ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljivo je primijetiti da je, ako zanemarimo rezervaciju za godinu i pol koncesije, neto dobit rasla 17%!
Solidan je to rast operativnog dijela poslovanja za jednu firmu kojoj već godinama ovdje prognoziraju da “nema kamo rasti”.

Istina kolega ako zanemarimo rezervaciju za koncesiju dobit je rasla 17% ali je cijena dionice narasla sa 110 na 150 kn što je 36%.
A i složiti ćete se da koncesiju ipak više ne možemo zanemarivati…

Sigurno da je ne možemo zanemariti, ali ne u obliku kako su si to zamislili dubrovački socijalisti … tako da i ta rezervacija drži vodu dok majstori odu … a onda se vraća u dobit …

pa i u izvještaju stoji napisano…. ako ikada dođe do te situacije….

nitko već par dana ne komentira divku!!??? nemrem vjerovati!!! tak se znači čitaju izvješća!!

A šta se tu ima komentirat … sve je isto kao i lani i kao i proteklih par godina … vrlo konzervativna divka, 5 kunića na 150 kn cijene je jedva 3,3% prinosa … moram priznati da sam očekivao više, barem 7-8 kuna, jer love ima kao u priči, ionako se stalno doštampava nova, tako da ne znam zašto je čuvaju, osim ako ne treba pokriti kolosalni gubitak iz Q1 … uglavnom, divka ispod mojih očekivanja …

Primjer trulog kapitaliste sa osjećajem za lokalnu zajednicu ……

Excelsa: Građanima jeftinije karte za žičaru

ako znamo da je karta za žičaru 130 kn, onda je za stanovnike dubrovnika i okolice točno 8,66 puta jeftinija …

bez nekog novog ulaganja, ovo iznad 100 kn ne vrijedi….
za kolegu koji stalno pita koliko ovo vrijedi

nitko već par dana ne komentira divku!!??? nemrem vjerovati!!! tak se znači čitaju izvješća!!

Pa kad si takav faker, što nisi objavio informaciju i citirao tekst, nego se praviš pametan!

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Stranica 27. godišnjeg izvješća:
Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

A šta se tu ima komentirat … sve je isto kao i lani i kao i proteklih par godina … vrlo konzervativna divka, 5 kunića na 150 kn cijene je jedva 3,3% prinosa … moram priznati da sam očekivao više, barem 7-8 kuna, jer love ima kao u priči, ionako se stalno doštampava nova, tako da ne znam zašto je čuvaju, osim ako ne treba pokriti kolosalni gubitak iz Q1 … uglavnom, divka ispod mojih očekivanja …

Nemam ništa protiv relativno male dividende ako će se taj novac investirati u Centar iza grada ili nešto slično.

Zanimljivo je primijetiti i da Excelsa uvijek isplaćuje oko 50% EPS kao dividendu, a to su učinili i ove godine — ako se izuzme efekt rezervacije na EPS.
To je signal koliko je realno da će stvarno platiti tu koncesiju od 2015.

U odnosu na lanjski travanj, u travnju ove godine Zračna luka Dubrovnik imala je 52 posto veći broj putnika, rekao je u četvrtak direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić, naglasivši kako ove godine očekuju više od dva milijuna putnika.
′′Taj rezultat je još znakovitiji jer smo prošle godine u travnju još imali globalni trening Mercedesa. Ove godine smo zbog toga imali određeni pad u ožujku u odnosu na lanjsku godinu, ali nam je zato taj mjesec bio bolji od ožujka 2015. godine. Prošle godine u travnju smo imali 94 tisuće putnika, a ove godine smo na 144 tisuće putnika′′, rekao je Tolić. Dodao je kako očekuje da će ove godine prvi put premašiti dva milijuna kuna.

′′Prošle godine smo imali milijun i 993 tisuće putnika, a ove godine očekujemo rast od šest posto. Vjerujem da ćemo prijeći brojku od dva milijuna′′, zaključio je.

who dares, wins

New Report

Close