u 6 mjeseci 30 posto veća dobit – rashodi rasti , prihodi rastu još više, dobit najviše. ovi stvarno nisu normalni. izgleda će biti dosta i za vlahušića i za lukšiće.
Dobit u ovom tromjesjecju rasla 24 posto! Jos da krenu u nove investicije sa zadrzanom dobiti…
Ovakvom stopom rasta na kraju godine dobit prije oporezivanja iznosila bi cca. 38,77 milja – oduzmemo li od toga cca 4,14 milji – koliko očekuje/najavljuje grad/Vlaho. Rezultat bi bio 34,63 prije oporezivanja. Dobit nakon oporezivanja bi iznosila cca 30,82 milja. [B][U]Tojest na kraju godine unatoč koncesiji dobit bi rasla cca 15,6%.[/U][/B]
To je moj skromni “cca izračun” a smatram da špica sezone može samo iznenaditi – [B]POZITIVNO[/B].
Nije ti malo premala razlika između bruto i neto dobiti?
To je “cca” analiza. Mene zanima jel ima tko kakav info sto oni misle sa svom zadrzanom dobiti. Misle li uvrstiti nekada izvanrednu dividendu ili kakvi su planovi za investiranje?
Šta je ovo, 428 dionica do 199 kn ! [emo_zloban][emo_cool]
Nema više povoljne kupnje. Ipak je Dubrovnik destinacija elitnog turizma. [emo_namigusa]
Što još da vam obećam? A gdje nam je orešković? Čeka na 65?
@Jubito
Jesi i ovdje bradu založio ? Kad Ti vidim bradu na topicu [emo_smijesak]odmah bolje volje.
Čitajući unazad čini se da ste svi zadovoljni u ovoj dionici. Ima li mjesta za dođoše?
I kako je završila priča sa Atlas d.d., čitao sam Odluku glavne skupštine , nazočnih 72%, a delistilari dionicu. Što sada, Plavi oglasnik ? Jesu li oni kako obeštetili dioničare, bilo otkupa ? Nigdje se o tome ne može ništa pročitati
Napokon prve “naznake” gdje se namjerava investirati zadržana dobit:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/294984/Default.aspx
[poslovni.hr]
“Budući investitor, “Excelsa nekretnine” iz sastava “Lukšić grupe”, vlasnik je oko 3000 četvornih metara, odnosno oko polovice zemljišta uključenog u projekt Centra, dok je vlasnik ostatka Grad.”
Izgleda da Lukšići I Vlaho pušu u ista jedra.
SAMO NEBO JE GRANICA…