ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RAZRIJEŠEN GORDIJSKI ČVOR Excelsa nekretnine platit će Gradu 26 milijuna kuna

kad seono žičara otvara,,, doduše napisao sam tada riječ mislim…..

RAZRIJEŠEN GORDIJSKI ČVOR Excelsa nekretnine platit će Gradu 26 milijuna kuna

Dogovoreno 15%. Vjerujem da se ATLN izborio i da ce u ugovoru pisati “na 50 godina” a ne kao do sad “do 50 godina”.

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

Čuj ti njega, on bi, on bih, oni bi rado ŽELJELI i 50%, ,,, sramota,,,, možda nacionalizirati,,, frajeri zaradite nešto svojim rukama, znojem, čisto, pa če splasnuti želje, ,,,,, pih kakvi likovi,,,,,,,

Cjelokupni dug iz prošlosti bio je temeljen na 15 posto, a tri puta se taj postotak izglasao na Gradskom vijeću i upravo je to razlog zašto se ide s jednakim postotkom u budućnosti. Mislim da je to opravdano. I ja bih želio 20, 30, 40, 50 posto… Je li realno da ćemo to dobiti? Nije. – objasnio je gradonačelnik

Sun Tzu – [b]Umijeće Ratovanja[/b] & George S. Clason - [b]Najbogatiji čovjek u Babilonu[/b] vrijedi pročitati

E sada kada su se uspjeli dogovoriti po povoljnjim uvjetima cijena dionice slobodno otići preko 200 kn, jer po prvi puta nema rizika utega koncesijske naknade.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/jedna-od-najvecih-dubrovackih-atrakcija-uskoro-ponovno-u-funkciji-ovim-sporazumom-je-razrijesen-devetogodisnji-gordijski-cvor/9035477/

ovo je zanimljiva/znakovita rečenica:
<>

Otkad sam u ovoj dionici, a to je odavno, što Vlahušić, što Franković, već je nekoliko puta trebalo biti rješeno!
Ja ovom tipu ništa ne vjerujem i tek kad Rusković službeno napiše kolika je koncesija, tek tad vjerujem da je rješeno!
A tada …. sigurno iznad 200.
Podlanica bi sigurno doplivala do Kornata, a i Sokolić bi doletio… zato zovi… samo zovi..
Hvala ti na pozdravima

Čovjek mora biti dovoljno velik da prizna svoje pogreške, dovoljno pametan da od njih ima koristi i dovoljno jak da ih ispravi.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/jedna-od-najvecih-dubrovackih-atrakcija-uskoro-ponovno-u-funkciji-ovim-sporazumom-je-razrijesen-devetogodisnji-gordijski-cvor/9035477/

bit će da je pala neka para na privatni račun. ako se je vlahušić nešto ogrebo, pa i šuica, red je da se i frankoviću štogod isplati. a građani dubrovnika…. bolje vam je da ste dobili nogom u guicu nego direkt u glavu. od ovih naših para neće te dobiti ama pa baš ništa. sve će vam uhljebi pojesti.

who dares, wins

46 milijuna kuna + 15% za ovu godinu + zicara nije radila 2 mjeseca. Spas ove dionice kupac iz topa10 koji skuplja. No opet se pokazuje da su hrvatske dionice pune iznenađenja.

Kad odrade slijedeći kvartal po novim cijenama, a bez tereta neuzvjesnosti oko koncesije, uz neki novi nekretninski projekt i uz stabilnu politiku dividende, otvara se priličan potencijal za rast. Nije to prejeftina dionica ali mislim da ima potencijala

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Ova firma ima monopol, nema konkurencije, ima ogroman pricing power (turisti kad dođu jednom u Dubrovnik ne gledaju da li će platiti 150 ili 190 kuna za to iskustvo). Ovo su ključne stvari za biznis, koje 99.9% biznisa nema. A sad više nema ni neizvjesnosti oko koncesije.
A kad se uzme u obzir povišenje cijena, rast dolazaka u Dubrovnik (pogledajte statistiku aerodroma) i manjak rezervacija za prethodna razdoblja koncesije (što je znatno jednokratno smanjilo profit zadnje dvije godine), na ovim cijenama će P/E opet biti valjda oko 12.

Ali što to znači prosječnom burekdžiji odavde, on ne zna razliku ekonomskog “moata” koji daje ovako unikatan biznis i Elliottovog vala.
Ili neke mehaničke formule u koju samo ubaciš sirove brojke s mojedionice, pa onda na temelju toga “pokratiš” ATLN, a “produljiš” Agrokorov toksični otpad netom prije potpunog potopa… 😀

New Report

Close