ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jakoi lijepa tablica, blagodarim.

ev/ebit naspram ev/ebitda – ovaj drugi je rašireniji. što bi po vama činilo razliku tj. što možemo saznati iz ebitda, a što iz ebit. pretpostavljam da ste s razlogom uzeli ebit.

npr. solaris bi tu zacijelo odbacio ogromnu razliku imajući u vidu njihove enormne amortizacije pabi ev/ebitda bio nizak, a ev/ebit dosta visok

Kod ATLN se praktički cijela EBITDA prelijeva u EBIT jer njihov poslovni model zahtijeva malo kapitalnih ulaganja a time je onda i amortizacija niska. Slično je i s TUHO-om jer kampovi zahtijevaju daleko manja kapitalna ulaganja za održavanje postojećeg biznisa od hotelskog poslovanja.
Ovdje od hotelijera iskače ILRA, koja po meni prikazuje neodrživo nisu amortizaciju te zbog toga ima EV/EBITDA u razini ostalih hotelijera ali im je P/E daleko niži od konkurencije.

Meni je amortizacija stvaran trošak poslovanja i zato volim gledati EV/EBIT jer se kroz EV/EBITDA ne vidi da li kompanija ima kapitalno zahtjevan poslovni model.

GUŽVA NA ŽIČARI Redovi za najljepši pogled na svijetu!

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

jakoi lijepa tablica, blagodarim.

ev/ebit naspram ev/ebitda – ovaj drugi je rašireniji. što bi po vama činilo razliku tj. što možemo saznati iz ebitda, a što iz ebit. pretpostavljam da ste s razlogom uzeli ebit.

npr. solaris bi tu zacijelo odbacio ogromnu razliku imajući u vidu njihove enormne amortizacije pabi ev/ebitda bio nizak, a ev/ebit dosta visok

Kod ATLN se praktički cijela EBITDA prelijeva u EBIT jer njihov poslovni model zahtijeva malo kapitalnih ulaganja a time je onda i amortizacija niska. Slično je i s TUHO-om jer kampovi zahtijevaju daleko manja kapitalna ulaganja za održavanje postojećeg biznisa od hotelskog poslovanja.
Ovdje od hotelijera iskače ILRA, koja po meni prikazuje neodrživo nisu amortizaciju te zbog toga ima EV/EBITDA u razini ostalih hotelijera ali im je P/E daleko niži od konkurencije.

Meni je amortizacija stvaran trošak poslovanja i zato volim gledati EV/EBIT jer se kroz EV/EBITDA ne vidi da li kompanija ima kapitalno zahtjevan poslovni model.
[/quote]

sve stoji što kažete. jedino ev/ebitda je realniji pokazatelj po meni, tj. po ljudima koji se u to razumiju, a ja ih pročitao, napose i baš kod turista jer stope amortizacije koje neki turisti primjenjuju su monstruozne i to se tako adi godinama, sigurno ne slučajno, nego sračunato npr lrh i solaris. ebitda dobit je stvaran, zarađen novac, a amortizacija računoivodstvena transakcija bez priljeva ili odljeva novca. u svakom slučaju, valja i jedan i drugi pokazatelj imati u vidu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Trenutne valuacije na temelju izvještaja za drugi kvartal.

ATLN i nakon rasta dionice ima najniži EV/EBIT, a ima i drugi najveći ROIC i ROE

Dobra tablica za RELATIVNU usporedbu s drugim dionicama, ali mislim da su apsolutne brojke za ROIC i ROE još znatno bolje.
Naime, kod računanja ovih brojeva bi od kapitala trebalo oduzeti novac na računu, depozite u banci i udio u Jadranskim luksuznim hotelima (a to nije napravljeno ni na mojedionice.com).
Kad se to napravi, dobije se realnija brojka za ROE koja iznosi oko 20%.

http://www.investopedia.com/terms/r/returnoninvestmentcapital.asp

Povećanje putnika u kabini sa 30 na 32 daje 6,66% veću prodaju i to bez povećanja cijene karte jer žičara radi punim kapacitetom bez prestanka , koncesija od 15% vjerovatno ovim povećavanjem pada ispod 10% budućeg troška po starim projekcijama, zvuči mi kao dobit dobit na lutriji.
Neka se zadrži dobit od 8kn po dionici (dok se ne počnu graditi novi projekti) na P/E 20 ili 5% povrata imate cijenu dionice od 160kn.

PBZ kamata na oročenu štednju kunska 1,3% a na euro 0,45%(ostale banke nisam pogledao). Kamate će ići i dolje jer je naš pametni guverner odlučio stvarati kune do iznemoglosti (s time nam se i ministar marić nedavno hvali kako se zadužio u kunama samo po 2,75% http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/RHMF-O-217AProspekt-872016150401.pdf izvor sredstava je zapravo bio hnb http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/hnb-kroz-trecu-strukturnu-repo-aukciju-bankama-plasirao-2344-milijuna-kuna-1098753), a u njemačkoj upravo uvode negativnu kamatu na eure za depozite veće od 100.000 eura -0,4% http://www.ft.com/cms/s/0/39b009c6-5fc2-11e6-b38c-7b39cbb1138a.html, to kako stvari kod nas sporije dođu uskoro dolazi i nama na stol.

ATLN će zadržati politiku isplate dividende (do sada nije bilo drugih najava) neka ostane visokih 4kn na 3% cijena skače na 133,33kn a 2% ispada 200kn. Ja ovu dionicu ne mogu drugačije shvatiti nego kao obveznicu sa jako visokim i sigurnim prinosom.

Neće ljudi još dugo držati kune i eure u bankama po ovim smiješnim prinosima, a u predizbornom programu stranaka već se spominje povećanje za izdvajanje u II stup na 6%. Sve u svemu ja se odavde ne mičem do daljnjega i bilježim si kalendar za doći nagodinu na sljedeću skupštinu dioničara.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Vaš link …[/url]

Svašta…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

I ne posustaju .. a i prica se o prosirenju kapaciteta na srdu ,tj.restoranu i ostalim sadrzajima u suradnji sa Excelsa nekretnine !Ljepo..

koji omjer aska i bida, nadlipavanje na 120kn a ekipa mudro čeka preko 130kn, opet se osjeti nervoza, kako stvari stoje moglo bi poletiti prema nebu.

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Nema kraja ..red nekih pedesetak metara ..

a presuda i mač nad glavom??

a presuda i mač nad glavom??

Sto hocete rec ? Ne razumjem vas bas!

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/347332/u-dubrovacko-neretvansku-zupaniju-stiglo-vise-od-12-milijuna-turista-i-ostvarili-vise-od-58-milijuna-nocenja

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

New Report

Close