Grad Dubrovnik "dobiva" 5-6 miljuna kuna…na sadasnju dobit od 26 M kuna to je vise od 20%….
ovo je veliki udarac za Lukšiće a i za dioničare ATLN.
dobro je luksic i prosao,gradu nikad dosta,proracun se mora necim puniti.nema milosti.nije to samo u nas tako vam je svugdje.
Dubrovnik će od koncesije na žičaru godišnje uprihodit 6 milijuna kuna
“O samoj naknadi ne mogu govoriti jer je dogovor kako će tvrtka ‘Excelsa nekretnine’ iznos objaviti na burzi, ali mogu reći kako će na godišnjoj razini to biti pet do šest milijuna kuna”, rekao je Vlahušić. Najavio je da će ugovor najvjerojatnije biti potpisan u rujnu, kada će se naći i pred gradskim vijećnicima.
Treba naglasiti da je cijena žičare poskupila za 8 kuna tako da će kompenzirati “gubitak”. Do tada spremni za nove visine….
Treba naglasiti da ne znate osnovnu logiku, jer ako grad uzima 17% prihoda, onda to znači da ako povećaju cijenu karte i za 20kn, to samo znači da će grad dobivati još više… A sa cijenom karte većom za 8kn, ne može se ništa kompenzirati…
Treba naglasiti da ne znate osnovnu logiku, jer ako grad uzima 17% prihoda, onda to znači da ako povećaju cijenu karte i za 20kn, to samo znači da će grad dobivati još više… A sa cijenom karte većom za 8kn, ne može se ništa kompenzirati…
Dragi kolega, jasno je da je Vaš pristup problemu upitan. Zašto? Najbolje ćemo vidjeti na sljedećem primjeru:
cijena karte / broj putnika / prihod / prihod grada 17%
100 / 1000 / 100 000 / 17 000
108/ 1000 / 108 000 / 18 360
Znači, ako smo povećali cijenu karte povećali smo i prihode grada za (u ovom slučaju) 1.360,00 kuna u usporedbi s prethodnom cijenom, ali smo smanjili podosta “gubitak” zbog postotka koji ide gradu. Ako gledamo usporedno ukupne prihode, oni su manji, ali nisu toliko manji koliko se piše. Naime, mislim da je moguće kompenzirati davanja grada u potpunosti i mislim da će ova godina biti opet rekordna…
Dragi kolega, jasno je da je Vaš pristup problemu upitan. Zašto? Najbolje ćemo vidjeti na sljedećem primjeru:
e, mislim, tj. uvjeren sam da neće. Cijene se nisu toliko povećale da bi se kompenzirao gubitak koji moraju plaćati gradu…Ljudi moji, pa to je čistih 17 % dobiti iz prethodnih razdoblja koja će ubuduće ići Gradu, a do sada se uzimala zdravo za gotovo i uračunala se u cijenu. Dapače, malo me čudi da cijena dionice nije više kliznula, ali možda to ipak tek slijedi.
cijena karte / broj putnika / prihod / prihod grada 17%
100 / 1000 / 100 000 / 17 000
108/ 1000 / 108 000 / 18 360
Znači, ako smo povećali cijenu karte povećali smo i prihode grada za (u ovom slučaju) 1.360,00 kuna u usporedbi s prethodnom cijenom, ali smo smanjili podosta "gubitak" zbog postotka koji ide gradu. Ako gledamo usporedno ukupne prihode, oni su manji, ali nisu toliko manji koliko se piše. Naime, mislim da je moguće kompenzirati davanja grada u potpunosti i mislim da će ova godina biti opet rekordna…
[/quote]
Kolega, naravno da se gubitak od 17 % ipak neće uspjeti nadoknaditi, pogotovo ne jer se nisu dovoljno podigle cijene, a ako se podignu previše- zna se što onda slijedi. U toj priči je najbitnije što 17% čiste dobiti je otišlo nepovratno Gradu na koncesiju, a do sada se ta lova brojala u dobiti i uzimala zdravo za gotovo, te se to već uračunalo u cijenu. Stoga me malo i čudi u zadnje vrijeme ipak neadekvatan pad cijene dionice koji bi ipak morao biti puno veći..ali na kraju godine, kad se punti zbroje, bit će nešto lošiji rezultati- i to je činjenica..
I, ljudi moji, ovo nije nikakav druk-već realnost!
Dobro, zar na ovom forumu nitko ne zna računati?
Evo jednostavnog računa (žičara iznosi 75% prihoda, uključen rast cijene karte):
0.83*0.75*1.08+0.25 = 0.9223
Dakle, oko 7-8% pada ukupnih prihoda. Cijena dionice je pala oko 6-7%, sasvim primjereno.
Tu nije uračunat rast prihoda zbog vrlo vjerojatnog rasta broja turista. Kad se to uračuna, ja bih se kladio na otprilike isti prihod kao i prošle godine.
Sutra stiže dividendica ! [emo_smijesak]
Invest-Investimir-ivanoreskovic, koliko ćete dividende primiti na račun sutra?
PS
Iza izvješća smo opet iznad stotke. [emo_cool]
Nitko niti ne spominje da u padu cijene najveći udio ima Grčka i isplata dividende. Kad bi se to uračunalo ispalo bi da koncesija nije niti utjecala na cijenu. Izgleda da svi vjeruju u rekordnu sezonu HR turizma.
Sutra stiže dividendica ! [emo_smijesak]
Invest-Investimir-ivanoreskovic, koliko ćete dividende primiti na račun sutra?
PS
Iza izvješća smo opet iznad stotke. [emo_cool]
0 kn, ali zato na drugim dionicama puno više od vas..