ako nekoga zanima, po mojoj metodi koja uključuje i projekciju za q3, ispada cijena 187,77 kn. pa da vidimo….
2 pitanja za dionicare:
1. Dali je radena rezervacija za koncesiju?
2. Koliki je jednokratni trosak s obzirom da ide 15% od svake karte od ljeta 2016 godine?
Ma nema ništa od toga. U Zakonu o žičarama nema nigdje nikakvog uporišta da se nametne tako ekstremno visoka koncesija.
Osim toga u Zakonu o izmjenama Zakona o žičarama za prijevoz putnika (članak 17) jasno piše da se naknada za koncesiju ne mora ugovoriti u slučajevima:
– kada je studijom opravdanosti ili analizom davanja koncesije utvrđeno da naknada nije ekonomski opravdana,
– kada je analizom davanja koncesije utvrđeno da se samim davanjem koncesije generiraju značajne gospodarske koristi kod drugih poslovnih subjekata na području iste jedinice lokalne samouprave davatelja koncesije čije je poslovanje gospodarski povezano s predmetom koncesije.«
Drugim riječima, zakonski se naknada za koncesiju uopće ne mora utvrditi, te se precizira u kojim slučajevima se ne mora utvrditi. Jedini je problem što se u nas zakoni mijenjaju kako se kome digne….. tako da me nebi čudilo da i tu dođe do promjena.
Ovi kao da su sa marsa pali!
Nisu uspljeli pritiscima ishoditi da se potpise (dobrovoljno) ugovor za koncesiju u trajanju od 50 god. i 15% od svake prodane karte a sad ce kao “olfo” ishodovati ugovor za koncesiju u trajanju od 10 god!
“Blago populistima – njihovo je kraljevstvo zemaljsko”
Radi se i po kisi ! Ovi se ne gase !
Mislim da udio u Jadranski luksuzni hotel d.d. ,tj. 4 .44. % vrtoglavo raste s obzirom na vrhunsku sezonu !
Pozdrav kolegama !
Mislim da udio u Jadranski luksuzni hotel d.d. ,tj. 4 .44. % vrtoglavo raste s obzirom na vrhunsku sezonu !
Pozdrav kolegama !
kolega
kako može rasti udio? može rasti apsolutni iznos, a udio ostaje identičan.
Pozdrav kolegama !
kolega
kako može rasti udio? može rasti apsolutni iznos, a udio ostaje identičan.
[/quote]
Kolega ispricavam se,krivo sam se izrazio!
Nisam mislio na postotak nego na vrjednost udjela,mislim da je puno veci nego sto je prikazan u izvjescu!
Pozdrav