ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Andro po tko zna koji put dobio košaricu:

Vlahušić: Rekao sam Plenkoviću, HDZ-ovci će mi rušiti proračun od 577 milijuna kuna

“Dubrovački gradonačelnik je ustvrdio i kako je na adresu Grada Dubrovnika stiglo negativno mišljenje Ministarstva financija za naplatu koncesije na žičaru u vlasništvu Excelsa nekretnina.
– Šest godina se tučem za žičaru, ovo je četvrti premijer, a nismo dobili ništa. Obrazloženje Ministarstva je da nisu ispunjeni svi formalni uvjeti, a koji su to nitko ne zna. Nije točno da je Grad pogriješio i da nedostaje jedan dokument kako je objavljeno. Ne ide to lako – rekao je Vlahušić.”

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

Andro po tko zna koji put dobio košaricu:

Vlahušić: Rekao sam Plenkoviću, HDZ-ovci će mi rušiti proračun od 577 milijuna kuna

"Dubrovački gradonačelnik je ustvrdio i kako je na adresu Grada Dubrovnika stiglo negativno mišljenje Ministarstva financija za naplatu koncesije na žičaru u vlasništvu Excelsa nekretnina.
– Šest godina se tučem za žičaru, ovo je četvrti premijer, a nismo dobili ništa. Obrazloženje Ministarstva je da nisu ispunjeni svi formalni uvjeti, a koji su to nitko ne zna. Nije točno da je Grad pogriješio i da nedostaje jedan dokument kako je objavljeno. Ne ide to lako – rekao je Vlahušić."

Sjajne vjesti Mr.Kinkinho !
Nastavljamo u istom tonu! Iduca je rekordna!
Pozdrav

Dubrovnik i dalje ruši sve rekorde!

Prvi adventski vikend u Dubrovniku obilježen je novim rekordom

Podaci iz E-visitora na dan 26. studenog govore o rekordnih 1704 dolazaka, što je šest puta više nego prošle godine, te 3347 noćenja odnosno četverostruko više nego lani.

Stigli rezultati za zračnu luku u listopadu (u privitku)!
Povečanje putnika u listopadu za NEVJEROJATNIH 36%

Ni u 2017 grad Dubrovnik u proracunu nemoze racunati na prihode od zicare. Izgleda da Vlahusic nerazumije da su Luksici ipak malo “jaci” igraci sa boljim “kontaktima” nego on!

http://vijesti.hrt.hr/362690/nema-zakona-nema-koncesije-nema-33-milijuna-kuna

CA$H MAŠINA NASTAVLJA SA NEOMETANOM PROIZVODNJOM!

Vlahušić ide ća. Na slijedećoj sjednici GV vijećnici će glasati protiv proračuna, vjerovatno 05. 12. To znači da od 01. 01. pa sve do izbora nema gradonačelnika, ali nema ni bitnih odluka.

Pocinje agresivna kupnja!
Bit ce ciscenja po ASK-u.
Netko ima nekakve inside informacije (centar iza grada???)!

I da kreće Kikinho ta priča, od toga nema prihoda minimalno 3-4 godine…

Ali drago mi je da je ovaj konačno otišao i da će ovaj zakon spriječiti barem dio sličnih likova da se ubuduće pojavljuju i u drugim gradovima.
Vaš link …

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

KONCESIJA ZA ŽIČARU Grad Dubrovnik dobio suglasnost Ministarstva financija

http://www.dulist.hr/koncesija-za-zicaru-grad-dubrovnik-dobio-suglasnost-ministarstva-financija/379267/

Kratkoročno loše, ali za sve koji smo dugo ovdje ovo je bilo očekivano.

2009. godine dok Excelsa nije imala žičaru godišnji prihod je bio 21 milijuna kuna, dok je prihod za zadnja 4 kvartala 52 milijuna. Ako uzmemo pesimističnu procjenu da je cijeli dio rasta prihoda došao od žičare onda se ova koncesija od 15% odnosi na cca 31 milijun kuna.

Prema ovom je trošak koncesije oko 4,65 milijuna kuna za zadnjih godinu dana, odnosno, kada umanjimo za porez na dobit, neto dobit je manja za 3,72 milijuna kuna.

Pošto će se koncesija platiti unatrag sve do srpnja 2015. godine, prema prethodnoj računu ispada da će Excelsa platiti 9 milijuna kuna (a ima 239 milijuna kapitala i rezervi).

Ako od neto dobiti za zadnja 4 kvartala odbijemo trošak od 3,72 milijuna kn, dobivamo neto dobit od 26 milijuna, što daje trenutni P/E od oko 18,60.

Dug je još put do ugovora o koncesiji … samo da podsjetim na ključne detalje:
– dogovoreno je bilo (mislim tokom proljeća-ljeta 2015 godine) da će se plaćati koncesija od 15% i na rok OD 50 godina
– onda je to grad dubrovnik minirao na način da je u ugovor stavio riječ DO (zanimljiva igra riječi, OD pretvore u DO), što im omogućava da pravno raskinu ugovor kad se njima sprdi
– naravno da to Rusković nije htio potpisati
– pa je onda grad dubrovnik ispalio novi ugovor u kojem su ponudili rok od 10 godina
– naravno da ni to Rusković nije htio potpisati, jer je bitno drugačije od prvotno dogovorenih 50 godina
– tako da po meni je novi ugovor o koncesiji tek nešto što se treba raspraviti
– ako netko misli da će rusković platiti koncesiju od 2015 naovamo, taj je zaista teški naivac … a zašto bi je i platio ? nema nikakvog zakonskog uporišta da je plati, a i nije njegova krivnja što koncesija do sada nije potpisana … mislim, 15% cijene karte na rok od 50 godina, ej, gdje to ima ? to je čista pljačka, ali socijalisti iz dubrovnika ni sa tim nisu bili zadovoljni, oni bi bili najsretniiji kada bi mogli nacionalizirati žičaru … pa ležala im je tamo skoro 20 godina u ruševinama, pa šta nisu izvadili svoju lovicu iz džepa i sagradili istu ?
Tako da, dug je još put do koncesije, ne zaboraviti da je sada na vlasti HDZ, da je stari Lukšić iste veoma zadužio tokom 90-tih godina, a da ovaj mladac sigurno nije vesla sisao (pojede on Vlahušića i Frankovića za doručak) a po meni su mu pregovaračke pozicije sada bolje nego 2015 godine ….
Bumo videli, bi rekli zagorci …
Disclaimer: imam ATLN, naravno …

Zar nije negdje pisalo da su prihvatili uvjete? Čini mi se u jutarnjem

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Imate u FI Q3/2016, točka VII
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/ATLN-fin2016-3Q-NotREV-N-HR.pdf
lijepo piše da njima (Excelsa d.o.o.) nije prihvatljiv rok od 10 godina i da to bitno odstupa od prvotno dogovorenih uvjeta, 15% na rok OD 50 godina …
i da se pregovori nastavljaju ….

New Report

Close