ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BVPS = 50,93 kn

ovdje mislim da treba ispraviti
kapital i rezerve ca 202 000 000
broj dionica ca 3 335 000

pb = ca 60

ne smijem zaboraviti povećanje kapitala od 10 milja službeno oglašen 26 09.

Očito je iz izvještaja (AOP 063) da je povećanje uključeno, a i 26.09. je prije 30.09. [emo_namigusa]

a drugi dio baš i ne razumijem osim ako je lupanje brojki iz glave
[/quote]

BVPS 58,47 2/14

ovo je sa mojedionice, danasnje, neažurirano stanje. ja ne znam kako ste vi pali na 50.
[/quote]

Pisalo je i na plotu p…. pa su se mnogi našpranjili. [emo_smijeh]

Formula je prilično jednostavna i uključuje tri broja, stvarno se nema šta fulati

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Nisam baš ozbiljno posvetio pažnju na ovo dioničko društvo, ali moram čestitati svim dioničarima, a prije svega svim uposlenicima društva kao i Upravi (prema FI zaposlenih je samo 15).

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Očekivano odlično izvješće, dobit kako sam i predviđao već sada (nakon 3Q) iznad 7 kn, do kraja godine trebalo bi i preko 9 kn.
Zanimljivo da spominju nekakvu studiju kao jednokratni trošak, valjda je novi projekt u planu?
Sve očekivano odlično, rekao bih, ne dajte ljudi ovo jeftino, malo je ovakvih dionica!!!

a studija je za zemljište što su nedavno kupili – u prijevodu ide još jedan projekt u realizaciju-a to znaci još veći eps.

Svi znamo da je ATLN odličan biznis, vjerojatno najbolji od svega izlistanog na zse. Cijena je visoka s razlogom, ali smiješno je citati ovo današnje drukanje na forumu. Pogotovo da će cijena sutra biti 100kn. Jednog dana hoće ali sutra sigurno ne.

Svi znamo da je ATLN odličan biznis, vjerojatno najbolji od svega izlistanog na zse. Cijena je visoka s razlogom, ali smiješno je citati ovo današnje drukanje na forumu. Pogotovo da će cijena sutra biti 100kn. Jednog dana hoće ali sutra sigurno ne.

tu ste u pravu, nije ovo kastelanski staklenici pa obrni-okreni u 2 sata. ali firma je fantastična i treba je usporedivati a drugim vanserijskim tvrtkama – ericson, plava laguna, turisthotel, atlantic i vidjeti kako stoje fundamentalno i cjenovno te razvikane dionice, kako excelsa. po fundamentima je excelsa bolja od svih, zapravo ovi pokazatelji mislim das su raritet u svjetskim razmjerima.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

ma ovo je Hrvatska sve je moguće

Da je tržište efikasno cijena bi već odavno bila na 100 kn.
Sa svakim kvartalom osnovni fund. pokazatelji ove dionice su sve bolji, dobit do kraja godine vjerojatno iznad 9 kn, ne bi me iznenadilo niti 10 kn.
Ako samo ovaj pokazatelj ne zaslužuje cijenu dionice od blizu 100 kn, nego treba čekati kraj godine onda neka bude tako.
Što se koncesije tiče, ona će se po mome mišljenju kompenzirati povećanjem cijene karte za žičaru. I tako je cijena svake godine nešto veća nego prošle.
Lp i uživajte u ostatku dana!

Osjećam se prozvanim pa samo kratko.

Nije drukanje niti je ovdje potrebno s obziroma na poslovanje. Ako ste vidjeli neku firmu sa ovakvim EBITDA i NETO maržama volio bi znati, onda možete reći da drukam.

100 kuna nisam nigdje napisao niti očekujem to tako brzo, prvo jer nema ovdje lake prodaje a drugo iz razloga što većina ljudi teško prepoznaje vrijednost i opravdanost ulaganja na ovakvim razinama pokazatelja koliko god to bilo opravdano.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

a evo i ažuriranih podataka na cijenu 84 kn

Poslovni prihodi 40,33 M 3/14
Neto dobit 26,14 M 3/14
P/E 10,72 3/14
P/B 1,38 3/14
BVPS 60,67 3/14
NPM 64,59% 3/14
EPS 7,84 3/14

ako je vjerovati mojedionice, a svi vjeruju, moj izračun book je izgleda bio ispravan. brojke komentirati bilo bi suvišno, govore same za sebe

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=33559#.VFDzCCKG-Hc

sezona ide dalje

Vlahušić: Ne pristajem na manje od trećine zarade dubrovačke žičare

vhušić je dobra duša, neće pola, hoće samo trećinu. tako je htio i 100 posto od zidina pa dobio nula posto. pazi argument

Minimalno poštovanje se zove jedna polovina do minimalno jedne trećine čiste zarade, zato što je Dubrovnik doveo tih 400 tisuća gostiju koji imaju Excelsa nekretnine ispred dubrovačke žičare”

ja mislim da bi vlahušiću onda svi trebali plaćati od svoje zarade – i ugostitelji, taksisti, hotelijeri jer da on nije doveo te goste oni ne bi imali posla.

koliko je onda pravo poštovanje, ako je minimalno pola – jedno 75 ili 80 posto zarade. možda bi s tim vlahušić bio zadovoljan – oni rade, on inkasira 80 lipa od svake kune. i tata bi sine.

New Report

Close