Slažem se kolega What sa Vama, premda se utjecaj udjela u JLH za sada ne vidi, jer nema prihoda od te imovine, isto tako ja sam računao sam jučerašnjom cijenom od 144 kn, vjerojatno kada ispale godišnji FI će na mojedionice računati sa cijenom na 31.12.2016 godine (146 kn). Tako da će se parametri vjerojatno malo razlikovati. Moja namjera je samo bila pokazati (još ako uzmemo u obzir i parametre za 2014 godinu) kako se parametri iz godine u godinu poboljšavaju. Sada smo vjerojatno došli do točke kada je nemoguće napraviti takav pomak u 2017 (rast desetak posto i više) bez povećanja cijene karte (vjerojatno je to kec iz rukava za nadoknadu koncesije) jer
1. kabina prima 32 osobe
2. broj vožnji na dan je ograničen (ukrcaj-vožnja-iskrcaj)
3. dan ima konačan broj sati (24)
4. sezona ima konačan broj dana (recimo 4 mjeseca za dubrovnik, cca 120 dana)
znači, preostaje nekako bolje puniti žičaru van top sezone (lipanj-septembar), a što vidimo iz FI Q4 2016 da im uspijeva …
Tako da, složio bih se sa Vašom posljednjom tvrdnjom, da je dionica podcjenjena. Koliko, e nisam vidoviti Milan, to treba svatko sam za sebe procijeniti …
Mislim da sa novom cijenom od 150,00 kuna za kartu nitko od nas nema razloga za brigu
Karta košta 150kn?
A gdje to piše? Možda sam ja ćorav?
Vaš link …[/url]
Ili su to možda tvoja očekivanja, misliš da je realno tražiti 150 kn po osobi za par minuta prilično brze vožnje?
Jesi se možda vozio žičarom?
Nisu moja ocekivanja.Kao što je poznato karta za žičaru slijedi cijenu karte za zidine.Odluka je donesena da za ovu godinu ulaz na zidine se naplaćuje 150,00 kuna pa slijedom toga očekujem istu i za žičaru.Dok god cekaju u redu za voznju žičarom ja nemam brige a to je skoro svaki dan ljeti.
Pozdrav iz Dubrovnika
Kolega skviki, obzirom da ste iz dubrovnika, može Vaše mišljenje o koncesiji, sigurno znate gradske čakule i slične informacije … možete li to podijeliti sa nama ostalima ? kako ‘diše’ puk vezano za cijelu tu trakavicu oko koncesije i kakva su očekivanja ? tx unaprijed ….
da li tko zna zašto ne objavljuju konsolidirana izvješća? zar ne bi onda stvati bile puno jasnije? ovako pucamo pomalo na slijepo.
da li tko zna zašto ne objavljuju konsolidirana izvješća? zar ne bi onda stvati bile puno jasnije? ovako pucamo pomalo na slijepo.
Jednostavno je, nemaju šta za konsolidirati. Svi poslovi su u jednoj firmi, a udio u Jadranskim luksuznim hotelima je premali da bi se konsolidirao (u večini slučajeva udio treba biti najmanje 50%), i za sada ga vode po fiksnoj vrijednosti.
Nisu moja ocekivanja.Kao što je poznato karta za žičaru slijedi cijenu karte za zidine.Odluka je donesena da za ovu godinu ulaz na zidine se naplaćuje 150,00 kuna pa slijedom toga očekujem istu i za žičaru.Dok god cekaju u redu za voznju žičarom ja nemam brige a to je skoro svaki dan ljeti.
Pozdrav iz Dubrovnika
Ma sve 5.
Ali mi se cijena od 150 kn čini pretjerana.
U svakom slučaju pozdrav dubrovčaninu. Prelijep grad, a i ljudi su mi ostali u lijepom sjećanju.
pa to mi i nije bilo jasno. zadnje kons je bilo za 2012. gdje je “van” firme bio hotel odisej na korčuli, a u jlh su imali blizu 10%.. kaj je bilo kasnije između atln i jlh, nisam siguran. poslovanje odiseja je u jlh, a excelsi plačaju najam. nešto u tom stilu. kako je onda udio u jlh smanjen na 4,34% ?
Da, 2013. je provedeno pripajanje Hotela Odisej d.o.o. Jadranskim Luksuznim Hotelima, tj. tada se društvo zvalo Hotel Palace. Excelsa Nekretnine su za uzvrat dobile 2.350.910 dionica tadašnjeg Hotela Palace, ali pošto su tada taman Lukšići preuzeli JLH od Štroka, prebacivali su ostale hotele u grupaciju (efektivno povećali kapital) pa je relativni udio Excelsa nekretnina pao. Dakle Excelsa nekretnine više nemaju nikakve veze s Hotelom Odisej, pripojena je čitava firma, a ne samo poslovanje.
pa to mi i nije bilo jasno. zadnje kons je bilo za 2012. gdje je "van" firme bio hotel odisej na korčuli, a u jlh su imali blizu 10%.. kaj je bilo kasnije između atln i jlh, nisam siguran. poslovanje odiseja je u jlh, a excelsi plačaju najam. nešto u tom stilu. kako je onda udio u jlh smanjen na 4,34% ?
randolph, pogledaj si q2 2013 god . tu sve pise.
atlas sa mljeta, n ekorčule, je pripojen jad luks hotelima , a excelsa je zauzvrat dobila 4, 4 posto jadr luks hotela.