toga je cijena na burzi bila 195-197 kn i nitko nije izašao. Koji kur._c bi izašli sada po 191,81 (+ kamata)?

Čamiti radije u njoj godinama i djeliti dobit s njima…

@djubre

Ti se nadas dobroj ponudi na skupstini?, pa dragi moj vec netko vrijeme se zna cijena po kojoj ce otkupiti sve dionice od dionicara koji na skupstini glasaju protiv.

Strasno….

Ovisi što im je cilj, ako žele skupiti čim više dionica, morati će ponuditi više, po ovoj cijeni 191,8 kn nekako sumnjam da će puno malih prodati. Dioničari koji glasaju protiv nemaju obavezu prodati dionice društvu, već samo stječu pravo na zahtjev za otkup ukoliko im cijena odgovara ….

Evo ja danas prodao pola po 186, a ostatak odregistrirao i na njih planiram zaboraviti. Neka stoje do mirovine.

S obzirom kako nisam bio siguran da li ću ići na Skupštinu ili ne, maloprije sam kupio još ATLN tako da sam se sada prisilio otići.
Čekam još na bid-u… i dodat ću još malo ako se Država odluči istovariti.

Ovih dana, kad budem znao točan broj dionica, ću ispuniti onaj obrazac za sudjelovanjem na Skupštini.

Glasat ću protiv delistiranja i nadati se poštenoj “pravičnoj” naknadi. U najgorem slučaju, ako ta naknada bude loša, ostat ću i uzimati dividendu dok me ne izbace.
A mislim kako njima nije u interesu djeliti dobit niti nas držati dugo unutra budući da na iznos otpremnine obračunava se kamata u visini eskontne stope Hrvatske narodne banke uvećane za pet postotnih poena za vrijeme od upisa odluke glavne skupštine o prijenosu dionica u sudski registar pa do isplate manjinskim dioničarima.
To može mnogo narasti tijekom godina. pogledajte samo SUNH i SMNS.

Mnogo sreće i vidimo se u Dubrovniku.

New Report

Close