Jesam ja to nešto krivo povezao i razumio, tih 15% i 92 kn ?
Jesi
Cijena karte X kuna koju umanjimo za 15 %
X-0.15X = 92kuna
0,85X=92
X= 92/0.85
X= 108,235
X=108 = cijena karte
ili
Vaš link …
Hvala dečki, vi ko’ kumice sa place, sve skužili, ja sve naučno.
Shavtio. Dogovorena je koncesijska naknada u iznosu od 15% od cijene od svake prodane karte. Pa je onda 92 kn 85% punog iznosa, kolika je cijena karte ?
Cijena karte je 108 kn.
Ja osobno plaćam koncesijsku naknadu za obavljanje djelatnosti, samo je ona fiksna.
U konačnici, lijepo smo to rastrubili, cijena jedne karte odgovara cijeni jedne dionice [emo_smijesak]
ako grad uzima 15 posto, meni ostane 85 posto, tj 92 kune. ako je 0,85 92 kn, koliko je jedno cijelo – ajmo prvašići.
hoće li žičara voziti i cijeli treći kvartal? koliko je dnevno karata u prodaji?
nedovoljno karata je u prodaji očito.
Od sto glasa glasa čuti nije.
Još i vama ekipo moja pozdrav, pa laku noć.
Što se to kod nas pak drastično promijenilo ?
Turista još uvijek previše, bilo bi bolje da su nam poslali novce i ostali doma.
Žičara na mjestu, i vozi kao i jučer.
Jučer nam je dionica vrijedila 113 kn.
Danas nam vrijedi 101 kn.
A malo nas, društvo odabrano.
Za one koji su vani ljudski je da žele jeftinije unutra, ništa za zamjeriti. Ali za one koji su unutra, zašto oni bacaju papire kroz prozor, e pa to mi nije jasno.
Jesmo li baš svi ušli ispod 80 kn ?
Mislite da će to opet na 80, pa namjeravate opet ući ? Teško da ćemo svi uspjeti u isto vrijeme izaći i ući na ista vrata.
Stvarno predlažem miroljubivo rješenje. Dok je svijeta i vijeka biti će i Dubrovnika, i ljudi će ga pohoditi, i vozati će se….. hajdemo mi lijepo naše papire u džep i u krpe. Hajdemo se malo podružiti sa suprugama i kćerima i sinovima.
Ako je srušite na 80 kn…. nitko gramzivoga srca sretniji od mene. Tako da znate da ne drukam ni Up ni Down. Samo malo zdravog razuma treba. I obuzdati pohlepu. I strah.
Od svih dionica ekipa u ovoj mi je posebno simpatična. Mi se zanosimo vlakićem. Ma slatko.
bome, kolovoška rupa dobro začepljena 🙂
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=39772#.VeAiz_mqpBc
Kolovoška vikend-navala: na kruzerima stiže 18 190 putnika!
U zadnjih nekoliko dana prenosim iz medija..
Jutarnji….u Dubrovniku kao da je špica sezone…
…………stigao najveći broj kruzera u ovoj sezoni..
…………uplovio brod swingera….
ps jel se tko usudi procjeniti rezultate, divku….
Kao što sam izračunao u svojoj “odokativnoj analizi”, rezultati (dobit) će biti na razini prošlogodišnjih (unatočoj polugodišnjoj koncesiji) + nekih dodatnih 15% (maksimalno). U brojkama to bi bilo između 28.87 miljuna kn – 31.05 milijun kn.
Po meni je glavno pitanje početak gradnje (datum) projekta “centra iza grada” – s time da je moj stav da se unaprijed “odričem” dividende u sljedećih par godina. Sve u pogledu kako bi se financijska konstrukcija ulaganja u projekt “centar iza grada” od strane Excelsa nekretnina izrealizirala sa što više vlastitog ca$ha a što manje sa kreditima…