ja vjerujem da je tu već davno dogovoren deal, a realizirati će se ako ne prije, onda u zajedničkom projektu pslovnog centra.
ja vjerujem da je tu već davno dogovoren deal, a realizirati će se ako ne prije, onda u zajedničkom projektu pslovnog centra.
Kolega,
da je dogovoreno bilo bi na papiru. Gradonacelniku treba taj novac da jaca svoju bazu u stranci – ako me razumijete sto na taj nacin zelim reci…
A sto se samog projekta tice – nazalost nista… u skoroj buducnosti.
kužim sve kolega, ali ne mora biti nužno na papiru. mnoge stvari i u politici i u biznisu funkcioniraju na isti način. treba doći do toga da sve bude na papiru. a kad je na papiru, onda to ionako već svi znaju. na to sam mislio.
Uz sve ostale pozitivne stvari prilika za dugoročno dizanje najma u nekretninama te cijena karata na žičari, a time i profita.
Za tjedan – dva se opet otvara žičara, a sudeći prema prošlim godinama vjerojatno ćemo vidjeti još jedno poskupljenje karata.
Nisu,
dok god se ne rjesi pitanje koncesije za 2015 i 2016 nemamo o cemu pricat. PLUS sto je i cijena preprevisoka sa obzirom na trend kretanja cijena vrijednosnica u svijetu.
A i cjena remonta zasigurno nece biti mala…
Nisu,
dok god se ne rjesi pitanje koncesije za 2015 i 2016 nemamo o cemu pricat. PLUS sto je i cijena preprevisoka sa obzirom na trend kretanja cijena vrijednosnica u svijetu.
A i cjena remonta zasigurno nece biti mala…
Kolega, usporedite ATLN s kompanijama koje su van HR rasle po ovakvim stopama i koje imaju ovakav potencijal
A to što je vani padalo je ionako opravdano kad je P/E Eurostoxxa bio 24, dok je sdruge strane većina kompanija u HR na pola ove valuacije
Žičara u ovom trenutku ne posluje samo zbog remonta koji je na kraju, a ne zbog toga što nisu odredili točne datume koncesije.
Žičara u ovom trenutku ne posluje samo zbog remonta koji je na kraju, a ne zbog toga što nisu odredili točne datume koncesije.
Kolega,
koliko se ja sjecam tocan datum koncesije je dogovoren: 08.07.2015! Jedino je pitanje zasto se nije potpisao ugovor! Tojest sada ce se na koncesijsku naknadu za 2015 godinu zaracunati kamata.
A i ako se nastavi tim “nacinom rada” kamate ce se placati i za 2016!
P.S. mozda su ATLN-ovci ocekivali neku izvanrednu promjenu vladajuce strukture u Dubrovniku!
Prije dvadesetak dana sam tu na forumu prenio izračun prema kojem bi neto dobit ATLN-a nakon koncesije i poreza na dobit trebala iznositi 28,7 milijuna kuna. Po jučerašnjoj završnoj cijeni je market cap 373 milje, što daje trailing P/E od ravno 13.
Usporediti P/E 13 za kompaniju na ovakvoj lokaciji, najvećim maržama na ZSE te vrlo visokom budućim potencijalom s ostalim HR kompanijama te prosječnim P/E-om eurozone koji je 20 (ako ćemo već gledati pad stranih tržišta), pa mi recite koja bi po Vama dionica bila bolje ulaganje s obzirom na risk/reward.
I nije mi jasno od kad je cijena od P/E 13 “preprevisoka” za firmu sa: neto profitnom maržom od 57%, EBIT maržom od 65%, EBITDA maržom od 77% (sve za 2014 godinu jer još nemamo obračunat porez), dugoročnim dugom koji je praktički nepostojeći, financijskom imovinom koja iznosi 40 milijuna kuna te dobiti koja je u 5 godina uvećana s 3 na 30 milijuna.
Prije dvadesetak dana sam tu na forumu prenio izračun prema kojem bi neto dobit ATLN-a nakon koncesije i poreza na dobit trebala iznositi 28,7 milijuna kuna. Po jučerašnjoj završnoj cijeni je market cap 373 milje, što daje trailing P/E od ravno 13.
Usporediti P/E 13 za kompaniju na ovakvoj lokaciji, najvećim maržama na ZSE te vrlo visokom budućim potencijalom s ostalim HR kompanijama te prosječnim P/E-om eurozone koji je 20 (ako ćemo već gledati pad stranih tržišta), pa mi recite koja bi po Vama dionica bila bolje ulaganje s obzirom na risk/reward.
I nije mi jasno od kad je cijena od P/E 13 "preprevisoka" za firmu sa: neto profitnom maržom od 57%, EBIT maržom od 65%, EBITDA maržom od 77% (sve za 2014 godinu jer još nemamo obračunat porez), dugoročnim dugom koji je praktički nepostojeći, financijskom imovinom koja iznosi 40 milijuna kuna te dobiti koja je u 5 godina uvećana s 3 na 30 milijuna.
kramer, m što se obazireš na drukere koji žale što ovo nisu kupili dok je bilo jeftinije.
Po svim realnim pokazateljima, ovo je i dalje jedno od najboljih ulaganja, dugoročno.
Čak i po ovim cijenama.