Da ali ovo je bilo u jutarnjem od prije par dana da u tvrtci prihvaćaju. Ili novinar nije upućen
Nista od koncesije.
“ROK KONCESIJE Excelsa nekretnine ne pristaju na novi ugovor!”
ROK KONCESIJE Excelsa nekretnine ne pristaju na novi ugovor!
Sad tek počinju pregovori…
Excelsa može bez ikakvog pritiska razmatrati potencijalne oblike koncesije sve do 8. srpnja 2017. godine.
Ma to je bilo jasno kao dan da od tog ugovora ništa … ekipi socijalista iz DU se žurilo da pred kraj mandata pokušaju nešto smuljati (a imali su vremena kolko te volja) na brzaka, a ako ne ide, onda imaju alibi da kažu: pa mi smo svoje napravili … dobro da nisu u ugovor nadrobili i da im je Rusković dužan svaki dan marendu osigurati u restoranu gore na trošak firme … po meni je taj njihov prijedlog ugovora samo zauzimanje pregovaračkih pozicija za daljnje pregovore, ono u stilu: maksimalni zahtjevi, pa šta ispadne …
Kako ja vidim stvar, ovdje će biti duži rok (da li baš 50 godina ili manje, vidjet ćemo, a i manja naknada, sumnjam da će opet ispregovarati 15%, ako da onda to sigurno u paketu sa projektom iza grada).
Što se tiče produljenja dozvole za žičaru, koliko se sjećam (netko je o tome pisao ovdje, ali ispravite me ako griješim), ona nije ničim uvjetovana koncesijom, već samo tehničkom ispravnošću žičare (to vam je kao taksista kad dođe registrirati auto, bitno da je prošao tehnički, tamo ga nitko ne pita da li ima koncesiju od grada za vozit taksi, to je problem nekih drugih službi). Tako da po meni ni vožnja u 2017 (zapravo do daljnjega) nije upitna …
CA$H MAŠINA PONOVNO PROBIJA SVE GRANICE!
http://www.hanfa.hr/izdavatelji/HR/tromjesecno_izvjesce/4575/2017_01_30-384224_pdf.pdf
U 2016. godini dobit prije oporezivanja 38,22 milijuna kuna naspram 33,41 milijun u 2015. godini!
Povečanje dobiti od 14.4%!
P.S.
“Društvo nije suglasno s utvrđenim rokom trajanja koncesije od 10 godina te nije suglasno sa zahtjevom da obveza na plačanje koncesijske naknade teče od 08. srpnja 2015. godine. …”
Sad Vam je valjda jasno zašto su socijalisti navalili na firmu ko muhe na g…. štamparija novca, a oni bi lovu a da ni orali ni kopali … dobro da su ispalili samo 15% koncesije, mogli su recimo 50% … mislim, to bi baš bilo onako socijalistički, pravedno … uzmi tamo gdje ima i daj onima koji ništa ne rade …
A nekako sam siguran da kada bi pogledali u knjigu dioničara da nijedan od tih socijalista nema nijedne dionice ATLN … ne vjeruju oni u to, samo beton i cigla …
Dobit narasla 46%, a cijena dionice 0%.
Valjda je ova firma previše profitabilna i stabilna, pa nema tu moć privlačenja špekulanata kao brodari i građevinari, na koje lete kao moljci na bug zapper…
Jel ima netko kakve relevantne informacije ili REALNU procjenu koliko vrijedi ATLN-ov udio u Jadranskim luksuznim hotelima d.d.?
Naime ATLN je vlasnik 783646 dionica Jadranskih luksuznih hotela d.d.!
O tome se jako malo zna odnosno piše!
Jel ima netko kakve relevantne informacije ili REALNU procjenu koliko vrijedi ATLN-ov udio u Jadranskim luksuznim hotelima d.d.?
Negdje od 5-10M€…
Negdje od 5-10M€…
[/quote]
10M € sigurno, mislim/vjerujem čak i dosta više.