ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U prethodnih 15-ak dana, skrbnički Interkapital minimalno 2.300, a skrbnički Addiko oko 4.000 dokupili.
(podaci na temelju promjene Top 10 SKDD)
Kako i gdje nemam pojma, jer redovnog prometa je bilo oko 2.200.
No očito se pomalo preslaguje vlasništvo.
Što po meni uopće nije loše. 🙂

halfte trinken, halfte Šarcu geben

http://mobile.dubrovniknet.hr/novost.php?id=56038#.WcDl-PAj7qB

Danas na Dnevniku NOVE TV u 19:15 veliki prilog iz Dubrovnika sa puno osvrta na žičaru.
Uglavnom, žičara je i dalje prepuna, čeka se u redu, a turisti komentiraju da je to atrakcija koja se ne propušta.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Danas na Dnevniku NOVE TV u 19:15 veliki prilog iz Dubrovnika sa puno osvrta na žičaru.
Uglavnom, žičara je i dalje prepuna, čeka se u redu, a turisti komentiraju da je to atrakcija koja se ne propušta.

Nije bilo puno govora o samoj zicari. Prilog pocinje u 50toj minuti:
https://novaplus.dnevnik.hr/product/emisije/31042-dnevnik-26-09-2017

Nevjerojatan je podatak da privatan smjestaj biljezi rast od 27% u ovoj godini!

Bas me interesira koliko ce dodatnog prihoda generirati sezonsko povecanje cijena karte za zicaru…

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

Ovaj bi naplatio i pogled na grad … očito mu je funkcija počela udarati u glavu … mislim da je svjestan da formalno lukšiču ne može ništa, pa se ovako prijeti po novinama …

FRANKOVIĆ RAZMATRA OPCIJE Excelsi još jedna šansa, Razvoj Golfu raskid ugovora?

uglavnom, trakavica se nastavlja, još smo daleko od riješenja sage zvana koncesija …

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ugovor-pred-potpisom-james-bond-se-od-sijecnja-snima-u-dubrovniku-doznali-smo-koliko-ce-producenti-novog-filma-o-agentu-007-dnevno-trositi-novca-u-rh/6587730/

Svi bi snimali u Dubrovniku…

Evo, konačno se je i Rusković oglasio, dugo mu je trebalo, ali ipak konačno da čujemo malo opširnije i našu stranu u pogledu koncesije …

RUSKOVIĆ DEMANTIRA FRANKOVIĆA Pristali smo na koncesiju od 30 godina uz naknadu od 10 posto

od svega ne sviđa mi se jedino ideja da ipak plate tih 10 milja kuna nazovi ‘zaostataka’ …

Mato je malo počeo da gubi živce …. ne ide na silu, Mate, dogovor kuću gradi …

Mato Franković prijavio DORH-u privatizaciju Atlasa

izgleda da bi i on nacionalizirao, kao i onaj socijalista prije njega ….

S ovom dionicom ako si pasivan ulagač jednostavno ne možeš fulati, čak ni dugoročno ne možeš fulati…Lukšići su carevi ovog biznisa….

samo da je cijena paprena, je, al za to postoji razlog

Rusković je gospodin ali nažalost sve je jasnije da Franković nije ništa racionalniji i razumniji od Vlahušića, niti je dorasao funkciji gradonačelnika takvog grada. Ne vidim kako bi za manje od 3-4 godine mogli vidjeti prihode od zajedničkog projekta s gradom, čak i kada bi se odjednom sve krenulo turbo brzo razvijati. I baš zbog toga će im ATLN na kraju i platiti taj fee za prošle godine dok nije bilo koncesije, oportunitetni trošak na cash koji stoji je prevelik.

Također, kapacitet žičare je povećan i ovdje također neće biti prostora za rast barem do idućeg remonta za 5-6 godina. Zato sam i izašao odavde, još jedna dionica koju čeka 5-10% godišnje… Osim ako sam podcijenio potražnju pa će i u slučaju dizanje na 200+ kuna imati prihvatljivu cijenu

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

‘Dubrovnik traži previše za koncesiju’:
“Još nam nije predočen logičan argument koji bi opravdao zašto bi ova koncesijska naknada trebala biti nekoliko puta viša od ostalih koncesijskih naknada u Hrvatskoj, u usporedbi s marinama, plažama ili crpljenjem rudnog blaga, i to u tako kratkom roku”, kaže Rusković.
Napominje da Zakon o koncesijama ne prepoznaje njihov slučaj, jer poslovanje žičare predstavlja nastavak od 1969. godine, s time što se danas odvija u obliku privatne investicije na privatnom zemljištu, bez zlouporabe javnog dobra.

Dobro je što je Excelsa u godišnjem izvješću prikazala trošak koncesije, makar ga nije platila. Tako ako država/sud odluči u korist grada ne bi trebalo biti značajnog dodatnog troška, a ako odluče u korist Excelse bit će ostvaren izvanredni prihod.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

‘Dubrovnik traži previše za koncesiju’

New Report

Close